Reklama

Reklama

Miluj mě, prosím

  • USA Wicker Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý, talentovaný bankéř je posedlý představou, že krásná dívka, kterou pravidelně potkává v kavárně, je jeho bývalou životní láskou. Zahoří touhou získat ji zpět. Začne ji pravidelně sledovat při jejich návratech domů, postupně se stále více a více přibližuje. Jednoho dne získá potřebnou odvahu a vkrade se až do jejího apartmánu. Jeho touha ho zde přivede až k nebezpečnému odhalení, které může změnit celý jeho život a nejen jeho... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (511)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem to, ale Wicker Park se mi dost líbil. Není dokonalý, někdy je v něm až moc náhod a hlavní hrdina Matthew je na můj vkus přespříliš ubrečený. Na druhou stranu jsem Harnettovi jeho lásku k Dianě docela věřil (škoda, že ona zde neměla až tolik co hrát). Hlavní herecké eso snímku je ale pro mě osobně celkem nenápadná Rose Byrne, kterou, jak teď zjišťuju, znám už z více filmů, ale až tady jsem si jí výrazněji všiml (ona hrála ve Star Wars? :-) ). Její postava je sice ve své podstatě záporná, ale divák (nebo alespoň já) s ní, přes všechno to co udělala, soucítí a každá její slza vyznívá reálně. Příběh není špatně vystavěn, je zde prolínání časových rovin, vysvětlení podstaty toho, co se stalo a také změna žánrů (ze začátku mi to přišlo skoro jako romantická komedie, která postupně nabírala prvky dramatu; každopádně označení tohoto filmu jako thrilleru je dost vedle, imdb to má líp). Všechno to spěje k docela očekávanému závěru, který však ještě podpořený skladbou The Scientist od Coldplay patří k těm nejsilnějším v žánru "romantický", co jsem za posledních pár let viděl. Na plný počet to asi přecejenom není (možná, že bych při druhém zhlédnutí změnil názor, nevím), každopádně silné 4* to budou určitě. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Kdybych neznal CSFD, tak bych si tenhle film nikdy nepůjčil, tomu věřte. Očekával bych tuctovou romantickou komedii...Ovšem zdejší interesantní hodnocení mě donutilo zkusit to. I tak moje očekávání byla stále poměrně nízká. A vyklubal sez toho velmi rafinovaný film, něco mezi romancí, detektivkou a thrillerem. Často jsem byl v napětí a pořád jsem byl zvědavý, co se bude dít dál. Chytrý scénář, zajímavá práce s časem, dobrá režie. Diane Krugerová mě vůbec nezaujala, ta opravdu neumí hrát, zato Rose Byrne ( sakra kdo to je? ) je vynikajicí, rozhodně nejlepší postava filmu. Sakra, já jsem dokonce uvažoval o pěti hvězdách! Díky, CSFD!! ()

Reklama

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Od McGuigana som takéto sklamanie nečakal. Rozhodne nie po záležitostiach ako Sherlock, Nabiť a zabiť či Zúčtovanie. Wicker Park je bohužiaľ obyčajná romantická báchorka, ktorú zhadzuje obrovské množstvo otravných flashbackov, ktoré nie sú nijako oddelené od súčasného deja, takže divk absolútne nechápe, čo za zmätok sa to tam deje, až kým sa flashback neskončí. Prekombinovanú zápletku s množstvom skutočne zlých dialógov ( to je ale možno chyba príšernej slovenskej verzie, preto to do výsledného hodnotenia nezarátavam), držia na hladine mierne vyššieho priemeru len angažovaný herci, mj. výborná Rose Byrne a v tomto filme neskutočne krásna Diane Kruger. 60% pokiaľ si nezoženiem českú verziu alebo originál, aby som mohol objektívne zhodnotiť aj spomínané dialógy. Takže možno ešte o hviezdičku menej. Len kvôli tomu, že mám McGuigana aj Hartnetta rád, dávať viac nebudem. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ak túto komplikovanú romantickú historku rozmotáte, nezostane nič iné len romantická historka. Forma je ale zaujímavá, na tomto poli sa stále niekto snaží vymyslieť niečo originálne, čo može byť aj časovo poprehadzovaný dej. Paul McGuigan má síce na viac, jeho kritizovaný Acid House mám rád, ale ako bokovku pre Hollywood to zvládol. Casting je vhodne vybratý, každý sa na svoju úlohu hodí, čo je v prípade romantických filmov základ. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne zcela klasický romantický příběh (kdo říká, že to je klasický romantický příběh, ten lže) vpletený do thrillerové kostry, natočený s velkou dávkou režijního talentu. Ta scénářem vytvořená konstrukce je teda velice křehká, naštěstí se ale nakonec nezhroutí, protože ty postavy pochopíte. Takže všechno funguje tak, jak má. Popravdě řečeno jsem byl až šokován, jak to bylo dobré. ()

Galerie (119)

Zajímavosti (8)

  • Restaurace, ve která Matt začne Lise telefonovat se jmenuje Bellucci. Herečka s tímto příjmením a navíc jménem Monica ztvárnila jednu z hlavních rolí v původním francouzském snímku L’Appartement (1996). (imro)
  • Pro britského režiséra Paula McGuigana to byl hollywoodský debut, do té doby měl na kontě pouze britské snímky jako např. Acid House (1998). (imro)

Reklama

Reklama