Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Richie666 

všechny recenze uživatele

Přestože gangsteři a mafie nepatří zrovna do mnou oblíbených námětů, vyčnívá tento film výrazně nad většinu ostatních takových, především jak díky nepřeplácanosti a vyváženosti děje, tak díky výborným hereckým výkonům v čele s Garym Oldmanem, který tento snímek povznáší minimálně o třídu výš, než kde by byl bez něj. Zapamatováníhodné! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me trochu zklamalo, rozhodne jsem cekal vic. Problem je, ze pribeh neprinasi nic novyho, ale ani se tu nic moc nedeje a vsichni jen tak kecaj, aniz by byly cloveku kdovijak sympaticky. Jediny ozvlastneni tu je postava Seanna Penna, ale co je zac sem odhad uz nekdy po peti minutach. Celej film tak vlasne tahne psychopatickej Oldman, kterej mi misty pripominal Ledgerovo Jokera. A co se tyce Harrise, ten je paradni, kdyz se obcas nasere, jinak je dost nevyraznej. Nicmene i kdyz se film misty tahne, porad se jedna o dobre natocenou a skvele zahranou kriminalku. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MYSLEL JSEM, ŽE TO ZVLÁDNU. BYLA TO PŘÍLEŽITOST. MOH JSEM SE S TÍM VŠÍM VYROVNAT. NESOUVISELO TO S REALITOU. BYLY TO JEN PŘEDSTAVY, JAKO KDYŽ VĚŘÍŠ NA ANDĚLY NEBO NA SVATÝ, NEBO ŽE EXISTUJE STAV MILOSTI... JSOU PŘEDSTAVY, A JE REALITA“....... /// Drsňák Terry se po 12ti letech vrací ,,domů“. Do Předpeklí. Dělat mafiána (nebo ne), ale není žádná prdel. I když tu seš jako doma a pícháš bossovu ségru.... Abych pravdu řekl, bylo to takový nezajímavý. Když už je odhalený, oč tu jde, furt ten Terryho příběh nemá pořádný ,,koule“, aby ohromil. A mafián, kterej nezná svoje místo ,,ve tvaru“, by měl aspoň umět střílet. Všechno je tak předvídatelný a dávno je jasný, že rodinná idylka do svátku sv. Patricka nevydrží. Scénář není uondanej a rozvleklej. Jen nemá šťávu. A to nevyrovnaj ani herecký esa. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nevím, proč je dobrý mít v mrazáku ruce. (Cizí.) 2.) Chci se přesvědčit, že G.Oldman je fakt ten největší magor. 3.) Thx za titule ,,fridatom“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ako existuju kultove tvrdacke gangsterky ako Kmotr, Mafiani a ciastocne aj Neuplatni s Costnerom, tak jestvuju aj nudne, unyle a pod/priemerne gangsterky, kam radim aj tento State of Grace. Menoslov je uchvatny ako Sean Penn /reziroval Utek do divociny/ a Burgess Meredith /Rocky 1976/. Herci sa len prechadzaju po placi, nic sa nedeje, herecke vykony su hrozne, scenar sa tiez kamsi vyparil, dialogy sa pomaly az nedaju pocuvat : 20 % ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Príbeh tajného policajta snažiac infiltrovať newyorský gang plný svojich bývalých kamarátov síce kvalít Scorseseho gangsterských opusov nedosahuje, ale aj napriek tomu dokáže poriadne rozvíriť adrenalín. Silný príbeh o dôvere a zrade patrí k filmom, pri ktorých po dopozeraní nechápete, ako je možné, že niečo takto podarené dokázal natočiť režisér podpriemerných filmov Phil Joanou (Mrazivá vášeň). Skvelá drsná atmosféra, prekvapivý priebeh deja, nádherný hudobný motív od samotného Ennia Morriconeho a hlavne zaujímavé postavy podporené dokonalým castingom. Sean Penn, Gary Oldman v jednej zo svojich najlepších rol, Ed Harris, Robin Wright, John C. Reilly a John Turturro. Oni všetci majú svoje pevné miesto na šachovnici v hre, ktorá nemôže mať žiadneho víťaza. Výborné kino aj napriek tomu, že občas by bolo vhodné pridať na tempe. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)
  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)

Reklama

Reklama