Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naivní a nezkušený mladý dobrodruh Jack Conroy přichází v roce 1898 do Yukonu, aby našel pozemek, který mu zanechal zesnulý otec, a pokračoval na něm v hledání zlata. Najít otcův důl pod silnou vrstvou sněhu na nedozírných pláních Aljašky není jednoduché. Brzy pozná první zákony divočiny, tři podvodníci ho oberou o všechno. Naštěstí je tu zkušený stopař Alex Larson, který mladého zelenáče vezme pod svou ochranu. Když Jacka napadne grizzly, na pomoc mu přispěchá čtyřnohý chlupáč, napůl vlk, napůl pes, a v poslední chvíli mu zachrání život. Je to Bílý tesák, jehož matku nedávno zabili lovci a který mu navždy změní život. (TV Nova)

(více)

Recenze (83)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jmenuju se Jack Conroy !! Psal jsem vám dopis !!" - "Ti, kdo mě znaj, vědí, že neumím číst, a tak mi nepíšou.." ;) Jeden ani nemusí být příliš zdatný čtenář, aby hned zkraje odhalil, že tuhle velmi volnou adaptaci známé novely nelze vnímat jako čistě londonovskou, protože napomádovaný Randal Kleiser svůj snímek činí spíš takovou zmrzlou Lagunou disneyovského střihu, která ten knižní předobraz opravdu velmi zásadně aktualizuje a upravuje pro mladší cílovou diváckou skupinu.. Činí tak však velmi citlivě, když navíc zachovává a vypichuje to zásadní poselství Londonovy klasiky říkající, že láska a trpělivost může vlka i člověka (z)měnit stejně dobře jako naopak násilí a zloba.. Tenhle Bílý tesák už skutečně není příběhem psa, ale jeho pána, jehož si střihnul mladý Ethan Hawke.. Zajímavé rovněž je, že jsem poměrně nedávno znovu zhlédl Annaudův jiný zvířecí biják, totiž legendárního Medvěda, jehož mi právě Bílý tesák nezřídka značně asocioval, nejen dík velmi zdařilým pasážím s čistě pouze zvířecími herci, ale jak jsem nakonec z titulků ke svému překvapení zjistil, snad i proto, že toho medvěda, který Jacka napadne, si zahrál právě Bart, kterého si jeden mohl užít právě ve zmiňovaném Annaudově snímku.. ()

Duke90 

všechny recenze uživatele

Příjemný a lehce dojemný příběh mladého zlatokopa, který postupně naváže přátelství s nedůvěřivým "polovlkem" a vznikne z toho velmi silné pouto v jinak hodně drsném prostředí pro oba protagonisty. Knihu jsem četl tak dávno, že prakticky nemám co porovnávat, ale z tohoto zpracování jde cítit Disney na sto honů a je tedy spíš určeno jako dobrodružný film pro celou rodinu, což není žádná zásadní chyba. Verze ze sedmdesátých let s Francem Nerem je však poněkud hrubějšího rázu a to mi k dané látce pasovalo mnohem víc. Když Disneyho, tak převážně v animovaném provedení... ()

Reklama

Verja 

všechny recenze uživatele

Krásné a povedené zpracování. Hudba, kamera, záběry přírody, napínavé a dojemné scény, lidské i zvířecí herecké výkony na jedničku. Kdo má dobrodružnou duši, tenhle film jej nezklame. Jen jedna drobnost mi tam nesedla. Bylo znát, že Tesák má podobu v nejméně dvou psech, "podrážděná a vzteklá" verze měla poněkud světlejší srst a štíhlejší vzezření než "hodná a ochočená". I přesto plný počet hvězd! ()

Kotsour 

všechny recenze uživatele

Zatím nejnovější zpracování klasického díla od Jacka Londona, které do jisté míry vypráví jeho vlastní vzpomínky a v prostředí krásné, ale drsné a izolované Aljašky nás seznamuje s poměry na Klondajku. Chemie mezi mladým chlapcem a psem-vlkem poměrně funguje, ale celý film těží především z Londonovy předlohy. Přes nádherně natočenou přírodu a poměrně věrohodně nastíněný běžný zlatokopecký život je zde však i dost nedostatků, které celkový dojem kazí. Především akční scény působily občas nepřirozeně a vývoj vztahu mezi hlavními postavami je dost rychlý a nelogický. Vzhledem ke knižní předloze je zde i dost nepřesností a zbytečné postavy navíc, příběhu to ale podle mého nijak neuškodilo. Celkově je to příjemný rodinný film. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Bílý Tesák není žádnej bílej hnusák. Je to holt sice rodinnej film, ale vlčí štěňátko je roztomiloučké, příroda krásná, Hawke mladý ucho, Brandauer světaznalej negramot, co víc si přát...? Snad aby to nebylo tak moc disneyovský... Což zahrnuje i dost blbě (nekrvavě nereálně měkce) natočené psí zápasy. Taky mi přišlo dost idiotské to, jak se už od útlého štěňátka s Bílým Tesákem uplně náhodou náhodičkou trapnou náhodičkou furt potkávali. Prostě jak kdyby čekali, že o nich jednou někdo natočí film... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Kríženec psa a vlka Jed si zahral aj v známom sci-fi horore Vec (1982), kde bol "krížencom" psa a mimozemšťana. (MikaelSVK)
  • Z filmu je patrné, že filmaři použili více vlků, kteří hráli Bílého tesáka. V některých scénám se mění barva jeho očí ze šedozelené na hnědou. (MartinM)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na Aljaške, v okolí Hainesu a Skagway. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama