Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Veselá pohádka plná písniček nás zavede do pekla první kategorie, které obývají rozpustilé čertice, a pekla druhé kategorie s ušmudlanými čerty. A právě sem propadne za trest vesnický mládenec Kája Fousek (P. Trávníček) za svou nafoukanost… Čertice se ho rozhodnou napravit. Jenže jedna z nich (N. Konvalinková) se do Káji zamiluje a on do ní. Žádné obavy, všechno dobře dopadne. Oba odcházejí společně na zem, kde je život přece jen krásnější než v pekle. Jenom přitom vlastně není vůbec jasné, kdo koho polepšil… (Česká televize)

(více)

Recenze (64)

KoleckoR 

všechny recenze uživatele

Halóóó, tady je Luciper..... Tak se čerte snaž, uč se mariáš....a další nezapomenutelné songy. Jedna z nejpovedenějších hudebních "čertovských" pohádek. http://www.youtube.com/watch?v=UOEbnHGeC1o A čtveřice čertů Dvořák, Jirák, Nárožný a Preiss to jsou borci, kteří baští kyselý zelí, aby měli správný škleb. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Veselá československá televizní pohádka o nafoukaném mládenci Kájovi Fouskovi, kterého peklo napravilo a ještě se zamiloval do čertice Mefisky v podání N. Konvalinkové. Peklo je v této jednoduché kulisové pohádce prezentováno jako dvouúrovňové, zatímco v pekle první kategorie, kde s přehledem vládne nadčertice Peklinda (K. Slunéčková) se ve volném čase tančí na discohudbu, v nesmírně komicky pojatém pekle druhé kategorie se konzumuje kyselé zelí a doslovně plní lidská pořekadla o čertech. Tato část pekla je záležitost vskutku lahůdková, nápad s moderní tabulí, na níž se ukazuje poloha jejich oslovitele a herecké výkony Lucifera J. Větrovce, (jenž nevěděl, jak má zatočit s neposlušnou a rozpustilou Mefiskou), Bezzuba P. Nárožného, Pekeláče V. Preisse, J. Dvořáka, O. Jiráka a P. Trávníčka, byly naprosto dokonalé. Onoho namyšleného chasníka honosícího se svým tanečním uměním ponechaném v pekle na vyučení čertem ztvárnil svým typickým žoviálním stylem právě P. Trávníček. Součástí velmi povedené a vtipné pohádky je hudební doprovod, včetně písniček jako Haló, tady je Lucifer nebo takzvané ´ševcovské´ v provedení M. Masopusta. V rolích čertic z první kategorie se kromě N. Konvalinkové objevily v sexy retro tanečních oblečcích J. Paulová a J. Molavcová. Taneček přes dvě pekla od vynikající režisérky J. Pokorné-Makoszové je jedna z nejzábavnějších televizních pohádek, jež jsem viděl, a vzpomenu-li si na komické kreace J. Větrovce, J. Dvořáka a především P. Nárožného, je pět hvězd jasná volba. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Bohužel...tahle pohádka má sice ambice zabodovat u dětí, o čemž svědčí množství malovaných kulis a písniček, ale nedaří se. Ani by nevadilo, že jednotlivé songy mají infantilní text. Horší je, že to nejsou vyloženě pohádkové songy a pro děti dost těžkopádné. Písnička do pohádky musí být jednoduchá a hlavně veselá, což se daří asi tak z poloviny. A pak ty kulisy. Prosím, hezky malované obrázky děti zaujmou, ale tady chybí poličky, kotel, skříňka na knihy, to vše mají nahrazovat namalované kulisy. A navíc chybí pořádná dějová linka. Tohle je spíše nějaké čertovské rošambo. Hajdula pajdula! ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak co s ním budeme dělat ??" - "Tak když se tak rád točí, co z něho udělat třeba kafemlejnek nebo nebozízek ??" ;) Ačkoliv Taneček přes dvě pekla rozhodně divákovi nabízí poměrně vtipné dialogy i myšlenky, jako celek za moc nestojí, když třeba moje vlastní představy o pekle, nejen o tom filmovém, zejména co do té nesmírně otravné hudby a žalostně ohyzdných tanečních, nezřídka i těch hereckých, kreací, naplnila režisérka Jiřina Pokorná - Makoszová skutečně dokonale.. ()

Poryv 

všechny recenze uživatele

John Travolta, Horečka sobotní noci (1977) versus Pavel Trávníček, Taneček přes dvě pekla (1982). Vlnícím se čerticím v upnutých, blyštivých sakumpacích chybí v pekle už jen barvy měnící parkety a nad hlavami pořádná diskokoule. Pavel Trávníček se v tomhle harému ocitá sice za trest, ale jak pravil klasik: “Dámy a pánové, nechci se vás dotknout – kdo z vás to má?“. Zábavná nedělní studiovka, která dokonale plní účel = spokojeně trávit vepřo, knedlo a komparovat přítelkyni s Janou Paulovou. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama