Reklama

Reklama

Za svitu luny

  • Itálie In una notte di chiaro di luna (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Píše se rok 1985 a hrozba AIDS je stále aktuálnější. Choulostivému tématu se intenzivně věnuje i úspěšný novinář John Knott (Rutger Hauer), jenž předstítá, že je HIV pozitivní a píše reportáže o svých zážitcích. K Johnovi se po odloučení vrací jeho životní láska Joëlle (Nastassja Kinski), která mu do té doby tajila jejich společnou dceru. Zdá se, že John sní krásný sen, z nějž se nelze probudit, dokud si však čistě formálně nenechá udělat krevní testy. (J.Connor)

(více)

Recenze (5)

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Ambiciózní, to je asi to první, co mě v souvislosti s tímhle filmem napadne. Už jen to obsazení hovoří samo za sebe a k tomu např. filmové lokace New Yorku, Londýna, Paříže, Benátek... Nepátral jsem nijak dlouho, nicméně ZA SVITU LUNY určitě patří již vzhledem k datu k prvním snímkům, které si vybraly hrozbu AIDS jako leitmotiv. Samozřejmě nedosahuje kvalit božských NOCÍ ŠELEM, ale ty přeci jen díky své autentičnosti hrají úplně jinou ligu. Je mi s podivem, že se film více neprosadil (na imdb jej hodnotilo pouze 129 lidí). Sice to není žádné nezapomenutelné veledílo, ale velmi slušné drama s romantickým odérem bezesporu, které má plus za ve své době aktuální tematiku. Povinnost pro fanoušky Rutgera Hauera a mě jako milce italského trashe potěšil v jedné ze svých posledních rolí George Eastman, jehož jsem měl poprvé možnost vidět v "solidní" úloze. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

"Ono se nevyplácí přivolávat nemoc, ta přijde sama!" říká Bohuš Záhorský v "Krkonošských pohádkách". Novinář v podání R. Hauera si tak dlouho hrál na HIV pozitivního, až dostal AIDS doopravdy. Ale vážně - "Za svitu luny" patří rozhodně k nejpůsobivějším filmům s tematikou AIDS, jaké jsem kdy viděl. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení, ale snímek až tak skvělý není. Poněkud klišovité téma o přivolání nemoci a příliš mnoho psychologie, což dělá film poněkud nudným. Ty dvě hvězdičky neznamenají, že by byl snímek špatný, jenom mě prostě nezaujal a určitě už ho nemusím vidět. ()

chiara 

všechny recenze uživatele

Rutger v dalsom talianskom filme tentoraz o problematike AIDS. John Knott (Hauer) je novinar, ktory pise o celosvetovom probleme AIDS, predstiera tuto choroba a pozoruje reakcie okolia, az raz pri nahodnom teste zisti ze je naozaj nakazeny virom HIV... ()

Reklama

Reklama