Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Soudě dle původního názvu, cílem filmu bylo hlavně diváky pobavit. To se mu celkem úspěšně daří, i když vážněji míněných momentů je tu také hodně. Hlavní herecká dvojice Jim Carrey a Téa Leoni vypadá dohromady báječně a nejspíš se při natáčení slušně bavila. Přesto mám takový divný pocit, že nechybělo moc a mohli natočit opravdu vynikající komedii, tahle je jenom solidní. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $100miliónovTržby USA $110,332,737Tržby Celosvetovo $202,026,112║ dosť slušný rozpočet na komédiu, aspoň vidieť koľko veľa niekedy stoja kontrakty hercov _Tak nič prevratné sa nekoná a Jim Carrey z jeho ako že komickými gestami pôsobí až moc trápne až zašlo, už by veru stačilo a na viac vypadá v že úlohe akosi moc staro, ošumelo. Film sa nedokáže vymaniť po celý čas z priemernosti aj keď ponúkne zopár zábavných scénok, v celku to neprináša nič nové, takže druhú pozretie v tomto prípade ani moc nehrozí. ()

Reklama

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey dokáže i ze scénáře na kterém by pohořel kdejaký komik udělat alespoň podívanou při které se pobavíte a ani ne moc ponudíte. I když na jeho Masku nebo Ace Ventura to zábavně rozhodně nemá, spíše se to podobá i tak trošku zápletkou zkrachovance Bruce Allmighty, ale i tak je to jeden z jeho horších filmů, které jsem doposud viděl ( a jsou to snad od roku … všechny). Je to docela dobrá podívaná do kolektivu, protože i když vám ujde jedna scénka, tak vám to rozhodně chybět nebude. (( :: ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, v které dokazuje Jim Carrey, že je stále tou velkou komediální osobností jako před lety. Téa Leoni mu zdárně sekunduje, hezky se na ní dívá a jsou příjemným párem, na kterém je dokonale poznat pomalý finanční úpadek. Film je plný vtipný situacích, které pobaví a nepotřebují být trapné nebo nucené. Malá rolička Aleca Baldwina je malá třešnička na vtipném dortu, který vás potěší. Film není na čisté 4*, ale vzhledem k jeho průměrnému hodnocení, lehce přidám, protože jeho kvalita je o stupínek výš než u konkurence, která se většinou nevtipnost snaží vynahradit trapností. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě uvolněná záležitost, která se nesnaží diváka rozesmát za každou cenu, tudíž ignoruje třeskutě veselý a neomaleně útočný typ humoru, s nímž se obyčejně nedokážu sžít. Libuje si v drobných legráckách, které na sebe vrší s neutuchající vynalézavostí a inspirativní hravostí, aby jejich souvislou řadu zakončila ve finále, které zcela odpovídá jejím schopnostem i jejímu naturelu. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • 100-milionový remake vynesl během úvodního víkendu (23. – 25. 12. 2005) 21,5 mil. dolarů a celkový výdělek v USA převýšil 110 milionů. (imro)
  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama