Reklama

Reklama

Šílenství

  • Česko V zajetí šílenství (více)

Obsahy(1)

Pojišťovací vyšetřovatel John Trent (Sam Neill) je pověřen prozkoumáním náhlého zmizení fenomenálního hororového spisovatele Suttera Cane (Jürgen Prochnow). Ten má těsně před uzávěrkou své doposud nejlepší knihy, ale stále nedoručil poslední kapitolu. Trentovi se podaří lokalizovat zapomenuté městečko v němž spisovatel pravděpoodbně žije i čerpá inspiraci pro své zneklidňující příběhy. Spolu s Caneovou editorkou Lindou Styles (Julie Carmen) se vydávají po spisovatelových stopách. Začínají se kolem nich však dít podivné věci, občané městečka se chovají zvláštně a až nápadně připomínají postavy jednotlivých knih. Trent se domnívá, že jde jen o zvrhlý způsob jak upozornit na novou knihu, ale je tomu skutečně tak? (TobRieper)

(více)

Recenze (374)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Snímek balancující na hranici těžkého klišé a geniálního využití žánrových lahůdek. Vzhledem k zajímavému příběhu a dusné atmosféře, určitou lacinost některých momentů s radostí přehlédnete. Ukázkové zpracování bezútěšné atmosféry a postupné budování depresivní atmosféry, která člověka neděsí pouze povrchně, ale především mu brnká na duší. Není to čistých 5 hvezdiček, ale na 4 je to až PŘÍLIŠ dobré... ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Už len meno režiséra jasne signalizuje, že to bude niečo viac ako priemerná záležitosť. A okrem toho, Sam Neill v titulnej roli je výborný a samotný príbeh je maximálne desivý a napínavý. Prvá polovica je na tom síce o dosť lepšie ako vlažnejší stred, ale záverom všetko graduje do divákovej spokojnosti. ()

Reklama

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč jen už to končí? Příběh, který bych vydržel sledovat ještě nekolik hodin. Úžasné, skvělé, psychodelické, šokující, šílené....jetště mnoho dalších přízvisek by mohl tento film mít. Dlouho mě žádný psychohorror tak nenadchnul, nevtáhnul do svého příběju. Společně s The Thing vůbec nejlepší Carpenterova práce, kterou jsem měl tu možnost vidět. Tohle se nedá komentovat, to musíte vidět. Možná tomu trochu přidalo, že jsem v sobě měl krapet lihu. Edit po druhé projekci (4.7.2010). Hodnocení lihem ovlivněno nebylo, In the Mouth of Madness je opravdu úžasně šíleným, mrazivým, inteligentním snímkem, rozhodně nejlepším a nejpropracovanějším z dílny Mistra Carpentera. Prolínání jednotlivých světů je dokonalé a vcelku jednoduše prohlédnutelné poselství zahrnující kritiku náboženství a slepé víry už asi netřeba zmiňovat. Top20. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička od Carpentera. U Šílenství jsem během promítání měl strašně divný pocit a neumím si to ani vysvětlit. Škoda, že snímek neměl větší rozpočet, protože nestvůry vypadaly strašně lacině. Ani nevím zda jsem snímek pochopil, ale to mi vůbec nevadí, protože Carpenter dokázal dokonale vystupňovat atmosféru. Škoda, že nenatočil více takových pecek. Potenciál určitě měl/má. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsme všichni šílení, nebo je šílený svět kolem nás? Odpovědět na tuto otázku je stejně obtížné jako pochopit pointu Ve spárech šílenství. Dělal si z nás John celou dobu jenom prdel, anebo je všechno mnohem složitější než naznačuje první dojem? 80% Zajímavé komentáře: Gemini, ScreamJay ()

Galerie (28)

Zajímavosti (18)

  • Postava Suttera Canea je dle Carpentera založena na Stephenu Kingovi - ve filmu je ale řečeno, že je to autor populárnější než King. (gjjm)
  • Šest románů Suttera Canea, z nichž Trent čerpá : "The Hobb's End Horror", "The Feeding", "The Whisperer in the Dark", "Something in the Cellar", "The Breathing Tunnel" a "In the Mouth of Madness". (D3VIL)
  • Sama Neilla pořezal na krku kus falešného skla, který odletěl při natáčení scény, kde je sklo v jeho cele proraženo. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (více)

Tvůrci Hry o trůny chystají Lovecrafta

Tvůrci Hry o trůny chystají Lovecrafta

13.12.2019

Dvojice tvůrců seriálového hitu Hra o trůny David Benioff a D. B. Weiss teď po opuštění Star Wars projektu má konečně volné ruce k chystání svých nových věcí exkluzivně pro Netflix. Několika set… (více)

Reklama

Reklama