Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Po náhodném setkání v kině se do sebe beznadějně zamilují, ale osud jim nepřeje. Příběh Eney a Pietra z Říma 70. let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

angel74 

všechny recenze uživatele

Už při prvním setkání Eney a Pietra to mezi nimi pořádně zajiskřilo. Hned při druhém setkání se k sobě přitiskli v šílenství opojné touhy a vášně. Láska byla zažehnuta, osud však jejich cesty velice záhy rozdělil... Ferzan Özpetek naservíroval divákům milostný příběh nabitý emocemi, které ještě znásobila drásavá hudba italského ražení. Režisérovi se též výborně povedlo vybrat herce pro ústřední dvojici. Vsadil na neokoukané tváře, což se mu opravdu vyplatilo, protože Damiano Gavino i Andrea Di Luigi jsou oba ve svých rolích až neskutečně přesvědčiví. (75%) ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Výborně natočený film od známého režiséra vlastně svou kvalitou nijak nepřekvapuje. Skvělí herci, žádná módní kamera, hudba je sice až moc ve stylu "diváku, dojmi se", ale podstatný je příběh.  A ten rozhodně stojí za to, abyste film viděli, protože se může týkat nemalého počtu lidí. Bez zajímavosti není ani pohled do minulosti, kdy věřím, že si někteří mladší diváci budou klást otázku, proč se ti dva prostě nenašli přes aplikaci. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Aby nás čas a prostor nerozdělily." - Od Ozpeteka jsem viděl pár let zpátky Bohyni štěstěnu, která mě i přes průměrnější hodnocení fakt dostala, a i v případě Nového Olympu lze z mé strany mluvit o silném diváckém zážitku. Dva muži se potkají, prožijí spolu několik smyslných chvil, ale osud je poté rozdělí na několik dekád. Nový Olymp je filmem o osudovosti a "pomyslných rýhách", které v sobě mohou lidé zanechat a které dokáží odolat "času a prostoru". Vedle ústřední dvojice, kterou ztvárnili dva takřka herci-začátečníci, mě zaujala linie s postavou Titti. V závěru trochu ubíralo filmu na opravdovosti zestaršující líčení postav, přesto jsem si tento hořkosladký výlet do Itálie užil. Palec nahoru za konec! ()

Disk

všechny recenze uživatele

"Aby nás čas a prostor nerozdělily." Režisér Ferzan Ozpetek je v evropské queer kinematografii pojmem a ani jeho zatím poslední snímek se nedrží zkrátka. Tentokrát slavný tvůrce nabízí nádherné melodrama o dvou mladících, kteří se se do sebe zamilují, ale čas a prostor je na dlouhá desetiletí skutečně rozdělily. Nový Olymp je výjimečným diváckým zážitkem plný emocí, jak to umí kromě Ozpeteka snad jenom Pedro Almodóvar, který by z Nového Olympu měl jistě velkou radost. Oba hlavní představitelé - ač prakticky začátečníci - jsou ve svých rolích úžasní a chemie mezi nimi je i na těch pár chvil fantastická. Skvěle jim sekunduje další osazenstvo, ale také pečlivá dobová výprava, kamera a hlavně hudba, protože správné melodrama dělá přesně znějící soundtrack. Nový Olymp je skvělým filmem nejen na rande, ale také pro osamělé duše, které se chtějí dojímat. Perfektní hra s kýčem, která nikdy nepřekročí pomyslnou hranici. ()

mardun 

všechny recenze uživatele

Film "Nuovo Olimpo" z roku 2023 je italské romantické drama režírované Ferzanem Özpetekem. Příběh se odehrává v roce 1978 během takzvaných "Years of Lead" v Itálii, což bylo období charakterizované politickým nepokojem a terorismem. Film vypráví příběh dvou pětadvacetiletých mužů, Enea a Pietra, kteří se náhodně setkají v kině v Římě a zamilují se do sebe, než je osud nečekaně rozdělí. Protagonisty hrají Damiano Gavino a Andrea Di Luigi, a film také obsahuje Grettu Scarano. "Nuovo Olimpo" měl premiéru na Římském filmovém festivalu 22. října 2023 a byl vydán na Netflixu 1. listopadu 2023. Film byl popsán jako romantické drama odehrávající se v pozadí pozdních 70. let v Římě, a jeho příběh sleduje dva mladé muže, kteří se náhodně setkají a hluboce se do sebe zamilují. Celkově "Nuovo Olimpo" přináší unikátní pohled na romantické vztahy a společenské napětí v Itálii 70. let, zatímco zároveň nabízí poutavý příběh o lásce, ztrátě a naději. ()

Galerie (86)

Reklama

Reklama