Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

castor 

všechny recenze uživatele

Toho času ještě zajímavý Phil Joanou zaslouženě sklidil ovace s nekompromisní sondou do gangsterského prostředí. Drsný pohled do života několika starých přátel nabízí několik šťavnatých scén, ve kterých si tvůrci nedělali hlavu s mírou zobrazovaného násilí. Vedle nápadité kamery a Morriconeho motivu zaujme celá plejáda hereckých es, zejména pak spolehliví Gary Oldman a Sean Penn. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me trochu zklamalo, rozhodne jsem cekal vic. Problem je, ze pribeh neprinasi nic novyho, ale ani se tu nic moc nedeje a vsichni jen tak kecaj, aniz by byly cloveku kdovijak sympaticky. Jediny ozvlastneni tu je postava Seanna Penna, ale co je zac sem odhad uz nekdy po peti minutach. Celej film tak vlasne tahne psychopatickej Oldman, kterej mi misty pripominal Ledgerovo Jokera. A co se tyce Harrise, ten je paradni, kdyz se obcas nasere, jinak je dost nevyraznej. Nicmene i kdyz se film misty tahne, porad se jedna o dobre natocenou a skvele zahranou kriminalku. ()

Reklama

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Když hraje ve filmu Sean Penn jedná se skoro vždy o jistotu kvality první jakosti, ale v tomto filmu je neméně kvalitní i Gary Oldman. Je to vůbec první snímek, co jsem viděl, že nehraje "záporáka", ale říct to o něm, když hraje gangstera je poměrně na snadě:)Gagy, které se ve filmu objevují mi do značné míry připomínají Smrtonosnou zbraň, přestože jich není až zase tolik. Závěrečná scénka je trochu přitažená za vlasy, ale to mi nezkazí celkovým dojem, který činí 5*. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

Tomesh 

všechny recenze uživatele

Přestože je tohle žrádlo hvězdně obsazené, tak celému filmu víceméně kraluje zlitej Oldman, kterej bez rozpaků v každé druhé scéně někomu rozbíjí držku! Oldman, kterej se naprosto sťatej v kostele snaží dát panáka soše sv. Antonína. Oldman, kterej po ránu během řízení svého auta přepíjí kocovinu nějakým těžko identifikovatelným dryjákem. Oldman, kterej vyzunkne pivo a bez rozmyslu vystřílí taliánské bose sedící naproti baru. Tenhle chlap si opravdu ještě psychicky vyrovnanou osobu nezahrál!(thx to Squib) Morricone, U2, Stouni, co ještě chcete víc, vídeňský chlapecký sbor? Režie - Phil Joanou (U2 Rattle and Hum). Při závěrečném irském vyrovnání účtů za zvuků průvodu sv. Patrika jsem si už naléval wizoura a spokojoně chrochtal nad touto nerozmontovatelnou čtyřhvězdičkovou atomovou pumou! ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • David Rabe spolupracoval na scénáři, avšak není zmíněn v titulcích. (D3VIL)

Reklama

Reklama