Reklama

Reklama

Noční koupání

  • USA Night Swim (více)
Trailer 8

Hrdiny hororu Noční koupání jsou Wallerovi, rodina, jež se právě nastěhovala do domu s velkým bazénem na klidném předměstí. Právě možnost pravidelně rehabilitovat ve vodě byla hlavním důvodem, proč si tohle místo vybrali jako svůj domov. Táta Ray je bývalý úspěšný hráč baseballu, jemuž kariéru přeťalo nepříjemné degenerativní onemocnění. Ray se nevzdává a věří, že pravidelné cvičení může vést až k zázračnému vyléčení. Manželka Eve a dvě dospívající děti si koupání na zahradě taky užívají dosyta. Protože jsme ale v hororu, idylka netrvá dlouho. Dům, do něhož se nastěhovali, má děsivou minulost a Wallerovi se mají stát její součástí. Vše, čeho se bojíte, se skrývá pod hladinou a čeká na pravou chvíli. Čeká na člověka, který dostane uprostřed noci báječný nápad si jít zaplavat. Naposled v životě. (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 8

Recenze (103)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Námět se mi líbil a i když to mohlo být zajímavější, stále se na to koukalo moc dobře. Co se však hororu týče, tak to byla velice průměrná slabota. Tvůrci se pokusili vestavět atmosféru na nepříliš funkčních lekacích scénách a nevýrazných postavách. Tak jako +- spokojenost, ale přesto mne pomalu ale jistě tento typ hororu začíná nudit. 55% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Já moc na ty novinky nejsem, takže je vždycky nechám nějaký ten „pátek“ uležet a počkám si, až proběhne ona pověstná počáteční vlna a tak nějak se všechno uleží. Takže jde o první film roku 2024, který jsem viděl a jen doufám, že se letos natočí lepší kousky, než byl tento. Naštěstí jsem na něj nešel do kina! Ono bylo sice pěkné, že byl uveden pod produkcí Blumhouse Productions a Atomic Monster, ale moc dobrou reklamu jim tedy neudělal. A celkově nám tento film ani moc kvalitní podívané nenabídl. To je potřeba říci především.    Filmů o strašidelných domech je natočená celá řada, ale o bazénech či léčivých pramenech jich moc není. Nebo alespoň já jsem viděl jen minimum. Krátkometrážní kousek, který jsem viděl předtím, na mě rovněž moc velký dojem neudělal. Ovšem je škoda, že potenciál zůstal naprosto nevyužitý. Bryce McGuire je možná dobrý začínající scénárista, ale jako režisér zatím tedy nic moc. To co se snažil vecpat do rodinného dramatu, který se točil okolo hlavní dějové linky, o to ochudil tu hororovou. Párkrát se tu sice objevilo pár náznaků zajímavé atmosféry, bohužel šlo jen o několik záblesků v jinak dosti průměrné (no spíš podprůměrné) podívané. Pár rádoby lekaček, nějaké ty digitální efekty v podobě utonulých duší, černé šmouhy, rádoby drsnější závěr a hups, máme tu závěrečné titulky. To bylo jako všechno? Vše se snažil zalepit pár informacemi o minulosti tohoto místa – pramene a jeho léčivých schopnostech, za které si žádá protislužbu – jenže i to bylo dost rychle odbyto.    Co se hereckých výkonů týče, tak i v tomto případě šlo o dost průměrnou záležitost. Wyatt Russell kvalit svých rodičů prostě nedosahuje ani omylem a Kerry Condon prostě všechno sama zvládnout nemohla. Představitelé dětských postav taky žádná sláva – asi vůbec nejlepší výkon předvedla ta malá Asiatka na začátku filmu. Takže já si prostě nemůžu pomoci, ale přece jenom jsem očekával od tohoto filmu trochu víc. Takhle se z toho stala spíš lehce podprůměrná záležitost, která brzy upadne v zapomnění. ()

Reklama

Flopik 

všechny recenze uživatele

Okrem hercov to nemá bohužiaľ vôbec nič. Námet ako tajomný prameň v peknom bazéne ťahá ľudí do hlbiny nie je to pravé orechové. Do toho sa občas (asi 2x) objaví nejaká divná vec, ktorá vyzerá ako záporák v Scoobym. Inak sledujeme viac menej idylku rodiny pri bazéne, kde sa čvachtá, robí grilovačka alebo sa mladá dáma snaží prísť o veniec. Ako horor veľmi slabučké, možno tak od 15 vyššie. Za mňa rozhodne nie a palec dole. Nepozerá sa nato však zle, natočené je to pekne a herci sú fajn tak kto má čas môže skúsiť. Nič však od toho nečakať. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Horor o tom, kde najstrašidelnejším prvkom má byť chlórovaný bazén, v ktorom sa občas niekto (aj to zväčša mimo záber) utopí. Aj v rukách šikovného režiséra by bol ťažký oriešok natočiť z tohto námetu dobrý celovečerný horor. V rukách neskuseného Bryca McGuira sa z toho stal iba taký ten lightový hororík bez akejkoľvek strašidelnej atmosféry, zaujímavého príbehu alebo čokokoľvek pútavého. Vyslovene to neurazí, ale ani nepobaví vôbec nikoho. Zbytočné a generické až beda. CELKOVO: 4/10 ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Nic naplat, z bazénu prostě strašidelnou věc neuděláš (někteří režiséři by to možná dokázali, ale rozhodně ne noname McGuire). "Strašidelnost" je tu znázorňována podvodní kamerou natočenou vzhůru a občasnými lekačkami. Ale největší fail prostě je, že ve filmu není Nightswimming od R.E.M.. To se přímo nabízí dát do nějaké scény, kde topící se postava bojuje o život, bylo by zaděláno na kultovní scénu:( ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • McGuire pridal do soundtracku popové piesne z 80. rokov, napríklad dal Rayovi Wallerovi (Wyatt Russell) slabosť pre metal 80. rokov, aby jeho postava mala pocit, že je priťahovaná k minulosti. (Arsenal83)
  • Bryce McGuire pochválil Korvena za hudbu: "Jeho hudba je na všetkých mojich scenáristických playlistoch. Povedal som mu, že mám víziu hudby, ktorá by mala dávať pocit, že vychádzať iba z vody, ako nejaký utopený zbor stúpajúci z hlbín, a on bol za. Je to taký milý a nadaný chlap. Len Mark dokáže vytvoriť zvuky tak podivné a mrazivé." (Arsenal83)

Reklama

Reklama