Reklama

Reklama

Vládce temnot

  • USA Prince of Darkness (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kněz Loomis objeví ve sklepě opuštěného kostela v Los Angeles nádobu obsahující podivnou zelenou kapalinu. Profesor Birack, přizvaný k objasnění této záhady, zjistí, že tekutina je esencí samotného Satana, který se připravuje na ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (287)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Celkom pozerateľný horor. Trošku ma nepotešilo okrem iného, že tá satanská tekutina sa neprejavila vo väčšom množstve (sám vládca temnôt sa neprepracoval k ničomu lepšiemu ako striekaniu svojej tekutiny, chabom ovládaní pár ľudí a sem tam pohol stoličkou). Vážne škoda, že nenabral viac sily a nemohol sa prejaviť. U mňa priemer. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Carpenter zde svým nezaměnitelným rukopisem opisuje docela solidní oblouky, a tak je Vládce temnot další skvělou porcí toho, co horor může nabídnout. Dusivá atmosféra vytvářená jednoduchými maskami, umnou prací s neznámým zlem sestupujícím na zemi a v maximální možné míře také geniální hororovou hudbou, je zde cítit po celou dobu. K tomu navíc více než solidní scénář zajímavě pracující s „klišé“ satanova kultu přihrává do jeho noty, čímž se hodnocení šplhá téměř na nejvyšší metu. Jenže na druhé straně je to přece jenom trochu standardní Carpenter, bez řádnější inovace ve formálních postupech a pocit občasného sebevykrádání znalejšího diváka uhodí do oka a některé věci se dají odhadnout dopředu (jako například pořadník kill listu). Přesto to nejdůležitější (divákovy emoce) zůstává, takže čtyři hvězdičky s klidným svědomím. ()

Reklama

Faustka 

všechny recenze uživatele

Nezvyklé ztvárnění Satana v kapalné podobě. O to je to děsivější, protože nevíte co se stane. Vědci z různých oborů, přístroje s kterými pracují, ale ani kněží nedokážou to zlo zastavit. Venku na ně čekají bestie v lidské podobě, proto musí zůstat uvnitř kostela a i když si je Satan bere jednoho po druhém, několik jich ještě zbýva a hned tak svůj boj se zlem nevzdají. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z nejlepších Carpenterovek (hned v závěsu za Šílenstvím a za Věcí), super soundtrack, skvělá scéna s broukama a hlavně parádní poslední půlhodina...dosavadní hodina je tak Carpenterova tradiční pozvolná gradace, bez které by závěr pak neměl takové grády...stejně jako u Halloweenu. I když ne nejlepší, tak s postupem času asi moje nejoblíbenější. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

To lepšie z Carpentera. Oceňujem hlavne postupné budovanie atmosféry a pozvoľnú gradáciu napätia. Príbeh o vedcoch, ktorí prídu do opusteného starého kostola skúmať zelenú látku neznámeho pôvodu je doprevádzaný údernou hudobnou vložkou, tak typickou pre všetky Carpenterove filmy. Len tu sa v tomto smere držal na uzde a nebola to taká uši trhajúca melódia. Opakujúci sa hudobný motív skvelo zapadol do atmosféry a dokázal ju ešte umocniť. Obsahová stránka tiež nebola zlá, človeka usadí príjemné očakávanie niečoho neznámeho a tajomného a s každým kúskom skladačky sa tento pocit ešte umocňuje. Škoda, že sa tu nachádzajú aj slabšie miesta, ktoré nie sú tak úderné a dovolia človeku pomerne často vydýchnuť. Čo sa týka konca, bol zvládnutý perfektne, vyvrcholenie s pocitom tajomna ako sa patrí. 75/100 ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Postava jménem Donalda Pleasence byla pojmenována po psychiatrovi z Carpenterova Halloweenu. (Chatterer)
  • Celý film bol natočený za jeden mesiac. (Mordenroth)

Reklama

Reklama