Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dick Harper žije spokojeně s manželkou Jane, šestiletým synkem Billym, mexickou služebnou Blancou a psíkem Spotem a po letech poctivé práce u velké společnosti Globodyne ho čeká povýšení. Sice se ho opravdu dočká, jenže vzápětí vyjde najevo, že firma byla vytunelována a on se ocitl bez práce. Nezaměstnaná je i Jane, kterou Dick v radostném očekávání povýšení přemluvil, aby dala výpověď. Pokud zpočátku věřil, že rychle najde novou práci, skutečnost ho brzy přesvědčí o opaku. Když přijde pokyn, aby do čtyřiadvaceti hodin opustili dům, má toho Dick plné zuby a rozhodne se stát lupičem. Jane z toho má legraci a první jeho akce dopadne přesně podle očekávání. Rozhodne se, že manželovi pomůže, a společně vyloupí malý obchod. V nové "profesi" se jim zalíbí. Znovu získají dům, trávník, auto i televizi a vše se zdá jako dřív. Jenže pak přijde další rána, když se Dick dozví, že by měl být mezi obžalovanými, které soud viní z krachu vytunelované firmy Globodyne. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Když už se podíváte na film s Jimem Carreyem, dá se očekávat jakási kvalita. A toto jde jen lehce pod úroveň. Jim Carrey předvádá v porovnání s ostatními jeho filmy jen lkehký odvar a jeho obličej jako by zamrznul a jeho legendární výrazy odmítal vypustit na svět. Škoda :(  jinak jsem se rozhodně několikrát zasmál dost nahlas. příběh sice nic extra moc, ale účel splnil. Fajn pohodový film ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Hovor mi Jack.“ – „Podobne.“ Dnešným mladým sa ťažko vysvetľuje, že boli doby, kedy bol Jim Carrey boh. Jeho filmy boli kasovými trhákmi na celom svete (MASKA, BLBÝ A BLBŠÍ, ACE VENTURA 1 - 2, BATMAN NAVŽDY), pretože nasadil brutálnu komiku, akú proste nikto iný v Hollywoode nebol schopný ponúknuť. OPRAVÁROM v roku 1996 prišiel zlom – na jednej strane získal rekordný honorár 20.000 000 dolárov za film, ale zároveň sa začal zosúvať z divákovej priazne. O čo úžasnejší bol v dramatických rolách (TRUMAN SHOW, MUŽ NA MESIACI, MAJESTIC, VEČNÝ SVIT NEPOŠKVRNENEJ MYSLE), o to smutnejší bol pohľad na jeho čoraz kŕčovitejšie návraty k situačnej komike, z nich zďaleka najlepším bol vyložene priemerný BRUCE, VŠEMOHÚCI (prípadne šialený GRINCH). FINTY DICKA A JANE nakrútil režisér výbornej sci-fi paródie GALAXY QUEST, napísal ich Judd Apatow a Carrey okrem titulnej úlohy vzal i produkciu (s Brianom Grazerom, dvorným partnerom Rona Howarda – APOLLO 13). Ich film sa bohužiaľ naťahuje ako sopeľ. Mala to byť satira? Heist movie? Ak to druhé, ťažko znechutenému divákovi vysvetlíte, prečo k prvému prepadu dôjde tak neskoro. Scenár je slabý a dialógy také priemerné, aká priemerná vždy bola Téa Leoniová. Jim začína byť v scénach á la „opitá bábka“ trápny. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Typicky tříhvězdičková americká mainstreamová komedie, která obsahuje pár povedených gagů a staví na několika hvězdách v čele s populárním Jimem Carreym. Ten opravdu film do značné míry svojí extravagantností a mimikou táhne, Téa Leoni mu pouze patřičně nahrává. Na jedno skouknutí obstojné, ale určitě se k tomuhle kousku nehodlám vracet. Celkový dojem: 55 %. ()

Linda.csfd 

všechny recenze uživatele

Pro mne velmi milé překvapení na to, že jsem čekala průměrnou bláznivou komedii. Tato měla dokonce hlavu a patu a bylo v ní plno odkazů na reálné skutečnosti. Přiznám se, že "business world" mi opravdu není cizí, takže u sledování tohoto filmu jsem jednání všech postav naprosto chápala, dokonce jsem si představovala sebe v podobné situaci. O humorné okamžiky zde není nouze, Jim a Téa hrají výborně sehranou dvojici a celá zápletka jde mimo jejich vztah, což je příjemná změna oproti většině ostatních komedií. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Cestou na dno manželů Smithových jsem to skoro vypla. Ale zvědavost, jak ta místy děravá pohádka skončí, zvítězila. Naštěstí se Bezva finta s převleky povedla, zvláště ten alá Sher nebo Adamsnovic, nejsem si jistá. Jim přidal i pár svých značkových gagů a grimas a zábava se docela rozjela. Sice nějak nevím, či šlo o ironii nebo o komedii, ale asi to byla ironická komedie. Trošku mě mrazí při pomyšlení, kolik se toho od Amíků máme ještě učit. Např. takové bifé - za 2 doláče neomezená porce pro chudé. Už brzy!!! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (9)

  • Vo filme zamestnanci Globodyne stratili svoje dôchodkové účty, pretože ich investovali do akcií spoločnosti. To sa skutočne stalo štyri roky pred natočením filmu v Enrone. (misterz)
  • Při natáčení scény vykrádání kavárny Starbucks si Téa Leoni při pádu přes pult vážně poranila rameno. (imro)
  • V scénke, kde sa Dick (Jim Carrey) snaží vytlačiť novú kópiu formuláru a ukrýva sa v strešných trámoch, pri pokuse dostať sa dole spadne. Pád bol reálny a herec dopadol tvrdo na podlahu. (misterz)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Stiller a Carrey sú použití

Stiller a Carrey sú použití

02.09.2005

Herec Ben Stiller (na obr.) a režisér Jay "Focker" Roach po spoločnej komédií Jeho foter, to je lotor! opäť spoja svoje sily a vrhnú sa do dlho odkladaného projektu s názvom USED GUYS. Jeho… (více)

Reklama

Reklama