Reklama

Reklama

Krtek a maminka

  • Slovensko Krtko a mamička
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Česko, 1997, 5 min

Obsahy(1)

Krteček pomůže zajícovi sbalit holku jeho snů, a pak si ještě zahraje na porodního asistenta, když přijde na paní Zajícovou její chvilka. Přijdou na svět tři malý zajíčci, a všichni se radují... (Matrinx)

Recenze (93)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Je velmi poučné a zajímavé, že drtivá většina místní komentátorů, píšou věty typu "Nejvíc šokující" "Kdybych to viděl jako dítě měl bych trauma", "Nechutné a brutální" či "To by člověk blil" a "Dítěti by to způsobilo psychickou újmu". Fascinující jak dokážou být některé názory tak pokrytecké. Ve filmech pro dospělé můžu být sexu, nechutností, a nahotin kolik si jen filmaři zamanou, ukazují se detailní záběry, občas se i ušmikávají genitálie, a běžně se říkají a ukazují nejrůznější prasárny. A tihle lidé, kteří tyhle filmy běžně sledují, a dokonce považující za umění nebo romantiku, jsou pak neskonale pohoršení když v Krtkovi porodí zaječice. Propána! Děti přece neshledávají na porodech nic traumatizujícího! Naopak, dle mé zkušenosti to děti sledují rády, baví je to, a naopak se nemusejí dětem vykládat lži o čápech a dalších věcech. Všichni se tváří jako neskutečně moderní lidé, ale celkem taktní porod kreslené zaječice je naprosto složí. Myslím že by bylo vhodné udělat si pořádek ve vlastních hlavách... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, zda chtěl pan Miler ve svém velmi pokročilém věku a očekávání toho, co jeho potomstvo v linii přímé možná provede s jeho Krtkem (my dnes už samozřejmě víme, že Krtek + Panda = Krnda), být poťouchlý, nebo měl výsledek nějakou prozaičtější příčinu, ale každopádně pokud mělo jít o osvětu, tak je dost polovičatá. No, možná tříčtvrtničatá, ale nikdo nemůže popřít, že když už paní (možná slečně, co my víme?) zaječici po seznámení s mladým zajícem a jisté scéně mimo záběr začne růst břicho, a nakonec v rámci možností realisticky (bez krve a dalších tekutin,ale se slušnou dávkou anatomické přesnosti) rodí s Krtkovou pomocí malé zajíčky, je legitimní očekávat, že se dozvíme i to, jak se novorozenci do toho břicha dostali... jsem z tohohle dílu tedy dost na rozpacích, i když obavami z vysvětlování těchhle věcí dětem obecně netrpím;) 60% ()

Reklama

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Tak Krtečka bych si za dohazovače nikdy nenajal, protože zadělat si hnedka na takovej průser?! Ještěže zajíci zůstali v záběru jenom u toho pusinkování, a nebyla tam znázorněná cesta do jináče... fakt brutalita - divim se, že to Milerovi povolili odvysílat, když už natočit zřejmě jo... čekal jsem, co hnědýho to zaječici z toho otvoru vypadne... no, a byly to mláďata--- ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Oceňuju Milerovu odvahu a zároveň nechápu hysterické reakce místních přispěvatelů. I když je mi samozřejmě jasné, že pro leckteré to musel být šok, v pětadvaceti se při sledování večerníčku dozvědět, jak to vlastně s těmi dětmi je. Dále, leckteří rodičové si mohou oddychnout, že už nemusí svým dětem určité věci zdlouhavě vysvětlovat. A křesťanští rodiče na tom také nejsou biti, pokud mají tu potřebu, mohou dětem vysvětlit, že takhle to chodí pouze u zajíců, u lidí dál nosí ratolesti čáp, popř. je rozdává pan farář po mši jako bonus. ()

MoziMedve odpad!

všechny recenze uživatele

Na krtečka koukáme s rok starou Dcerkou která ho miluje.  Dříve jsem si myslel, že cílová skupina krtečka je zrovna cca 0-5 let, takové nevinné, hezké pro děti. Zbylé díly to tak asi opravdu mají a nezavrhnu je, ale díl Krtek a Maminka už nechci vidět. Tématika porodu kdy graficky zobrazují jak malý zajíčci vyskakují s králičí díry je hodně daleko za hranicí nevkusu. Čekal jsem, že třeba králičice zajde někam za křoví ale ne, Koukáte na to ve vší slávě. To už si myslím, že rovnou mohli udělat i to početí jinak si děti budou myslet, že po pusinkách jim taky budou skákat zajíčci z děr. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama