Reklama

Reklama

Neviditelný na útěku

  • USA Memoirs of an Invisible Man (více)
Trailer

Nick Halloway se večer opil a druhého dne přišel na konferenci v magnetoskopickém ústavu s třeskutou kocovinou. Vědecké referáty mu jen přitížily, a tak se z jednacího sálu vytratil. Zatímco si dával šlofíka, došlo v objektu k havárii. Ústav byl vyklizen, o Nickovi na pánské umývárně však nikdo nevěděl. Řetězová reakce narušila molekulární pole a budova se vším, co v ní bylo, zmizela lidským zrakům. Na místo se dostavil agent CIA Jenkins, aby případ ututlal. Když zjistil, že neviditelným se stal i jeden muž, dostal šílený nápad: udělá z něj nepolapitelného atentátníka! Od té chvíle se z Nicka stává lovná zvěř. Není sice vidět, ale nebezpečí na něj číhá na každém kroku. Tam, kde má tělo, vidí chodci i řidiči jen vzduch. A zkuste si představit, jak to vypadá, když se Nick nají a potrava putuje zažívacím traktem! Navíc se ještě zamiloval... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Othello 

všechny recenze uživatele

Sice tam nevyšlo skoro nic, kvůli čemu ten film byl natočený (snaha Chevyho Chase protáhnout se do vážnějších rolí, významové převedení knižní předlohy zaměřující se na existenciální i praktické problémy neviditelnosti, vydělání peněz z kinosálů), což ale naštěstí vůbec neznamená, že to není zábava. Navíc to obsahuje familiérní Carpenterovské fragmenty, které mě baví vybírat jako například obsazení alespoň jednoho herce, který se absolutně minul povoláním (Gregory Paul Martin) nebo alarmující neschopnost pracovat jakkoli s ženskými postavami. Do katalogu nočních můr zařazuji pak sice neviditelnost kvůli zmínce o tom, že díky ní lze vidět i přes zavřené oči. ()

zipoo 

všechny recenze uživatele

Perfektní triky, božská Daryl Hannah a do xichtu se mi parádně vystříkala originalita scénáristy! Sem tam nějaká nelogičnost, ale tady jsem schopen to odpustit. Stát se to mně, tak bych asi "koukal holkám pod sukně, navštěvoval dámské šatny... a nebo udělal kariéru bankovního lupiče". BTW: Až teď jsem si všiml, že Sam Neill vypadá tak trochu jako Petr Muk. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hororový mistr John Carpenter si občas od svého oblíbeného žánru dává oraz a natačí i trochu pohodovější snímky jako třeba "Starman" nebo právě "Neviditelný na útěku". Carpenter je hodně rozporuplný režisér, který natačí absolutní klasiky, braky nebo "jen" slabé filmy. "Neviditelný na útěku" patří bohužel do té třetí skupiny. Vyjma některých slušných triků film ničím nezaujme a alespoň já se dost nudil. A volba Chevyho Chase nebyla vůbec dobrá, ačkoliv jsme ho jednu chvíly měl opravdu rád. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nebýt vynikajícího Chevyho Chase, tak by nebylo na co se dívat. Triky právě nepatří k těm nejpovedenějším a stejně i dějově je to většinou nenápadité, když uvážíme, co neviditelnost skýtá, ale i tak je několik scén z tohoto hlediska povedených. Film nakonec nekompromisně propadl. John Carpenter mohl film udělat zajímavější. Nestalo se tak a výsledkem je mírně nadprůměrná verze se slibným potenciálem. 60% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně srdeční záležitost a nostalgie z dětství. Sympaťák Chevy Chase, jako neviditelný uprchlík před mocnou rukou americké vlády, milující krásnou Daryl Hannah, se prostě zapsal do mé mysli už dávno a když jsem si teď snímek připomněl, musím uznat, že neztratil nic ze svého kouzla. I ty triky vypadají pořád skvěle a i když film obsahuje několik nelogičností, tak přivřu oči. Stejně jako jsem dlouho film neviděl, tak dlouho jsem nevěděl, že ho režíroval John Carpenter. Jsem rád, že tento režisér pro mě tolik kultovní a výborné podívané The Thing, umí natočit i takovýhle sci-fi kousek pro pobavení. Na plný počet to sice není, ale čtyři hvězdy dávám s čistým svědomím. P.S. Pouze nechápu zdejší zařazení mezi komedie, mně film přijde spíš smutný. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (2)

  • Při tvorbě tohoto filmu se výrazně angažoval Chevy Chase, který byl v roce 1992 velkou hvězdou. Chase chtěl, aby film režíroval Ivan Reitman, ten ale projekt opustil, když zjistil, že herec požaduje, aby měl film vážnější vyznění. Po Reitmanovi jej přebral John Carpenter. (Zdroj: AXN)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu H. F. Sainta. (Hans.)

Reklama

Reklama