Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

kajas 

všechny recenze uživatele

Pozor, spoilery! Říkám si: "No jo, drama, to si zase pobrečím." Ve skutečnosti se mi brečet vůbec nechtělo. Šokoval mě sice surový a krutý přístup nemocnice (nemáš prachy, tak vypadni), ale jinak jsem čekala mnohem smutnější konec. Třeba že se John vážně zastřelí, než k němu přiběhne žena, nebo že se operace nestihne a synáček umře. Taky mi přišlo zvláštní, že se John s rukojmími jen tak vybavoval o životě, jako by vůbec o nic nešlo. A to, že "zlá paní" (Anne Heche) nakonec přistoupí na Johnovy podmínky, když tak protestovala... no to je prostě Amerika. Film měl ale i světlé okamžiky, tak hodnotím lehkým nadprůměrem. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Film je o morálním dilema, zda překročit zákon pro záchranu lidského života (vlastního syna), když vám v zákonných mezích nikdo nepomůže. John Q. to udělá poté, co mu všichni odmítnou pomoci, případně ti, co mu pomohou, mu nemůžou pomoci dostatečně na zaplacení operace za $75.000. Všichni unesení mu fandí, fandí mu i veřejnost a víceméně i policie a tak když se na konci filmu vzdá, je zproštěn vinny ze 2 ze 3 trestných činů a nakonec mu hrozí 3-5 let, které se pravděpodobně podaří advokátce ještě srazit na cca 2 roky. Takže ve finále je poselství filmu "Ano, je to v pořádku". Zřejmě je to kritika zdravotního systému v USA (a jelikož zdravotní péče v USA je na mnohem horší úrovni než u nás, tak i oprávněná) a koneckonců se to může s trochou smůly přihodit každýmu. Je to značně idealizovaný film, což je nejlíp vidět např. v momentě, kdy se jeden záporák (ze kterýho se později stane taky klaďas) pokusí sebrat Johnovi zbraň a nikdo mu nepomůže - naopak Johnovi pomůžou a zbraň mu vrátí. Ve filmu je jinak vtipnej Ethan Suplee, který hraje nadměrně obézního sekuriťáka (je docela dobře vidět, jak má vycpanou kombinézu nějakým bordelem). ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč je tenhle film soustavně vydáván za thriller, když jde o standardní melodrama, které si jen chvíli na thriller hraje. I když ve scéně, kde James Woods souhlasil s navrhovanou operací, jsem vážně přemýšlel, jestli si ze mne tvůrci filmu střílejí, nebo se snad snaží o komedii. Potenciál silného hereckého obsazení zůstal zcela nevyužit – všichni hrají to, co už dobře předvedli v jiných filmech. I proto si myslím, že si výsledek třetí hvězdičku nezaslouží. ()

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

Velmi emotivní film. Dokazuje, co by táta, neudělal pro svého synka. Perfektní výkon Denzela Washingtona! V posledních shlédnutých filmech s ním se mi moc líbí, hraje fakt excelentně! Každý film co jsem s ním viděl, tak nikdy nezklamal. Film John Q byl napínavý a leč se tam toho až tolik neudálo, mě se to moc líbilo. 4,5*. 85% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh asi není úplně košer termín pro film, kde jde o transplantaci srdce....jedná se tedy o kulervoucí příběh o otci, jenž neváhá pro záchranu syna udělat úplně, ale úplně všechno (ne vážně, je to fakt kvalitní, dojemný snímek)....................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno