Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Bostonský škrtič oceňovaného scenáristy a režiséra Matta Ruskina je kriminálním thrillerem o průkopnických reportérkách, které v 60. letech minulého století zveřejnily příběh proslulých vražd bostonského škrtiče. Film sleduje Lorettu McLaughlinovou, reportérku novin Record-American, která se stala první novinářkou, která spojila vraždy bostonského škrtiče. Jak si záhadný vrah vybírá další a další oběti, Loretta se pokouší pokračovat ve vyšetřování spolu s kolegyní a přítelkyní Jean Coleovou, avšak dvojice naráží na rozbujelý sexismus tehdejší doby. McLaughlinová a Coleová se přesto odvážně pouštějí do pátrání s velkým osobním rizikem a ve snaze odhalit pravdu riskují vlastní životy. (Disney+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

A další temná kriminálka...Fajn je tady dobové zařazení a příběh podle skutečné události. Jen bylo zajímavé, že tvůrci se snažili v závěru navodit myšlenku, že hlavní podezřelý vlastně není pachatel, aby pak v závěrečných titulkách odhalili, že minimálně u jedné vraždy skutečně pachatelem je a vzhledem k modus operanti se dá usuzovat, že tedy i u některých dalších, jen se nepodařilo zajistit jeho DNA. Každopádně zpět k filmu jako takovému. Celé vyšetřování má fajn atmosféru, ale je to jen prostě další z řady temných krimi, kdy postavy chodí od bodu A k bodu B za jednotlivými důkazy či svědky. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Miluju kriminální případy a samozřejmě jsem věrný posluchač OZ a zrovna o Bostonském škrtiči tam mluvili, akorát je to jeden z jejich dřívějších epizod. Každopádně jsem se moc těšila na filmové zpracování navíc s Keirou Knightley v hlavní roli. No... Kouká se na to dobře, hodně se zaměřili spíše na ten novinářský pohled ve stylu Spotlightu než na ten kriminální, což se mi úplně nelíbilo, ale dobře. I když mě film vyloženě nenudil a zvládla jsem to zkouknout, tak mu chyběla jedna zásadní věc. Atmosféra. Ten film nemá žádnou atmosféru. Nic. Příběh vůbec negraduje, všechno běží v jedné rovné linii, která nijak nevybočuje a tím pádem se z toho stává nemastn, neslaný příběh, který ničím nezaujme ani neurazí. Ale milovník krimi a opravdových zločinů si tam něco najde. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

O tom „riskování životů“ a „rozbujelém sexismu“ ve filmu, jak tu ve svém vlastním progresivním obsahu píče soudruh Dyzny, by se dalo s úspěchem polemizovat. Prostě na to při výrobě jako vrchního demagoga nasadili nějakou málo agresivní nemrdanou šeredu či přefeminizovanou lesbu, a teď se toto stranické pochybení jen snaží dohnat hysterickými obsahy, aby ke sledování přilákali co nejvíce srostlých stydkých pysků, silných a nezávislých mužen a dalších zfanatizovanoných sociálních bojovníků za ryzí pičismus, nadvládu deviací a dalších přes 2,5 miliónu let tolik terorizovaných „Již vzhůru psanců této Země…“.  A je to vcelku přínosem, neboť výsledkem je tak takový neškodný a hezky udělaný, byť trochu sterilní, anemický a od 6 let přístupný, mapovač tehdejších skutečných událostí a docela precizní a překvapivě nerevizionistický škrtící film, při jehož sledování máte neodolatelnou chuť uškrtit akorát tu brutálně nehrající fošnu s krysím xichtem v hlavní roli, která už dávno měla být pohozena někde na vrakovišti totálních neumětelů. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Zodiac zo second handu. Chladná žurnalisticka dráma ktorej citeľne chýbajú aspoň nejaké prvky trileru. Dej vás môže zaujímať, no pocit že sledujete film o brutálnych masových vraždách sa nedostaví. Bostonský škrtič má ponurú atmosféru a skvelú Keiru Knightley. Inak ale zaostáva. Hlavne oproti tematicky podobným kúskom. Ak chcete oddychovku na večer, no nie s úplne pohodovou zápletkou, pravdepodobne ale budete spokojný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vedomosť o Bostonsom škrtičovi síce mám, ale nikdy som sa o to nijako extra nezaujímal, takže z tohto pohľadu boli všetky informácie vo filme pre mňa viacmenej nové. Film sa však sústreďoval skôr na aktivizáciu dvoch žien v Record American, ktoré kontrovali polícii a celý prípad dostali do verejného priestoru. Polícia tým pochopiteľne nadšená nebola, a snažili sa tieto ženy umlčať. Zistenia novinárok boli zarážajúce, a bez nich by sa to možno celé ututlalo, hoci tých slepých uličiek vo vyšetrovaní bolo až-až. Napokon síce vyšla pravda najavo, avšak procesne to súdy nemohli tak ľahko vyriešiť. Film bol fajn, ale na môj vkus to bolo až príliš úzko profilovo zamerané takmer výlučne na tieto dve novinárky. Mohlo to byť sfilmované z viacerých perspektív (napr. aj z tej policajnej). 3* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Bostone (Massachusetts, USA) od decembra 2021 do marca 2022. (Arsenal83)
  • Kvôli pandémii COVID-19 bolo potrebné dodržať niekoľko zdravotných procedúr. Celý filmový štáb bola zaočkovaný a testovaný na vírus trikrát týždenne až do ukončenia výroby. (Arsenal83)
  • Skladba „Midnight Rambler“ od Rolling Stones (z ich albumu „Let It Bleed“ z roku 1969) je voľne inšpirovaná Albertom DeSalvom, keďže „Bostonský škrtič“ je raz spomenutý v texte. (Arsenal83)

Reklama

Reklama