Reklama

Reklama

Luther: Pád z nebes

  • Velká Británie Luther: The Fallen Sun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uprchne z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (171)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Na filmové pokračování Luthera jsem se docela těšil, protože je to zajímavá postava. Bohužel ale od sledování odcházím zklamaný. Záporák Andyho Serkise mi nepřišel špatný, ale vadila mi nepřemožitelnost Johna Luthera a vysloveně mě naštval závěr. Dřív se mi u Luthera líbilo, že to byla chytrá podíváná a John působil jako člověk, to mi tady chybí. Scénář nebyl celkově žádný zázrak, ale hlavně to finále mě zklamalo. U seriálu jsem si vždy říkal, že chci vidět víc, tady už to třeba není. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tři s hodně odřenejma ušima. Seriál sem neviděl, takže nevim jak to navazuje, nebo ne. V jakým smyslu to má s seriálem něco společnýho. Ale seriálový a televizní to je. Pozná se to na sto honů. Nic áčkovýho a nákladnýho to určitě nebylo. Akce je slabá, zápletka neskutečně drhla. Ale lepší jsem to nečekal. 50%. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem neviděl, tak nemohu srovnávat. Ale to je asi dobře. Začátek filmu zajímavý, průběh žádná hitparáda a závěr ušel. Problém je, ze je film strašně utahaný, plný zbytečných dialogů a monologů a vlastně krom sympatického Elby a dost ujetého Serkise, moc nepobaví a jen místy lehce šokuje, ale to je tak vše. Zkrátit o 40 minut a bylo by to lepší. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Má jeho meno, vyzerá ako on a aj kabátec jeho nosí, ale Luther to nie je. Základná premisa s úchyláckym odborovým zväzom nie je márna, akurát ten výsledok je značne pofidérny, zhruba ako Serkisov účes. Názov sedí, Pád z nebies je výstižný popis vývoja od seriálu k filmovej bodke (alebo bodkočiarke, dievča môže dúfať). Bavilo ma to, nemôžem povedať, že nie, ale toľko dier, čo má scenár, nemám ani ja na teplákoch. Škoda, mohla to byť slušná šiesta séria, keby sa odstránili nezmysly a vyladili detaily. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Seriálového Luthera mám sice už nějakou dobu na seznamu, ale do dneška sem neviděl ani jeden díl. Jeho filmové dobrodružství nicméně znalost seriálu úplně nevyžaduje a i když rozhodně není bez chyby, dostatečně mě navnadilo na to abych mu dal konečně šanci. Lutherův pád z nebes pak není vyloženě špatný a jako jednohubková kriminálka se sympatickým Idrisem zabaví solidně a je celkem škoda že je tu dost ale…Serkisův záporák je celkem ok, jakkoliv je v mnoha ohledech až moc přehnaný. Mnohem víc zamrzí zkratkovitost celého filmu, což je u víc jak dvouhodinové stopáže docela zarážející. Hodně věcí se tu děje buď mimo obraz, nebo strašně rychle a divák mnohdy ani nepostřehne jak někdo na něco přišel a je to tam čistě proto aby se děj pohnul kupředu. Celkem bych si uměl představit, že by se na tomhle případu dala vystavět celá 4-5 dílná série, kde by věci a postavy dostaly jasný základ a motivace. Takhle to bohužel funguje tak nějak napůl a je nutné často přivírat obě oči. Potenciál tady totiž byl mnohem větší…60% ()

Galerie (134)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo v Londýne a podmorské scény sa robili v Lite Studios v Bruseli, Belgicko (v najväčšej a najhlbšej nádrži v Európe). (Arsenal83)
  • Ranná bojová scéna medzi Lutherom (Idris Elba) a Davidom (Andy Serkis) bola natočená na opustenej stanici metra Aldwych, ktorá bola pôvodne otvorená v roku 1907, ale od roku 1994 bola zatvorená. Národná galéria a Britské múzeum ho použili na ochranu niektorých zo svojich najcennejších pokladov pred nemeckou bleskovou vojnou. (Arsenal83)
  • Väzenie, v ktorom sa Luther (Idris Elba) nachádza na začiatku filmu, je väznica HM Dorchester, ktorá bola zatvorená v roku 2014 a prešla niekoľkými veľkými prestavbami, aby bola pripravená práve na tento film. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno