Reklama

Reklama

Terry Noonan (Sean Penn) se po deseti letech vrací domů do New Yorku, do irské čtvrti Hell´s Kitchen. Brzy se dává dohromady s kamarádem z dětství Jackiem Flannerym (Gary Oldman), který je členem irského mafiánského gangu, vedeného jeho bratrem Frankiem Flannerym (Ed Harris). Bratři Terryho najmou jako vymahače dluhů. Nikdo z nich ale netuší, že Terry je policistou. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (129)

Marsik 

všechny recenze uživatele

** Jedna z gangsterek, se kterou mám vcelku problém. Hudba od Morriconeho byla sice super, ale převážná většina herců hrála tak vlažně, až to nudilo. Podle mě předvedl nejlepší výkon paradoxně Joe Viterelli v roli italského mafiánského bosse, byť nebyl na place často. Zbytek se tam jen tak ploužil (Harris, Penn, Wrightová) nebo hráli magory (Oldman). Zvažoval jsem, že ponechám od minulé projekce 4 hvězdy, ale rozmyslel jsem si to. Protože tenhle film mě na podruhé nepřesvědčil o 4-hvězdičkových kvalitách. 67% ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Niečo tu nehrá. John Woo mal za sebou v roku 1990 dvojicu Lepších zajtraškov, Killera a práve točil Bullet In The Head. Ako je potom možné, že Stav milosti z roku 1990 akoby vypadol napríklad aj práve z jeho kinematografie? Príliš skoro. Náhoda alebo Woo nestíhal tri filmy ročne, tak poskytol námet vlastne doteraz neznámemu Philovi Joanou? Pretože byť toto ázijský film, je dnes z neho klasika. No! - a tá záverečná prestrelka... Ľudkovia drahí, ten Joanou musel filmové pnutie na ďalekom východe sledovať od najúplnejších začiatkov, nie až keď sa narodil Hard Boiled. Inak si to nedokážem vysvetliť... Škoda iba typovo nevhodne obsadeného Eda Harrisa, ktorý sa snaží veľmi preveľmi, ale vadiť mi prestal až pri druhom pozeraní, keď už som vedel koľká bije a sústredil sa na iné. ()

Reklama

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Příběh je zajímavý, přestože ne originální. Podobné filmy tu již byly ( např. Krycí jméno Donnie Brasco ). Ale dovolil bych si silně nesouhlasit s Garym, podle mě je největší chyba filmu právě to, že příběh nemá spád a taky romantická rovina. Z herců je jednoznačně nejlepší Gary Oldman, Ed Harris mi v roli "velkého mafiána" moc nesedl. Potěší Morriconeho hudba. Škoda. Lepší tři. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Na můj vkus film zbytečně dlouhej, kdyby byl o půl hoďku kratší, prospělo by mu to...Ale jinak celkem slušnej "mafiánskej" kousek. Škoda, že Ed Harris neměl větší charima, sice to byl bos, ale na komtra se prostě nechytal, to stejný jeho italskej protějšek, taky sem z něj nebyl připodělanej strachy. Tajnýho fizla sem odhalil mnohem dřív, než to rejža provalil všem, takže taky spíš slabší. Tenhle film asi nejvíc těží z hereckejch výkonů všech herců, nejvíc samozřejmě Penn a Oldman, tihle dva tomu jednoznačně dávaj na prdel. Ale za tejden už vůbec nebudu vědět na co sem to vlastně čuměl... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Hľadal som, čo nové tento film priniesol. Márne. Sean Penn mi pripadal kŕčovitý, Ed Harris je typologicky skôr vojak, než mafián a tak mi ostáva iba Gary Oldman, ktorý mafiánskeho magora zahral presvedčivo. Príbeh sa ničím nevymyká z rámca daného jeho predchodcami a na obdivovanie striekajúcej krvi pri záverečnej strieľačke som už starý. Aj tie tri hviezdičky som dal preto, aby som "milovníkom žánru" nepokazil skóre. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (9)

  • Když při závěrečné přestřelce skáče Terry Noonan (Sean Penn) za bar, je vidět, že dopadne na záda. V dalším záběru zpoza baru ale vidíme, že dopadá na břicho. (šerminator)
  • Postavu Frankieho, kterou nakonec ztvárnil Ed Harris, měl původně hrát Bill Pullman. Harris měl potíže s rekonvalescencí po zranění způsobeném při natáčení Propasti. (D3VIL)
  • Ve scéně, kde Jackie představuje svou přítelkyni Terrymu, můžeme v pozadí slyšet hudbu U2. Režisér Phil Joanou pro U2 zpracoval video k singlu "One" a režíroval film z prostředí jejich živého koncertu U2: Rattle and Hum. (D3VIL)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno