Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,911,542Tržby Celosvetovo $-║ Taký menoslov u filmu vidím vždy rád ale nemám rád keď sa len špacírujú po pľace bez toho aby niečo záživné ponúkli divákovi, strašná dejová sucharina, nehybná. Po prvej hodinke som bol taký znudení, že som to radšej vzdal. /20%/ ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pomalu dekádu před revolučním Matrixem přišel nenápadný režisér Phil Joanou, a v závěru svého ambiciózního snímku s bravurním hereckým osazenstvem a neopakovatelnou atmosférou předvedl jednu z nejlepších akčních scén, jaké jsem kdy viděl. Scéna trvá asi pět minut a je kompletně zpomalená, takže je plná dechberoucích záběrů na rozstřelované části těla, nábojnic odlétávajících z komor zbraní a průstřelů nábytku. A je to lepší než cokoliv s bouchačkama z eposu bratrů Wachowských! Film Stav milosti ale není akčním snímkem, je to spíš taková poctivá gangsterka, ve které nechybí rozzlobení Irové a nenasytní Italové, kteří spolu v amerických ulicích bojují o nadvládu nad zkaženým, zatraceným městem. Tomuto kousku hollywoodské produkce jsem dal přednost před klasikou Francouzská spojka. Neviděl jsem ani jeden ze snímků, a jelikož běžely oba současně na dvou rozdílných TV stanicích, rozhodl jsem se nakonec pro modernější odnož Krimi / Drama / Thrilleru. Nemohu stoprocetně posoudit, ale myslím, že jsem udělal dobře (koneckonců staré klasiky s Genem Hackmanem se na televizi určitě ještě dočkám). Za zmínku nade všechny stojí bombastický Gary Oldman, jehož postava nasraného kriminálníka mě dostala... Sean Penn se nijak extra nepřetáhl, ale naproti tomu podává svůj standardní, tj. velmi dobrý a uvěřitelný herecký výkon. Ed Harris mne svou brutálností - kterou mu předepsal scénář - také překvapil, a roztomilá Robin Wright Penn je nahatá vážně k sežrání... Story nedělá ostudu podobným mafiánským drsným filmům, všechno má grády, koule, vtip a 134 minut uteklo jako nic. BTW na plakátu vypadá Sean Penn skoro jako Mel Gibson :-). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Koľkokrát sme už tento príbeh videli, že.....Množstvo hereckých es vo filme, ktorý je tak na úrovni horníka, ale keď to spriemerujeme, tak sa dostávame k pomerne vysokým kartám. New York tomu môže vždy iba napomôcť a deje sa tak i tentokrát. Popravde sa Stav milosti trochu vlečie, neprináša nič nové, ale záverečná tretina je už veľmi napínavá a obohacuje žáner o vyriaďovanie si vecí medzi najbližšou rodinou tak, ako sme zvyknutí medzi gangami. Pri rozhovore Taliana s Harrisom je napätie skutočne na krájanie a pozdvihuje zrazu film z priemeru do vyššieho levelu. Herci vedeli, prečo tieto úlohy zobrali. Romantická linka zase pridáva do deja akýsi nadhľad Wrightovej, ktorý je v podstate jediným správnym postojom k udalostiam v Hell´s Kitchen. ()

Ezekiel1 

všechny recenze uživatele

Když hraje ve filmu Sean Penn jedná se skoro vždy o jistotu kvality první jakosti, ale v tomto filmu je neméně kvalitní i Gary Oldman. Je to vůbec první snímek, co jsem viděl, že nehraje "záporáka", ale říct to o něm, když hraje gangstera je poměrně na snadě:)Gagy, které se ve filmu objevují mi do značné míry připomínají Smrtonosnou zbraň, přestože jich není až zase tolik. Závěrečná scénka je trochu přitažená za vlasy, ale to mi nezkazí celkovým dojem, který činí 5*. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman byl děsnej magor. V noci se nachcat v kostele, ráno se vykropit ještě v autě po cestě do baru, v baru se zlejt jak motyka a pak ještě vystřílet bandu Taliánů...tak tomu řikam pravej irskej gangster:-) Skvělé herecké obsazení s třešničkou na dortu v podobě závěrečné přestřelky. Po nějakém čase zase poctivá gangsterka. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Slovo "fuck" zazní ve filmu 210x. (D3VIL)
  • Stav milosti svedl dohromady Seana Penna (Terry Noonan) a Robin Wright (Kathleen Flannery). Dcera Dylan Frances se jim narodila 2 roky po natáčení, syn Hopper Jack přišel na svět o další 2 roky později. Od dubna 1996 do června 2010 tvořili tito dva herci manželský pár. (klukluka)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)

Reklama

Reklama