Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matta Sullivana, přitažlivého kluka, kterému je něco přes dvacet, opustila Nicol už před půl rokem a on se snaží marně zapomenout, nejčastěji v náručí nějaké jiné. Ale hoďte za hlavu osudový vztah, když to prostě s jinou nejde! A tak Matt dál hledá náhradu, kde se dá, a radu u svého bratra, budoucího kněze. Jednoho dne se doví, že Nicol definitivně ztratil - zasnoubila se s jiným. Cítí, že to chce radikální řez, a protože právě začíná postní období, rozhodne se léčit svůj srdcebol odříkáním. Žádné dotyky, polibky, mazlení... žádné požitky. Naprostá sexuální zdrženlivost po dlouhých 40 dnů a 40 nocí. Matt, povoláním designér webových stránek, se už po týdnu cítí neskonale lépe a vůbec netuší, že svým rozhodnutím vyprovokoval hotovou sázkovou smršť u svých kolegů a přátel, neboť jeho spolubydlící Ryan, se s Mattovým tajemstvím "svěřil" internetu. Sázky se začnou násobit od chvíle, kdy se náš odhodlaný hrdina náhodně setká s Erikou, přitažlivou a inteligentní dívkou, která mu hned napoprvé dá najevo své sympatie. Co teď? Chtěl by s ní pořád být, držet ji za ruku, líbat... jenže o sázce už ví snad všichni a přece není srab. Nezbývá než doufat, že Erika pochopí v jak těžké je situaci. Jenže i ty nejbezvadnější holky prostě některé věci berou úplně jinak. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (256)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Teenagerských komedií o mladistvých, kteří se potýkají se sexuálními a vztahovými problémy, už bylo natočeno nespočetně. Tato se liší v tom, že Josh Hartnett se zde bude snažit o věci přesně opačné, než jak je v těchto filmech zvykem. Komedie o sexu, ve které hlavní hrdina nesmí provozovat sex, ani nic s tím spojené. Jeho hýřivý styl ho přiměl k radikálnímu řešení v podobě celibátu. Josh je hezký kluk a Shannyn Sossamon půvabná žena. Spolu jim to sluší, a když se poznají, začne jít do "tuhého":) Film přináší svěží prvek v podobě námětu, ale jinak se ničím nevyjímá z plejády podobných děl. Ač by se při něm mohlo zdát, že přímo volá po nemravnostech, braku a přemrštěných vulgaritách, tak se poměrně slušně drží v únosných, a v rámci možností, i vkusných mezích. Sexuální, nadržené, vtipné a hezké. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo sa tento filmík snaží pretlačiť názor, že bez sexu človek absolútne nemôže fungovať a čo horšie... no keď už spolu akože chodíme (rozumej: videli sme sa 3x), tak sa hneď musíme spolu vyspať, lebo inak sme divný. Takže: komédia? nie nebolo to smiešne; romatický? vôbec to nebolo romantické. Takže pre mňa prepadák za tie hlúpusti ktoré to chce prezentovať... ()

Reklama

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Měl bych uvést svůj komentář nějakou výmluvou, proč jsem na to koukal, ale žádná věrohodná mě nenapadá - snad jen, že téma celibátu je pro teenagerskou komedii docela netradiční téma. Tím samozřejmě originalita ve filmu začíná i končí. S chudákem Harnettem se rozešla kočka a on to léčí nestříkáním. Jistou logiku to má... Ale v tomhle filmu ji nehledejte. Co lze u tohoto typu filmů hodnotit? Vtipy (málo), herecké výkony (Harnett má jisté charisma, ale o herectví mluvit dost dobře nejde ...alespoň zatím), jak, kolik a jak moc oblečený jsou v tom holky (množství a vzhled celého zástupu koz - za pět). Nejpřínosnější pro mě celých 90 minut byla vkrádající se představa filmu, který by se jmenoval "40 dní a 40 nocí dlouhá noc" a příležitost pozorovat, jak moc, moc, moc tyhle filmy (často s nimi neobcuji) stárnou - kdybych si na základě četných repríz nepamatoval, že vypadal Harnett ve Fakultě podstatně mladší, byl bych film umístil na základě jiných indicií (hadry, vtipy, žertovné odkazy na vzmáhající se kulturu sociálních sítí („na internetu je dnes všechno" ha ha ha) hluboko do 90-tých let. Sice vyloženě neurážející, ale ultimátní výmaz. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Kupodivu na teen komedii né tak hrozné. 40 dnů a 40 nocí sice trpí klasickým problémem subžánru, nedostatkem děje, ale na stopáži 90 minut to Hartnett s dobrou Sossamon utáhnou. Naopak to dobré co tenhle subžánr poskytuje - jednoduchost, svěžest a vtip to tak úplně nepostrádá, takže pohodové tři hvězdy s čistým svědomím You stupid, stupid... silly little person. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Tedy myslel jsem si, že to bude MNOHEM horší. Podle mě by si ale tvůrci měli vybrat, jestli to bude prasárnička anebo romantická komedie, dost to osciluje. Zaujaly mě (ZZAASSEE) fórky v druhém plánu -i když těch tady moc není- jako třeba název péčka In-Diana-Jones. Nicméně vím, jak podobné filmy přestat točit. Stačilo by, aby se hlavní hrdina hned na začátku filmu přestěhoval...nebo aspoň pošopunul postel ;-) ()

Galerie (64)

Zajímavosti (8)

  • Všimli jste si kameramana v odrazu ve skle autobusu, když hlavní představitelé seděli na zadních sedadlech? (don corleone)
  • Film sa natáčal hlavne vo Vancouveri, ale niektoré scény boli nakrútené aj na niektorých miestach v San Franciscu. Film sa natáčal od 1. októbra do decembra 2000. (Arsenal83)

Reklama

Reklama