Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starman je mimozemšťan, který přijel pozorovat Zemi. Uvízne však ve Wisconsinu nedaleko farmy čerstvě ovdovělé Jenny Haydenové. Starman na sebe bere podobu jejího nedávno zesnulého manžela Scotta. Za tři dny se potřebuje dostat do Arizony, kde ho nabere jeho mateřská loď. Potřebuje Jenninu pomoc. Tak se Jenny nechtěně stane účastníkem výletu přes Spojené státy, při kterém jsou společně se Starmanem pronásledováni nejen americkou armádou, ale i nasazenými tajnými agenty. Během společně strávených dnů se jejich zpočátku chladný vztah pomalu mění v lásku, která vyvrcholí úžasným rande na Starmanově mateřské lodi. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: F 1 = 1990+SLOVENSKÁ (obnovená) TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 10.3.2018, réžia slovenského znenia (SPF 1988) = MIROSLAV HORŇÁK - Bridgesa dabuje ŠTEFAN SKRÚCANÝ, Allenovú dabuje EMÍLIA VAŠÁRYOVÁ - Dokonalý slovenský kinodabing SPF snáď ešte STV niekedy uvedie a nebude ho iba presúšať v archíve. Neoficiálne si ho už chvalabohu môže vypočuť každý fanúšik. (16.7.2009) Po 28 rokoch sme sa konečne dočkali! Dokonca v anamorfnom 2,35:1 HD. Ďakujem STV. (12.3.2018) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Starman po těch letech zestárl jako málokterý film, dnes už je vyšumělý jako dlouho odstátá limonáda, na tak primitivním scénáři prostě nejde stavět, ani kdyby se Jeff Bridges třeba uhrál k smrti. Daný žánr pozitivně laděných sci-fi má řadu mezníků, ale snímek Johna Carpentera k nim tedy rozhodně nepatří, jede sice na vlně Spielbergem odstartované kasovními trháky jako E.T. - Mimozemšťan a hlavně Blízká setkání třetího druhu, Starman pak svým zasazením do krajiny a celkovým vyzněním nejvíce připomíná mix obou, ale narozdíl od Pana Režiséra Spielberga John Carpenter namíchal jen řídce bublinatou limonádu plnou logických lapsů, nevěrohodných scenáristických berliček a laciného příběhu. Jeden z nejvíce přeceňovaných film na tomto webu... Podobné filmy a seriály: E.T. - Mimozemšťan, Blízká setkání třetího druhu ()

Reklama

tahit 

všechny recenze uživatele

Příchozí z jiné planety se dostává do spletitosti lidských nástrah. Máte-li rádi sci-fi love story, pak jste správně, protože nepochybně tenhle příběh mimozemšťana uspokojí a neztrácí dech. Jde o nenáročný a příjemný film na jeden televizní večer. Nelze ani opominout velmi dobrou filmařskou práci hlavního tvůrce, režiséra John Carpenter, který skvěle vsadil na herce Jeffrey Bridges a zajímavou herečku Karen Allen. Vcelku tento sympatický film jsem si rád zopakoval a pocity zůstaly podobné. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že sa mi Starman pred nejakými 30 rokmi celkom páčil. Samozrejme v pamäti mi ostali iba zázračné guľočky a oživená laň. Tak som neodolal a pozrel som si ho ešte raz. Neviem či niekto rozčlenil sci-fi filmy do nejakých skupín. Ak nie, tak Starman by som zaradil do kategórie milých sci-fi. Takých príjemných filmíkov, do ktorých by mohol patriť aj E.T. bez tej nadbytočnej sentimentality. Nie je to žiadne veľdielo a v niektorých pasážach som dvíhal obočie. Ale na tri hviezdičky pokojne dosiahne. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Asi někdo z protivzdušný obrany nesprávně odhadl poruchu na svým monitoru." Posílám pozdravy v 54 jazycích, vám obyvatelé planety Země. Jste tak zvláštní. Nejdřív mě pozvete a když přiletím, tak na mě nasadíte policii, armádu a Jenny. Ta mi nevadila, mám rád holky do nepohody. A mám rád i Starmana. Od první chvíle, kdy jsme se kdysi potkali, mě hrozně bavil. Jako pozornej řidič, začínající kuřák, amaterskej gambler i vášnivej milovník jablečnýho koláče. Byla s ním prostě zábava a to, jak nám ve svý nováčkovský naivitě sděloval postřehy o nás, bylo rozhodně k zamyšlení. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (11)

  • Jeff Bridges byl za svůj výkon nominován na Oscara za nejlepšího herce, což je u sci-fi žánru skutečně rarita. (ClintEastwood)

Související novinky

Jeff Nichols natočí sci-fi

Jeff Nichols natočí sci-fi

19.01.2014

Režisér a scenárista Jeff Nichols (1978) se řadí mezi nejtalentovanější tvůrce nastupující filmařské generace v USA. Jeho tvorba se zatím vyhýbá prestižním a sledovaným oceněním, ale již 3 filmy (z… (více)

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

Rozhovor s Jeffem Bridgesem

16.12.2010

Jeff Bridges je jedním z nejúspěšnějších hollywoodských herců, pětkrát nominovaný na Oscara, který si svým působivým výkonem v nedávném snímku Crazy Heart právem vysloužil tuto prestižní cenu v… (více)

Reklama

Reklama