Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Q. Archibald (Denzel Washington) je obyčejný starostlivý otec rodiny, jakých jsou na celém světě miliony. Pracuje v továrně a se svými blízkými se snaží trávit co nejvíce času. Jednoho dne se mu však zhroutí celý svět. Jeho syn onemocní a má-li přežít, je nutná okamžitá transplantace srdce. Na ní se však nevztahuje pojištění a tak je nové srdce malému Michaelovi odepřeno. Čas běží a situace začíná být zoufalá. John se proto rozhodne pro krajní řešení. Vezme zaměstnance operačního sálu jako rukojmí, zabarikáduje se s nimi v nemocnici a trvá na operaci svého syna. V té chvíli vstupují do hry další dva muži. Zkušený vyjednanač s únosci Grimes (Robert Duvall) a horkokrevný šéf policie Monroe (Ray Liotta). John se tak ocitá v situaci, kdy nechce ublížit ostatním, ale pokud má zachránit život vlastního syna musí vše vsadit na jednu kartu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

J.Bourne 

všechny recenze uživatele

Nevkusně a pomocí těch nejsilnějších kliše to útočí na city. Scenář aboslutně ničim nepřekvapí. Nemocnej syn, zoufalej táta = únosce, táta uspěje a syn se uzdraví. Nevim trošku mi to pak přišlo jako nějaká volební kampaň za zlepšení zdravotníctví a pojištoven v USA. Každopádně Danzel je skvělej a na mně osobně, i přes ty kliše, to zapůsobilo. Takže 3 hvězdy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý snímek s excelentním Denzelem Washingtonem, který je asi to nejlepší, co mohlo toto dílo potkat. Některé scénky a chování postav jsou vyloženě tupé, ani hlavní hrdina se hloupým činům kvůli mírně podprůměrnému scénáři nevyhnul. Příjemný a docela napínavý film o jednom nemocném chlapci a jeho obětavém tátovi. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. Main Title (03:03) ,2. Donor Match (02:09) ,3. Helicopter Arrives (02:51) ,4. In the Cornfield (00:49) ,5. Heart Attack (02:00) ,6. "Grimes arrives at the scene" (01:58) ,7. Video Feed to E. R. (01:07) ,8. John Pulls a Gun (02:16) ,9. The Crowd (01:44) ,10. "I'm not going to burry my son" (00:49) ,11. Operation / Montage (04:07) ,12. Flashback (00:38) ,13. Leaving the Court's Room / End Title (02:40) , ()

Narcis 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert Denzela Washingtona v průměrném snímku. Je blbost v podstatě hovadina aby lidi byly docela v klidu při ohrožování pistolí. Člověk by při první příležitosti vzal zbraň a snažil se zabít útočníka (ne jak ta baba) a rohodně by nikdo neřekl, že pan Archibald je hodný člověk při propuštění i kdyby k tomu měl únosce jakejkoliv důvod - prostě pytlovina. Hezké bylo jak Denzel zacházel s pistolí, takový mávání - v reálu by si hned ustřelil hlavu (ještě že tam neměl náboje). ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Něco tak nudného, kde je každá vteřina ukázkou těch největších filmových klišé, jsem už dlouho neviděla. Divák si klidně může celý film dopředu odcitovat, protože snímek je od první do poslední minuty neuvěřitelně průhledný. K tomu je ještě nesnesitelně sentimentální a vy, místo abyste plakali, začnete dostávat nekontrolovatelné záchvaty smíchu. Nakonec si říkáte, že by byl dobrý vtip, kdyby Johnova syna (po úspěšné operaci srdce) přejelo třeba auto. Ano, až takový cynismus ve vás paskvil tohoto druhu může vyvolat. Jen mi nedochází, proč roli v téhle příšernosti vzalo tolik skvělých herců. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Odkaz "Pre Sashu" pred koncom a začiatkom titulkov je pre režisérovu dcéru Sashu Cassavetes. (Crybaby)
  • Film bol natočený vo vládnych budovách v Toronte. (rador)

Související novinky

Denzel a Nick opět spolu

Denzel a Nick opět spolu

23.11.2005

Herec Denzel Washington a režisér Nick Cassavetes se už jednou sešli při natáčení filmu John Q. Ten měl sice rozporuplné kvality, ale vzájemná spolupráce těmto pánům zřejmě svědčila, takže další… (více)

Reklama

Reklama