Reklama

Reklama

Jak krtek ke kalhotkám přišel

  • Československo Krtek a kalhotky (více)

Obsahy(1)

Krtek si chce udělat kalhotky, a tak poprosí ostatní zvířátka, aby mu pomohla. Ruku k dílu přiloží mravenci, čáp, ba dokonce i rak. Když je hotovo, začne se krtek obdivovat ve svém zrcadle a je se sebou spokojen. (skinny9)

Recenze (195)

tommy187 

všechny recenze uživatele

Krtko je skvelý, roztomilý, nesmrteľný. Konkrétne tento diel patrí k mojim najobľúbenejším, pretože mal ten "šmrnc". Na to, že to bolo z roku 1957 to bolo naozaj geniálne ... Myslím, že ani veľkoštúdia ako Pixar či Walt-Disney by sa za takéto majstrovské dielo nehanbilo. Zdeněk Miler napísal scenár k príbehu, ktorý spočíva vlastne len v tom, že krtko potrebuje nohavice. A je to skvelé :). ()

enyama 

všechny recenze uživatele

jéé, já bych chtěl kalhotky a s kapsami:-)) Já taky. Nestárnoucí Krteček, vždy potěší:-) Jako malá jsem s kamarádkou pořádala závody, kdo složí puzzle s Krtečkem v kalhotkách dříve (kostička tak 10x10cm - celé puzzle obsahovalo asi 6 kostiček). To byly časy:-) Já ho teď pouštím žákům ve škole - uvedu to jako luxusní dokument o zpracování lnu a když se ukáže krteček, tak se jim okamžitě uleví a vesele se baví:-)) ()

Reklama

Elgin 

všechny recenze uživatele

Tak tento diel je jedinecny, pretoze ako v jednom z dvoch dielov celej serie sa v nom rozprava. Komunisticka garnitura zadala Zdenkovi Milerovi zakazku na budovatelsku rozpravku. Zdenek sikovne a ume vytvoril skvost, ktory mal vplyv ako na mladych, tak i na tych skor narodenych a prezil i samotny rezim. Kalhotky predstavovali monterky a kym Krtecek k nim prisiel prechodil celu plejadu zvieratiek, kde bolo vydiet kolektivny duch a kazdy v tom pribehu na niecom malom pracoval. Tento jedinecny vytvor (KRTECEK) zije uz viac ako 52 rokov na nasich obrazovkach. Naprosty unikat ktory sa da pozerat i v dnesnej dobe. ()

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem měl vždycky problémy s tím, že jsem měl v kapsách příliš mnoho věcí (a to tam kolikrát nebyl kapesník) a otázka kapes a módy mě trápí doteď, protože mít mobil, peněženku s doklady a klíče v jedněch kalhotách se vždycky na kapsách podepíše. Velice naučné, doteď si pamatuji technické zpracování lnu, zajímalo by mě, co si děti odnáší za poučení z Pokémonů a podobných krávovin. ()

Falanx 

všechny recenze uživatele

95%. Pan Zdeněk Miler. Mistr dětských snů, zde animátor písně práce a distributor miloučkých vztahů obecně. I krteček pracovní závazek na ...-desátá léta dobře zvládal. *** Holt, nejen týmová práce, a hezké vzpomínky mne po tolika letech dostaly až sem. Není to vůbec špatné...si jen tak odkouknout...do dětství...Děkuji Mistře. Na Vaši památku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (10)

  • V epizodě vystupuje celá řada zvířátek. Krtek, myš, babočka kopřivová, rak, hlemýžď, rákosník tamariškový, broučci, housenka, dle zbarevní také babočka kopřivová, včelka, skokan zelený, komár, který je sice stylizovaný, ale má svůj charakteristický bzukot, čáp, ježek, křižák obecný, mravenci, sameček roháče, čmeláci a cvček. V žádné další epizodě se tolik zvířátek neobjeví. (troufalka)
  • Kreslená postavička vznikla úplnou náhodou. Zdeněk Miler chcel, aby to bolo zvieratko, ktoré ešte nikdy v rozprávke nehralo. Premýšľal, nič mu nenapadalo, až napokon na prechádzke zakopol o krtinec, čím sa všetko vyriešilo. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama