Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1937 přijíždí do malého anglického městečka v malebném Yorkshiru mladý zvěrolékař James Herriot. Záhy je přijat jako asistent u vyhlášeného místního veterináře Siegfrieda Farnona. Ten však používá poněkud svérázné metody, a to v práci i soukromí. Když pak o prázdninách do mládeneckého domu doktora Farnona přibude ještě Siegfriedův vydařený bratr Tristan, jehož právě vyhodili od vysokoškolských zkoušek a Jamesovo srdce pokouší krásná dcera místního farmáře Helena, není o dramatické i humorné situace v ordinaci, ale i ve chvílích volna ani na okamžik nouze... Hlavní role v britské televizní adaptaci oblíbené knižní předlohy Jamese Herriota ztvárnili Simon Ward, Lisa Harrowová, Brian Stirner a hvězdný Anthony Hopkins. (Česká televize)

(více)

Recenze (24)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Vidět mladého Anthonyho Hopkinse se často nepoštěstí, už jen za to, samozřejmě společně s jeho velkým herectvím, by si film zasloužil nějakou tu hvězdu. Já měl tu možnost shlédnout seriál z roku 2020 a moc se mi líbil. Filmová verze je pochopitelně jiná a nepodařilo se do ní dostat všechno, což je logické, ale mohla být i kapku delší. Nicméně se mi i tak líbila. Krom Hopkinse mě sice nezaujal nijak zvlášť další herec, ale celkem se líbila stará Anglie a prostředí jako takové. Film je to pohodový, ale nutno dodat, že je trochu useknutý a chybí mu adekvátní ukončení. Jako lákadlo ke knize nebo pozdějšímu seriálu, ale poslouží. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Adaptace ze 70. let už trochu opršela. Nenabízí příběh a dokonce ani epizody, spíš poklidné plynutí života venkovského veterináře a lidí, se kterými se stýká. Zobrazuje venkovský život, stará malebná stavení a krásnou přírodu –a asi ulahodí britskému oku, či oku každého, kdo sní bukolické sny. Na obrazovce, takže bez smradu ze stájí a nástrah počasí – mimochodem, scenérie ve filmu je většinou zalitá sluncem. Nejde o komedii, ale o takové milé podkresové vyprávění. SHRNUTÍ: Když chcete film k nedělní bábovce s babičkou. ()

Reklama

Tyny 

všechny recenze uživatele

Na jedu stranu obyčejný snímek, který vás ničím nepřekvapí, ale ani nezklame. Na druhou stranu je to výjimečný film s osobitým kouzlem. Jeden z těch filmů, na který se téměř zapomnělo a spousta řadových lidí, spíš většina, vůbec neví, že existuje. Bohužel na takovéto filmy naše televize neupozorňuje a radši vysílá řadové seriály, které jsou o ničem. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Predlohu síce nepoznám, ale kedysi som v televízii sledoval rovnomenný seriál z roku 1978. Je to síce o tom istom, ale seriál je asi vhodnejší na tento typ epizoidnej veterinárnej témy. Príbeh totiž postráda výraznejšie dramatické scény (odhliadnuc od pár scén s veterinárnou praxou) i gradáciu deja. Dej proste iba plynie, občas vážnejšie, občas humornejšie. Sám pôsobí, akoby išlo len o epizódu. Herci i postavy sú však fajn. Len jedno ma štve, prečo som nedostal pozvánku na záhradnú slávnosť od Trickyboo-ho aj ja? ()

sud 

všechny recenze uživatele

Knižní předlohu jsem nečetl, ze stejnojmenného seriálu jsem před dlouhými lety viděl pár dílů, takže nemohu hodnotit nebo srovnávat. Tenhle film mi ale přišel docela o ničem, nevýrazný a skoro celou dobu jsem se nudil. Za milou venkovskou atmosféru a sympatické herecké obsazení (Anthony Hopkins ani špatný být nemůže) ale dávám aspoň 40%. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (5)

  • V knize Siegfried (Anthony Hopkins) koupil praxi v roce 1932 od 85letého důchodce. V tomto filmu ji v roce 1927 převzal jako rodinný podnik. (sator)
  • Vozy ve filmu jsou: autobus JC 5313 Guy Wolf z roku 1938 Waveney, Austin 20/6 Mayfair Landaulette z roku 1938, Lea-Francis 12/40 W-Type z roku 1929 a Morris Eight Series I z roku 1935. (sator)

Reklama

Reklama