Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na ranči v opuštěných kopcích Montany žije plukovník Ludlow se svými třemi syny a vychovává je daleko od krutosti indiánských válek. Alfred je racionální a klidný, Samuel je romantický idealista a Tristan, kterého od dětství vychovává plukovníkův indiánský přítel, má zase divokou a vášnivou povahu. Samuel se během studií zasnoubí se Susannah a přiveze si ji na otcův ranč, protože se s ní chce oženit. V Evropě ale zrovna zuří válka a Samuel přes otcův odpor přesvědčí oba bratry, že je jejich povinností narukovat. Samuel padne a plukovník požádá Susannah, aby u nich zůstala. Alfred se jí brzy přizná, že ji od prvního okamžiku miluje, ale Susannah je zamilovaná do Tristana a taky mu brzy podlehne. Zklamaný Alfred se odstěhuje do města a začne podnikat. Tristan se ale brzy cítí nespokojený a odjede do světa. Susannah mu slíbí, že na něj bude čekat. Z Tristana se stane dobrodruh a brzy jí napíše, aby na něj nečekala a vdala se za jiného. Dívka si nakonec vezme za muže Alfreda, který zbohatnul a chce se stát kongresmanem. Když se Tristan vrátí, otec je po mrtvici a ranč upadá. Rozhodne se ho postavit na nohy. Při setkání se Susannah si uvědomí, že už nemá právo zasahovat jí do života. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (444)

H34D 

všechny recenze uživatele

Příjemná kombinace výpravného velkofilmu o lásce, přátelství, válce i smrti s komorním rodinným dramatem o... Mno... O těch samých věcech. Herecká esa se svých rolí zhostila velmi důstojně, postavy dýchají životem a samotný život ve zdejším filmovém prostředí působí věrohodně a lidsky. Jediný výraznější vroubek vidím ve scénáři, kdy je cítit, že některé emocionálně silné momenty jsou tak trochu vyumělkované, či samoúčelně, poslední smrti ve filmu dokonce zbytečné. Zkrátka to, že atmosféra filmu se neustále pohybuje mezi "pozitivním" a tragickým dramatem má i svou stinnou stránku (drncavá horská dráha). V kostce však pěkná, emocionální, podívaná. 8/10 ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý si divák plne vychutná, ak nebude rozmýšľať nad logikou deja, ale nechá sa ním unášať, bude sa kochať sa nádhernými scenériami, počúvať peknú hudbu a tešiť sa, ako im to všetkým sluší. Ak nedbá tejto možnosti objaví viacero miest, v ktorých scenárista využíval rôzne "spojenia na krátko" a to, čo nešlo silou riešil použitím väčšej sily. Určite som nebol nespokojný, len mi k plnej spokojnosti chýbali dve hviezdičky. ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Příjemný příběh o nešťastných (nebo spíš nešťastně ukončených láskách), o nerozlučných (i když to tak někdy nevypadalo) sourozencích, o životě v první polovině 20.století... Příjemně natočený, podkreslený jednou z nejlepších hudeb, kterou kdy James Horner zkomponoval, se skvělým Anthony Hopkinsem a i příjemným ostatním hereckým obsazením. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Moc jsem kdysi to nadšení kolem filmu nechápal. Na mě působil zdlouhavě, křečovitě a jeho emoce na mě moc nefungovaly. Možná vinou nesypmatických postav. A možná jsem měl po ohlasech okolí příliš velká očekávání. Řekl jsem si, inu, dám tomu čas. Jenže ani po letech to při repríze nebylo lepší. Těžkopádné, zdlouhavé a plné klišé, která se však berou příliš vážně, to jsou hlavní pocity, které přetrvaly. Legenda a já jsme si zkrátka nepadli do noty a nejsme si souzeni. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně a hlavně decentně natočená červená knihovna s nádhernou hudbou Jamese Hornera, krásnou kamerou Johna Tolla a kvalitními a charismatickými herci v hlavních rolích. Děje a zvratů je tam sice na dvouhodinový film až příliš (vsadím se, že scénář by vystačil i na desetidílnou minisérii), pročež některé dějové linie jsou odbyty hodně rychle a zkratkovitě a tudíž nemají moc velkou šanci patřičně vyznít, ale jinak je to v rámci své škatulky (epické melodrama) takřka dokonalé. 70 - 80 % ()

Galerie (88)

Zajímavosti (25)

  • Film se měl původně natáčet ve Winnipegu v Manitobě (Kanada), ale město natáčení odmítlo kvůli žádosti na odstranění několika stromů. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama