Reklama

Reklama

Ježek v mlze

  • Sovětský svaz Jožik v tumaně (více)
Mysteriózní / Animovaný / Krátkometrážní / Drama / Horor
Sovětský svaz, 1975, 10 min

Obsahy(1)

Príbeh malého ježka, ktorý ide ako každý večer starou známou cestou navštíviť priateľa medveďa, nesie mu malinový džem a teší sa, ako budú spolu počítať hviezdy, popíjať čaj. Nebolo by na tom nič zvláštne, keby sa cestou nestratil v hmle a všetko nebolo zrazu inak... (oficiální text distributora)

Recenze (79)

d-fens 

všechny recenze uživatele

kvalitná japonská animácia vsádza na silné príbehy a predcíznosť..... naopak, Rusi dávajú do svojich filmov neopakovateľnú atmosféru, a krásou vlastnej "neotesanej zemitosti" tvoria na plátne doslova mystické divy .... videl som to vo filmoch Petrova, Atamanova, a samozrejme Norštejna (a hrané ruské filmy ani nespomínam).... čo sa však tohto filmu týka, deťom ho radšej nepúšťajte - je to vlastne mysteryhoror :) ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Důkaz, že v Sovětském svazu byli opravdu ve všem první a měli všechno nej... Buď největšího ježka na světě, nebo nejmenšího medvěda. Kresba a atmosféra perfektní, jen ten děj se mi jevil poněkud zvláštní, každá postava pobyla na plátně jen chvilku, většinou neměla žádnou funkci pro příběh, prostě se jen tak vynořila a zase zanořila... jako v mlze... jo ahá! ()

Reklama

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Nádherný příběh. Ježek, držící svůj váček a plující po řece, je to nejroztomilejší a zároveň nejsmutnější, co jsem za poslední dobu viděla. Ale zeptám se. Jaký význam má ten kůň na konci? Možná jsem hloupá, ale nevím, jaký význam měl, snad jen krom toho, že si Ježek rozšířil obzory o světě kolem, ale mám pocit, že tam bude nějaká hlubší myšlenka... 5* ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Pohádka??? Bojim, bojim, já chci maminku. U scény s vylekaným medvědem, se o mě pokoušel infarkt. Vidět tohle jako dítě, začnu se počůrávat a tak měsíc bych musela spát s rozsvícenou lampičkou. Díky bohu, ja nepaněmaju pa rusky, takže nemám nejmenší anung o čem pan vypravěč povídal, jinak bych vočadla dneska opravdu nezamhouřila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Byl to dech tajemné bílé klisny, či jen obyčejná mlha, co zahalilo temný hvozd a z ordinérních věcí udělalo pro vystrašeného bodlináče doposud nepoznané nebezpečí? Má jeho malinový džem vodotěsné balení? Je po tom všem kolem medvědova komína pořád stejně hvězd? Jsou existenciální prožitky, po kterých ježek musí zákonitě říct medvědovi, ať si samovar narve do prdele i s jalovcovými větvičkami.. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • V Kyjevě stojí socha ježka právě z tohoto filmu. (Puppy)

Reklama

Reklama