Reklama

Reklama

Kung Fu Panda 4

  • USA Kung Fu Panda 4 (více)
Trailer 2

Hrdina animované ságy Kung Fu Panda už mnohokrát prokázal, že si titul „Dračí bojovník“ navzdory všemu (zejména své nemotornosti) skutečně zaslouží. Pod odborným dohledem Mistra Šifu, se stará o to, aby jeho rodné Údolí klidu dostálo svému názvu. Jenže jeho mentor si teď usmyslel, že Po by měl povýšit a stát se duchovním vůdcem celého údolí a tím pádem také vybrat svého nástupce do role Dračího bojovníka. To se pandímu hrdinovi moc nezamlouvá, protože o duchovním vedení toho ví ještě mnohem míň, než na startu své hrdinské kariéry věděl o kung fu. Úvahy o novém ochránci Údolí klidu naneštěstí přeruší mocná čarodějnice, která je sice původem chameleón, jenže je to vlastně jedno, protože se dokáže proměnit prakticky v kohokoliv. A tahle potvora se právě rozhodla, že získá bojové dovednosti od všech legendárních kung fu bojovníků, které Po v minulosti porazil. Věří totiž, že jejich spojením se z ní stane monstrum, na které bude i Dračí bojovník krátký. Po tedy musí ještě na čas odložit duchovno k ledu, vyhrnout si rukávy a pustit se do poctivé kung fu práce. (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (93)

Frantisek.Fu 

všechny recenze uživatele

Po se vrátil počtvrté a opět sází divokou zábavnou jízdu, která oproti předchozím dílům jede takřka bez zastavení. I když jsem se bavil, tak mi přišel snímek místy svým humore hloupý až nucený a zároveň působil dosti levně, už jen tím, že se kromě závěrečných titulků za celou dobu neobjeví Pět Postrachů a ani jejich dabéři. Popravdě jestli tímto způsobem bude vypadat i pátý díl, tak měla tahle značka zůstat u ledu. 6/10 ()

NitroXcz 

všechny recenze uživatele

No já nevím, působí to na mě tak, že tvůrci tam chtěli nacpat všechno a vyřešit všechno. Přitom je to celkem zbytečný a nic nám to nedalo. Po zřejmě svého nástupce našel ale to neřeší ten hlavní problém. Při sledování nenastal žádný moment zvratu, či husí kůže a navracené postavy nic moc nepředvedly, když každej měl tak málo času na prezentaci svého já. Na tento nápad bych zvolil delší stopáž a lepší a promyšlenější scénář, protože i u 93 minutového filmu jsem se nudil. Bohužel musím přiznat, že jde o nejslabší díl pandího bojovníka. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Kým predchádzajúce dielo ponúklo príbeh s pomerne uspokojujúcim záverom pôvodnej „trilógii“, tak nové otvorenie a oživenie dračieho bojovníka je už len snahou nejak sa zviditeľniť (obávam sa, že predovšetkým z ekonomického hľadiska). Príbeh štvrtého celovečerného animáku, ktorý by ako bol prevzatý zo seriálu a nafúknutý na 90 minút, nedokáže už s ničím prekvapiť (príbeh, vtipy, dialógy), to aj vďaka k tomu, že seriály o dobrodružstvách známej pandy dokázali rozšíriť univerzum tejto ságy. Majster Shifu dostane malý priestor, päť postrachov v podstate sú kompletne vynechané, a záverečný súboj postráca epickosť. Už sa jedná len o tuctový doplnok. Tretiu malú hviezdičku dávam za hudbu. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Já bych tomu řekl - Promarněná šance. Chameleonka měla dovršit ságu tím nejdelším a nejdrsnějším způsobem, jaký dosavadně měla... plný emocí a hlavně větší hrátky s duchami, nicméně ta finální bitva byla dle mého názoru hrozně rychlá. Mrzelo mě, že jsem neměl ten pocit, že jsem si mohl vzpomenout na něco hezkého z prvního dílu, něco na co bych mohl být pyšný z původních dílů. Určitě bych ocenil takové to jak tomu říkám pelíškovské zpříjemnění u srdce, kde se postava uvidí s postavou, obejmou se, pobrečí si, uvědomí si, že sága epicky končí. To samé u soundtracků, nic jsem z toho necítil. Konec byl takový... abych nespoileroval, no tradiční. Každopádně film jako takový plynul jako hodinky. Bylo super vidět zkamarádění chytré lištičky, respektive nástupkyně dračího bojovníka, celkem zajímavé bitky, hlavně v krčmě a honičky ve městě jak za Indiana Jonese. Nicméně mi tam bohužel chyběla ta nostalgie z jedničky... a to je ta pětka, která se tam objevila fakt jen zřídka. Vtipné momenty tam sice byly, ale bohužel hrozně málo. Je to škoda, ale základ tam byl, to znamená, že jsem se v průběhu filmu vůbec nenudil. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

I na počtvrté naprosto neomylně. Panda i nadále ždíme maximum z možností současné animace (při zachování stylizace nasazené v prvním díle), perfektně si hraje s žánrovými stereotypy a klišé, opět sází vydatného záporáka a drží trend, že je s každým dílem trochu jiná. Nestagnuje, vyvíjí se, roste s diváky. Moje asi nejoblíbenější animovaná franšíza. Viděno v dabingu (dítě), nemůžu se dočkat originálu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • V originálním dabingu je postava Pandy Pig dabována americkým youtuberem Mr. Beastem (Jimmy Donaldson). (Tongo)
  • Jedná se o druhou kvadralogii od studia DreamWorks po filmové sérii Shrek. (JG9)

Reklama

Reklama