Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

NiWi 

všechny recenze uživatele

Filmový Luther je až překvapivě nezajímavá kriminálka, která sice sází na charismatického Idrise Elbu, ale vše okolo je mdlé jak babiččina svíčková. Že film vypadá poměrně televizně se dá odpustit, že mu ale chybí slušné napětí či nějaká základní logika už ne. Serkisův záporák je nulově vybudovaný, má to být kriminální mastermind, ale je to spíš nechtěně směšný pošahanec který vyloží karty hned v prvních pěti minutách. Tvůrci se aspoň nebojí sáhnout pro hrubém násilí, a snaží se navodit atmosféru nějaké hutné severské detektivky, ale celkově vše působí dost prvoplánově. Seriál neznám, a věřím že může v tomto pojetí fungovat lépe, film nicméně doporučit nemůžu. Maximálně pro opravdu zaryté fanoušky. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nechybělo mnoho, a vynikající seriál, u něhož ani trochu nevadí, že toho zasraného protestantského heretika hraje negr, doplnili o vynikající film. Má to švih, spád, napětí, solidní akci, hezkou výpravu i naprosto parádně úchylného glummasouna. Nechybělo! Jen kdyby tentokrát scénárista Nahet Kříž tolik nečichal ředidlo a celé to pak nenapěchoval obezličkami a lapsy na hranici kauzálního kokotismu, demence a mnohdy až mozkové smrti, které sice Netflusovská a BBC cílová skupina dozajista s mlaskáním sežere i s tou shnilou žížalou na konci, ovšem jakýkoliv alespoň trochu soudnější divák se akorát tak nasere, že se z něj někdo dvě hodiny urputně snažil dělat totálně vymatlaného čuráka. A tak jsem tomu, ač nechtě, musel tři hvězdy odsát nosem. Doteď cítím hovna. ()

Reklama

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Seriál neznám, ale look Luthera je docela cool. Akorát film, který nemá špatnou zápletku (napadlo mě Schumacherovo 80 mm, i série jako Saw či Hostel nebo dokonce Srbský film), působí trošku lacině. Ne výpravou, ale celkovým dojmem, trošku amatérsky či moc televizním dojmem. A ač je Serkis taky cool, jeho záporák se mnou nic nedělal a celé to na mě působilo moc na efekt, vypočítavě. Lacině. Bez pořádné akce, napětí i krimi práce. Proto jdu s hodnocením níž. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čisto priemerná, miestami dokonca primitívna záležitosť, kedy človek tak nejak premýšľa, či bolo nutné do tohto scenáristického paskvilu namočiť zrovna Luthera, ktorý v seriálovej podobe celkom solídne držal vyšší štandard. Popravde, keby nešlo o námet v podobe nápaditého sériového vraha, ktorý nebol vyslovene zle zasadený do deja, už by tu dávno od mojej milovanej osôbky svietila jedna jagavá. Toto fakt nebolo zapotreby .. ()

Tunri 

všechny recenze uživatele

V tomto případě stereotyp Krimi = shit popírající fyzikální zákony, vzorce lidskýho chování, postrádající logiku a tím pádem i napětí. Zezačátku jsem si říkala, že je supr, že je to alespoň průměrné. V polovině filmu si říkám "prosím, ať to neni úplně debilní" a ke konci mě štve, že jsem tímhle promr.... nedělní večer. ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)
  • Tento film dostal pozoruhodné povolenie natáčať na Piccadilly Circus dlhšie ako to bolo umožnené ktorejkoľvek inej produkcii. (Arsenal83)

Reklama

Reklama