Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Podle autora Dne Trifidů (naprosto geniálního románu science fiction) natočil Carpenter svoji verzi Midwičských kukaček ( zcela vhodně užité jméno) a vyšel se ctí. Sice klasicky béčkově ,ale jestli si někdo myslí, že se dětí nemůžete bát, opak je zde pravdou. Christopher Reeve svou roli doktora zvládl bravurně. A místní kněz má taky něco do sebe :) Nebýt ovšem vydařeného finále ve stodole, dostalo by Městečko prokletých nižší (kua) nižší hodnocení. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V malom pokojnom americkom meste Midwich sa jedného letného dňa stane niečo veľmi podivné. Všetko živé razom stratí vedomie. Tento jav trvá len niekoľko hodín. Potom sa opäť všetci preberú. O deväť mesiacov po tejto udalosti sa deviatim mladým ženám narodia velice zvláštne deti, ktoré majú desivé schopnosti. Dokážu vstúpiť do ľudskej mysle. Tieto deti nemajú žiadne city. Vypadajú ako ľudia, ale vo vnútri nimi nie sú. Snímok "Mestečko prakliatých" natočil v roku 1995 režisér John Carpenter. Je to filmová adaptácia sci-fi románu Johna Wyndhama "Midwichské kukučky", ktorý som bohužiaľ ešte nečítal a zároveň i remake anglického filmu z roku 1960, ktorý som doposiaľ nevidel. Carpenterova verzia sa mi páčila, takže sa budem musieť poobzerať po literárnej predlohe i pôvodnom filmovom titule. *** ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Docela obyčejný průměrný children horor. Rozhodně to pro mě není jeden z nejlepších Carpenterových filmů znám mnohem lepší. Na film se rozhodně dívat dá, ale postupem času jsem se začal strašně nudit. Začátek byl super ( týpek na grilu), ale jak běžel čas nuda, nuda a zase.... Navíc producenti museli být asi zhulení. Otěhotní celé městečko (ženy), v kostele při křtu jich tam sedí asi cca 20. Při porodu umřelo jen jedno děcko, ale potom tam chodí jen sedm.... Kde je teda ten zbytek???? Kozlowski hraje sice dobře, ale v Krokodýlovi byla o 100% lepší. Hvězdný superman podal jen velice průměrný výkon. Na film se mrknout dá, ale Kukuřičné děcka jsou mnohem lepší. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, toto je ptákovina. Rozhodně bych chtěl vidět raději původní než tohle. Nuda, nuda a nuda, od začátku až do konce. Superman vlastně nevěděl co má dělat, chodil mluvil a dokonce... Dokonce i bouchnul pěstí do stolu! Fíha. Kozlowská se zase chovala jak pako. Kirsty Alley má nadváhu, to ale neznamená, že to není kus baby. Akorát si ten svetřík mohla sundat úplně, než si rozkydlila břuch. Děcka měly asi být děsivé, nicméně působily spíše směšně. Očička svítily všemi barvami duhy. Nelogické chování několika postav a konec to úplně oddělaly. Není to úplně odpad, protože to režíroval Carpenter, takže natočené to není zas tak hrozně. 3/10 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: David Himmelstein .. Na tento film jsem se díval jen proto, že jsem opravdu jen před pár dny v jedné epizodě Simpsonovi viděl nějaké podivné a stejné blond děti, které měly svítící oči a ovládaly a trápily tak svoje okolí... Jinak ale docela slabota. Celková, jak se na "béčko horor" sluší. John Carpenter si tyhle ujeté snímky prostě/přesto užívá. ()

Galerie (120)

Zajímavosti (2)

  • Melanie Roberts (Meredith Salenger) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 10 ráže .38 Special. (dc125)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama