Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Magneto 

všechny recenze uživatele

Obrovské sklamanie!!! Z trailerov bolo cítiť brutálnu Carreyovku so všetkým čo k tomu patrí ale v realite je to úplne inak...Celá atmosféra filmu je nemastná neslaná,nevedel som či sa mám smiať,alebo skor uvažovať o dosledkoch psychického zrútenia na ľudské konanie.Toto nieje komédia ako by ste čakali.Pár úsmevných momentov sa nájde,ale potenciál to malo tisíckrát lepší...Škoda ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Chvílemi hodně zábavná taškařice, která však plně nevyužívá Carreyho potenciál, o jednotlivých situacích nemluvě. Vyzdvihnout si zaslouží různé minivtípky v televizních zprávách, solidní tempo, moc hezky znázorněné loupeže (sice bych nevěřil, že jde s tím přístupem něco vykrást, ale rozhodně to je vtipné!) Po celý film jsem se nenudil, ale na 4 hvězdičky mi přijde téma málo využité (jako by každý nápad, ač i v užité podobě zábavný je, byl využit jenom z půlky). Navíc, třeba Banditi mi přijdou o stupínek lepší a těm dávám 4*, proto tedy ve výsledku pro Finty Dicka a Jane pouze silnější 3* ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Váhám mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale nakonec dávám čtyři, protože mi to připadá přeci jenom trochu silnější než pouhý průměr. Velice sympatická komedie s humorem, který je sice velice jednoduchý a prvoplánový, ale dokáže pobavit. Finty mají skvělý spád a na film tohoto druhu i ideální stopáž, herecké výkony mi také seděly a je jen škoda, že tu není trochu více scén, kdy se Dick a Jane pomalu vydávají na cestu zločinu a potenciál nejrůznějších přepadení zůstává poněkud nevyužitý. ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Dosť prehliadaný film, ale neprávom. Nie je to žiadna genialita, ale pobavil som sa naozaj dobre. Mnohokrát som sa zasmial nahlas a Jim Carrey dokazuje, že na to takpovediac stále má. S Téou Leoni sa k sebe dobre hodia. Ostatné malé roličky tiež potešia - hlavne Alec Baldwin ako totálny slizák je perfektný. Oplatí sa pozrieť. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Cestou na dno manželů Smithových jsem to skoro vypla. Ale zvědavost, jak ta místy děravá pohádka skončí, zvítězila. Naštěstí se Bezva finta s převleky povedla, zvláště ten alá Sher nebo Adamsnovic, nejsem si jistá. Jim přidal i pár svých značkových gagů a grimas a zábava se docela rozjela. Sice nějak nevím, či šlo o ironii nebo o komedii, ale asi to byla ironická komedie. Trošku mě mrazí při pomyšlení, kolik se toho od Amíků máme ještě učit. Např. takové bifé - za 2 doláče neomezená porce pro chudé. Už brzy!!! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Když Dick Harper (Jim Carrey) otevírá červenou obálku s dokumentem o vyvlastnění, místo jeho jména je tam Richard Harper. (CjKukis)
  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Ve filmu se objevil ve vedlejší roli (prodavač první benzínky, kterou Dick chtěl vyloupit) Jason Marsden, u nás známý především jako Rich ze sitcomu Krok za krokem. (masw)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama