Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zloděj diamantů Max je legenda ve svém oboru. Jeho milenka Lola je přesvědčená, že už mají dost a je čas začít si užívat zaslouženého odpočinku. Max se tedy rozloučí se světem zločinu dokonalou loupeží druhého ze tří tzv. Napoleonových diamantů, při níž, jako již několikrát předtím, zesměšní agenta FBI Stanleyho Lloyda, který se ho už sedm let marně snaží dopadnout. Pak slíbí Lole, že už nebude krást, a odjede s ní na ostrov Paradise. Zatímco energická žena má plno zájmů, Max se začne nudit. Jednoho dne se na ostrově objeví Stan Lloyd, který nevěří, že by Max odešel do důchodu. Řekne mu, že v nedalekém přístavu se bude konat výstava, na níž bude vystaven i třetí Napoleonův diamant. První dva už Max ukradl a Stan věří, že chce i třetí. Přestože tu nemá žádné pravomoci, je odhodlán ho dopadnout… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

ZnalecH 

všechny recenze uživatele

"Nebuď suchar a dej tomu pěkný hodnocení." Tohle jsem si řekl, když jsem podívanou dokoukal. Myslím, že tenhle film má cenu hned z několika důvodů. Prvním je děj, druhým je zábavná stránka a poslední jsou herci. I kdyby Pierce a Salmu obsadili do úplné blbosti, tak to nebude odpad, ale průměrný film. Opravdu parádní bahamská oddechová pohoda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Asi po půl hodině, kdy se děj nikterak závratně nehýbe, mi bylo tak nějak jedno, kam se ústřední duo zlodějíčků a jejich stálý pronásledovatel budou ubírat.. Utápění se v nudě velmi schematického scénáře oddaluje charisma Pierce Brosnana, jeho občasné škádlení s urputným agentem FBI Woodym Harrelsonem (kde jsou ty jeho role???), svůdné křivky Salmy Hayek, jejíž angličtina sice stále není dokonalá, ale za to je v každém záběru sexy nasvícená a oděná tak, jakoby za rohem čekal fotograf prestižního módního katalogu. Brett Ratner už notně pokazil pokračování osudů doktora Lectera (Červený drak), který by byl bez kvalitních herců poloviční, po Singerovi navíc (bohužel) převzal X-Men 3, takže tenhle veskrze průměrný režisér uštědřil i tentokráte direkt divákovi trpělivosti, naštěstí si v téhle kriminální komedii (no, pousmál jsem se dvakrát - při rybaření a při postelové scéně obou pánů) na nic nehraje, využívá tropického ráje, kameramanovy invence (vypadá to jako Last minute), hereckých možností, pěkně se na to dívá, ale ráno člověk neví, o co konkrétně tam šlo. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Klasická letní zábavná podívaná, ve které Brosnan a Hayeková tvoří žhavý pár zkušených zlodějů, kteří si užívají pohodovou dovolenou na ostrově, dokud je z pohody nevyruší agent FBI Harrelson. Ten je zde proto, aby zjistil, zda ještě jednu zakázku udělá Brosnan alespoň s jednou chybou, která by mu byla osudná. V celku zábavná podívaná se snaží občas tvrdit hru pár dramatickými scénami, které však ve výsledku vyznívají spíše směšně. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Není to nijaký přehnaně dobrý film, ale když nic jiného, dobře se u toho dá pobavit, protože některé scény (viz ta se žralokem) jsou natočeny skutečně mimořádně vtipně. Pořád ale uvažuju, jestli tomu nemám hodit radši tři hvězdičky, abych nemátla ostatní s tím, že Ratner konečně dokázal natočit nadprůměrné dílko... 1.2.2007 edit: Po asi pátém zkouknutí ubírám jednu hvězdičku, protože film pro mě ztratil většinu svého kouzla. Napoprvé jsem se ale dobře bavila :-) ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Nenáročná oddychová podívaná. Je to natočeno s obrovským nadhledem a humorem, že se stačí koukat a bavit. Spíš než krimi a thrillerem bych to nazval komedií, až "fraškou". Situace zde jsou svým způsobem absurdní - kamarádíčkování hlavního záporáka s agentem FBI, různé špičkování a dělání si naschválů, že se to prostě nedá brát vážně. Film si dělá srandu jako by ze sebe sama. Na odreagování ideální, občas se člověk zasměje, občas pobaví - celé je to natočené tak na pohodu. Howgh! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (13)

  • Během filmování některých plážových scén byla venku taková zima, že šla hercům pára z pusy. (POMO)
  • Ve scéně basketbalového zápasu můžeme v publiku uvidět slavného herce Edwarda Nortona. (POMO)
  • I když ve filmu nejsou volným okem postřehnutelné speciální efekty, jsou použity až ve 150 záběrech. (POMO)

Reklama

Reklama