Reklama

Reklama

Upíři

  • USA Vampires (více)
Trailer

Obsahy(1)

Parta Jacka Crowa (James Woods) pracuje jako zvláštní komando na vyhledávání a likvidaci upírů. Po úspěšném zničení jednoho z upířích hnízd se však na oslavu v malém motelu dostaví nezvaný host v podobě vůdce upírů, který vyvraždí většina Crowova týmu. Přežijí pouze Jackův kamarád Montoya (Daniel Baldwin) a Katrina (Sheryl Lee), kterou ale vůdce kousnul do nohy a ona se postupně mění v upíra. Odpověď na obrovskou výdrž a rychlost vůdce upírů dostane Jack na setkání s biskupem, který mu řekne, že se jedná o Jana Valka (Thomas Ian Griffith), kterého církev téměř upálila před několika stoletími. On však přežil a vrátil se jako upír. Jack musí začat rychle jednat, protože Valek chystá vlastní plán, který mu má dopomoci k tomu, aby se mohl pohybovat i ve dne. Dostane k tomu neobvyklého spolupracovníka, kněze Adama Guiteaua (Tim Guinee), ke kterému Jack chová značnou nedůvěru a dává ji chvílemi dost najevo. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Tohle je můj čtvrtý film od Carpentera. První jsem viděl The Thing (dal jsem hodně silné čtyři hvězdy), druhý Ghosts of Mars (lepší tři hvězdy), třetí Escape from L.A. (dvě hvězdy). Vampires je v mých očích o něco níž, než The Thing, ale pořád je to dost slušný film o upírech (přemýšlím, kdy jsem naposledy viděl takovéhle čisté béčko, navíc s upírskou tématikou) kteří se na slunci netřpytí (Fuck Twilight!) ale naprosto normálně shoří. Sice místy jsem měl pocit, že tohle šlo udělat ještě lépe (buď přidat více hlášek, nebo krve) ale co, alespoň jsem se dozvěděl, že úplně první upír pocházel z Prahy. Takže za tuhle zmínku, za Sheryl Lee, za ta krvavá jatka a hlavně za připomenutí toho, jak vypadají správní upíři, dávám 70 %. A musím si sehnat více filmů od Johna. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Vatikán má pod svými křídly skupinu lidí, která vyhledává a likviduje upírská hnízda. Věřte, že katolická církev má k tomu velký důvod. Klidně můžu říct, že má máslo na hlavě, protože si jednoho upíra nezáměrně ve 14. století sama stvořila. Byl to první upír Jan Válek, pražský kněz. Takže se ve filmu nedočkáme žádného odkazu na Transylvánii a hraběte Drákulu. Carpenter vlastně vytvořil novou upírskou mytologii. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála Carpenterových filmov, ktorý ma baví. Upíry sú po zombiekoch mojou druhou obľúbenou hororovou škodnou. Tentokrát tu celkom originálne sledujeme príbeh o komandu, ktoré likviduje upírov. Je to síce v klasickom béčkovom Carpenterovom prevedení a tempo filmu nie je najdynamickejšie, ale akcie je ok a postavy sú celkov vydarené. Woods je cool drsniak ako vždy. Bavil ma aj ten tučný Baldwin. Thomas Ian Griffith si svojho záporáka tiež vychutnáva. Takže celkovo to je príjemný béčkový nadpriemer, ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 6/10. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tvorbu Johna Carpentera sledujem od filmu Vec z roku 1982, no a tento film pojednava o upiroch. A takuto hororovu tematiku mam ja hodne rad. Skoda akurat toho, ze Carpenter rezignoval na strasidelnu atmosferu, ale rezisersku pracu stale zvlada. Na to, aby film vystupil zo sediveho priemeru, je to vsak malo. Akurat tu hra James Woods, ktory zaziaril uz v Stone-ovom Salvadore z 1985. 69 % ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Velmistr béček John Carpenter se vydal za upíry. Na cestu si přibalil nejen dubový kůl, ale také Jamese Woodse, který zahrál svoji postavu nesmírně civilně a mnoho herců na jeho místě by jistě tuhle roli pojali efektně, ale on je přece jen jiná kategorie. Jeho vyhledávač upírů mě bavil. Co bavilo méně, byl poměrně nablblý děj, kdy se v roli hlavního upíra představí (dnes zapadlý herec) Thomas Ian Griffith se jménem, co zní tak nějak podezřele česky a sice Jan Valek. I na béčkovou produkci je tady tolik pitomostí, až se mně je ani nechce rozebírat, ale Carpenter věděl, co za krvavou sračičku navařil a rozdával ji naběračkou i užaslým divákům, kteří ocení tandem Woods - Baldwin, ale nad ostatním asi ohrnou svoje fajnové nosánky. Film nabízí hodně efektní krvavé porce, hudbu, kterou si jako tradičně vždy složil sám pan režisér, a schopně hrajícího Woodse. Dějově to bylo slabší a až moc nablblé. 60% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • V tomto filme sa John Carpenter chcel vzdialiť tradičnej predstave gotických upírov, ktorí rozjímajú v samote o "existenčnej prázdnote". Chcel vytvoriť predstavu upírov ako divochov, ktorí sú zaneprázdnení hlavne trhaním ľudí na kusy. (misterz)
  • Jack Crow (James Woods) má ve filmu zbraň Jericho 941 R ráže 9x19mm. (dc125)

Reklama

Reklama