Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při cestě autem z Chicaga do San Diega nabídne mladík Jim (C. Thomas Howell) svezení neznámému stopaři (Rutger Hauer). Jim neví, že stopař je brutální vrah a s úmyslem vraždit nastoupil i do jeho automobilu. Policie, aniž by měla tušení o existenci skutečného vraha, ale ze zabíjení podezírá právě Jima. Rutger Hauer v roli stopaře Johna Rydera předvádí ve scénách zuřivého řádění místy až nadlidský výkon. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (387)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby USA $5,844,868Tržby Celosvetovo $7,200,000║ Tento thriller má fantasticky budovanú atmosféru, husté až doslova nechutné scény, príbeh čo si po celý čas drží napätie na najvyššej úrovni a hlavne výborného "démonického" Rutgera Hauera, ktorého skvele dopĺňa vystrašený, unikajúci Thomas Howell. "Strach a hrôza prichádza z neznámym stopárom... však pozrite tento film a potom si rozmyslíte či niekomu ešte niekedy zastavíte!" /95%/ ()

movie 

všechny recenze uživatele

Zajímavý psychothriller s šíleným Rutgerem Hauerem, jehož postava vraždícího stopaře od začátku cíleně směřuje k vlastní smrti. Zajímavé je pustit si film s komentářem režiséra Roberta Harmona, který snímku vštípil hutnou, až téměř odlištěnou atmosféru opuštěných pouštních silnic a motorestů. Ta se dokáže dobře rozležet a zahlodat. Děštivý úvod filmu pak patří k jeho vrcholům. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho trochu hutnější atmosféru, rozhodně by tomu prospělo i víc nočních scén, ale Rutger Hauer je prostě božskej zabiják, škoda, že toho nepředved ještě trochu víc v přímým přenosu,ale i tak fakt stojí za to ho tady vidět. Honičky pěkný svižný, snad jen bych uvítal menší prostor pro samostatný a zbytečný scény C. Thomase Howella bez Hauera, protože jich bylo na muj vkus trošku moc a kazilo to napínavou atmosféru. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení. Očekával jsem všechno možné, ale strhující thriller, který ani na sekundu nenudí a pořád se v něm něco děje, jsem příliš neočekával. Jinak, jak už mnozí poznamenali, "Stopař" je hodně nepředvídatelný, nevyspytatelný, skoro až zákeřný film. Čekáte každou chvíli klasické vyústění scény a ono je všechno jinak a dostane vás to ve většině případů do kolen. Sice se sem tam objeví klasické atributy psychopatických thrillerů (kočičí život, syndrom všudybyla), ovšem atmosféra a napětí všechno vykompenzují. Herci byli všichni skvělí, nikdo to nekazil. Zvlášte Rudger Hauer byl dokonalý. Jeho John Ryder je esencí krystalicky čistého zla a on ho ztvárnil neuvěřitelně minimalisticky, bez jakýchkoli přehnaných gest. Stará poctivá škola psychothrilleru. 80%. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Hm, na tenhle film jsem se podíval zcela a pouze kvůli jeho přítomnosti v TOP10 Chrise Nolana, přiznávám bez mučení. A tedy, proto jsem čekal i mnohem zajimavější kousek. Ruther Hauer byl super.... ehm. To je asi vše, co mi z filmu po pár dnech zůstalo. Děj banální, závěr nijaký, horor teda ani náhodou. Možná tehdy, ale dnes určitě ne. Béčkovost mi nevadí, feeling 80. let někdy ala Terminator působivý. Ale akce přehnaná a motivace ponechané fantazii diváka. j, asi tím tvůrce něco chtěl říct, ale dá se to udělat i mnohem elegantněji. Takhle pouze průměr ()

Galerie (38)

Zajímavosti (11)

  • Červený Cadillac se ve 14. minutě filmu srazí s autobusem, přičemž vozidlu odpadne zadní chromovaný nárazník. V dalších záběrech je však nárazník již na svém místě, ačkoliv řidič z vozidla ani nevystoupil a po kratičkém zastavení jel dál. (BrianStorker)
  • C. Thomas Howell prohlásil, že se při natáčení opravdu bál Rutgera Hauera. Tento herec je známý svým intenzivním projevem. (Chatterer)
  • Kamion na konci filmu je Dodge Ramcharger. (Chatterer)

Související novinky

Kdo s kým a za kolik

Kdo s kým a za kolik

16.01.2007

Staré pořeklo říká, že méně je někdy více. Ano, je to pravda, někdy je skutečně lepší se krotit, vážit každé slovo a dělat vše se zdravou mírou. Na druhé straně... v každém z nás je kousek megalomana… (více)

Ptačí zob

Ptačí zob

06.07.2006

Už jsme tu dlouho neměli remake. Těšíte se? Bude to maso. Ale co maso, přímo masochismus (diváků vůči sobě), sadismus (filmařů vůči divákům) a narcisismus (filmařů vůči nim samotným). Ale nebudeme to… (více)

Reklama

Reklama