Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Nebýt nesmírně hloupého a příliš jednoduchého scénáře, ve kterém jen máloco dává smysl, mohlo se jednat o velmi důstojné pokračování výborného seriálu. Elba totiž stále táhne, má to skvělou dávku napětí a Serkis je jako padouch velmi dobrý. Nad ten nesmyslný příběh a zvláštní konec se bohužel zcela povznést nedokážu. Jsem rád za další setkání s DCI Lutherem, ale za tento počin si Netflix pochvalu nezaslouží. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisto priemerná, miestami dokonca primitívna záležitosť, kedy človek tak nejak premýšľa, či bolo nutné do tohto scenáristického paskvilu namočiť zrovna Luthera, ktorý v seriálovej podobe celkom solídne držal vyšší štandard. Popravde, keby nešlo o námet v podobe nápaditého sériového vraha, ktorý nebol vyslovene zle zasadený do deja, už by tu dávno od mojej milovanej osôbky svietila jedna jagavá. Toto fakt nebolo zapotreby .. ()

Reklama

petikacka 

všechny recenze uživatele

To byla, ale pííí*ovina, sorry tvl !!! Takhle mi znechutit jednoho z mála fuckt dobrých policajtů v seroších, to se jen tak nevidí. Navíc v tak neskutečné stopáži, aby si jeden ten humus vyžral opravdu pořádně a s gustem až do stupidního a směšného konce. A ten smíglovský ksicht v hlavní roli, ten mě vyloženě iritoval, ale zároveň jakoby tam nebyl... prostě tam nepatřil ani se tam nehodil. No fujtajbl vespolek. Za mě směšných 35% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Divacke rozcarovanie: Jedine auto na prevoz? Vazne?! Potom, ten postoj zo strechy mrakodrapu a pohlad na Londyn, akoby slo o komixoveho Batman-a. Opat, to vazne?! Kedy sa z nekompromisneho detektiva stal komixovy sunt? Nasledne sa bude "hrdina" uplne "nenapadne" a bez maskovania promenadovat po meste, ktore ma niekolko kamier v kazdej ulici napojenych 24/7 na dispecingy...tak urcite. Dalsie klise s blizkym detektiva z cista-jasna...what?! Nachystani potapaci? Bachorka a znacne sklamanie, pretoze oproti serialom, ktore boli povacsine minimalne nadpriemer, je toto uplny paskvil. Neodporucam. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Už si nedělám iluze, že by se příběhy Luthera mohly vrátit někam na úroveň fantastické první série, ale vždy doufám aspoň v nějakou zajímavou detektivku, zpravidla s řádně zvrácenými vrahy, což je specialita autorů. Největším záporem "šestky" je bizár, který vás pravidelně vytáhne ze soustředění na děj a zafacepalmujete se svou společností v obýváku. Když opomeneme, že sám Luther už po svých průserech by pravděpodobně i přes zásluhy nezajímal u policie ani toho starého šéfa ze sentimentu, sám (bohužel od začátku odhalený) záporák je tady bohužel tak démonicky nadupaný, že to prostě nemůžete brát vážně, považte prachy na pořízení šmírovací společnosti plné ochotných loajálních zaměstnanců + konexe + bojové umění a slušná kondice pro běh + zájem zariskovat a osobně účastnit naaranžovaných situací + kontakt na naprosto zlomyslného kadeřníka, který vám neřekne, že máte ránu a budete s příšerným účesem trčet kdekoliv v davu. A o neschopnostech a zvláštním chování policistů, bachařů a vyšetřovatelů se prosím vůbec nebavme. Rozpočet byl využitý na pěkné nablýskané lokace, do pochmurných sídlišť na předměstí se tentokrát bohužel vůbec nepodíváte. Dalo se to s vypnutým mozkem a smyslem pro absurdní humor... ale kecám, nedalo. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)

Reklama

Reklama