Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po sedmi letech reprízování úspěšného divadelního představení se stejnojmenným názvem režisér Václav Marhoul převádí do filmové podoby vlastní scénář inspirovaný povídkami amerického spisovatele Raymonda Chandlera. Tomáš Hanák v něm představuje soukromého detektiva Phila Marlowa, tedy klasického hrdinu, romantického kovboje, který bere zákon do svých rukou v drsné prérii velkoměst. Je to poctivý a skeptický dříč, který se plahočí za svými případy, které řeší po mnoha omylech, často ztýraný, zmlácený zločinci, nezřídka i policií. V tomto světě násilí, nedůvěry a korupce je všechno prodejné. Všechno kromě jeho samého. Příběh je zasazen do prostředí města Los Angeles v roce 1937. Základní dějovou osou, tohoto jinak pro diváky vděčného komediálního a parodického žánru, je zprvu banální a chandlerovsky typické vyhledání pohřešované osoby. Celý případ je však samozřejmě daleko složitější a Marlowe postupně rozplétá celé zamotané klubko vztahů a motivů a to až ke zdárnému konci. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (564)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Ostře nabitá parodie s mála náboji.tak by se dal charakterizovat tento český snímek kterému chybí dobré nápady a o hodně více humoru.Je ale nutno podotknout že nebýt heců ve vedlejších rolích nebylo by na co se dívat.Takový Dušek,Liška,Preiss a Macháček své vedlejší role zvládly bravůrně a je radost se na ně koukat.Tomáš Hanák taky nic nezkazí ale žádnej zázrak to neni co si budem povídat.Zkrátka za 2 a půl. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jsem sklepácký fanda, tuto komedii jsem viděl i živě v divadle a musím říct, že i když se film nevydařil tak jako ono divadelní představení, stále je to vysoká třída. Jsou v něm sice i hluchá místa a děj postrádá grády, ale to je podle mne jasný autorův záměr (stejně jako některé zde kritizované technické nedostatky filmu). ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Ve filmu hraje spousta známých herců a ještě 119 dalších. CITÁT - Cítím se jak tanečník z dřevěnou nohou po čtyřech letech nucených prací................ Zpočátku mi to připadalo velmi dobré, obsahově, vypravěč ve třetí osobě, herecky také dobře obsazené no jak říkám: připadalo. Strašně mě odrazuje to parodování, není to komedie, ale spíše parodie a ta tomu celkem škodí, i když je to prolnuté celým příběhem. Ale jak jsem řekl, perfektní herecké obsazení a velká spousta hlášek. CITÁT - Hodil jsem se sem jako cibule do šlehačky s ananasem......... Trošku vážnější tón by příběhu neuškodil, ba naopak. Někdy je to dobré, někdy je to průměrné a je tu i pár momentů, které mi vůbec nesednou. CITÁT - Zabili Kennyho..... Parchanti......... Vůbec se mi například nelíbila scéna s Kidama. Když začnou zpívat, je to nejhorší moment příběhu. Byl jsem však už tak daleko, že jsem musel vydržet. CITÁT - Nechte si ty vaše (K)kidy................. Strašně rozporuplný snímek, ale našel jsem v tom spousty hlášek a zajímavých momentů. Je tu i plno odkazů na různé filmy. Například Batman, Limonádový Joe, Městečko South Park a další a další. CITÁT - Nevím na co jsem čekal......... V jedné chvilce můžeme vidět na Marlowově autě nálepku hlásající, že "Shit Happens", se Hovno stalo. V závěrečných titulcích je ještě několik dovětků. Například se můžeme dovědět, že postavu Bachaře si zahrál Vlastimil Zavřel a za svou roli nechtěl honorář. V závorce za jeho jménem je napsáno Hrál zadarmo. Když Phil Marlow (Tomáš Hanák) odchází na konci příběhu, jde po ulici kolem psa. Pes se v reálném životě jmenuje Tonda. Film je v dokonalé úctě věnován Raymondu Chandlerovi. Raymond Chandler je spisovatel, který například stvořil postavu Phila Marlowa. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem sváteční piják. Takovej, co jde na jedno a probudí se v Singapúru s plnovousem na bradě." Mazanýho Filipa jsem zcela a naprosto brilantně pochopil. Jenom jsem ho tak úplně nepochopil. Ale to se může stát ve světě plným Kidů, vypranejch džín, roztrženejch kušen hákem a hollywoodskejch sexbomb, ve kterým parchanti zabili Kennyho a Nigel Smith v něm prostě ebyl, eni a ebude. Mně tedy tento pozdrav z noirového Sklepa vždycky podezřele dobře zvedne náladu. A na to mám alibu. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Retro kriminálka s prvky černého humoru,který je do filmu chvílemi cpán až nechutně vnuceně a ukazuje jak český režisér neumí točit hladce a pro diváka elegantně. FIlm trpí, tím že je poskladaný z žánrů, které jsou čechům velmi vzdálené a které jsme skoro nikdy pořádně netočili. Tomáš Hanák se tváří stále jako největší drsnák a Jirka Macháček je stále typ herce "přijdu zhulen, zhulen odejdu". Když byl vyvolán muž z publika a on se opravdu zvedl (ne nebyl to Cam z kina:)) tak jsem poznal tu nejtrapnější scénku posledních let. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Scénář napsal debutující režisér Václav Marhoul podle vlastní stejnojmenné hry pro Divadlo Sklep, které ji mělo v repertoáru již bezmála 20 let. Teprve od sedmé verze scénáře začínal být spokojený. Než padla první klapka, napsal jich celkem dvanáct. (hippyman)
  • Celý film byl natočen jen ve studiových podmínkách (konkrétně v ateliérech v pražské Hostivaři).. (hippyman)
  • Herecké zkoušky trvaly šest týdnů. (hippyman)

Reklama

Reklama