Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kouzelném světě může síla lásky svět zachránit... nebo jej úplně zničit! Jack Woods je obchodníkem, který si pronajal chatu v Irsku, aby si konečně odpočinul od práce. Netušil však, že jeho dočasný domov je také domovem malých skřítků. Sen o odpočinku se rázem vypaří jako pára nad hrncem a Jack se snaží urovnat hádku mezi skřítky a čarovnými postavami v jejich kouzelné zemi. Jak to všechno skončí? Samozřejmě svatbou... nebo raději dvěma... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (84)

misterz 

všechny recenze uživatele

Snímok síce trpí typickou Hallmarkovskou vizážou a výpravou, ale obsahovo to nebolo vôbec zlé. Aj napriek dlhej stopáži sa tu nuda vyskytne iba miestami, pričom tento dobrodružný, fantazijný príbeh si užijú hlavne deti. Je plný víl, škriatkov a rôznych ďalších rozprávkových bytostí čo na upútanie detskej predstavivosti úplne postačuje. Mojim dievčatám sa to páčilo a vydržali pritom sedieť celý čas, čo je pre film s tak dlhou stopážou jasné plus. Takže zaslúžená trojhviezda. 65/100 ()

Ivetak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si pustila na doporučení mé kolegyně. Byla jsem doma sama a říkala jsem si, že to bude fajn pohádka před spaním. No vzhledem k tomu že se mi chtělo spát už před tím, tak tohle mě dorazilo úplně. Asi v polovině filmu jsem si říkala, sakra, vždyť už musí být konec, co tam chtějí ještě vymýšlet. A oni vymýšleli a vymýšleli…. Všem doporučuji, před jakýmkoli filmem se podívejte kolik má minut. Tato nekonečná pohádka měla bez mála 3 hodiny! Ale abych jen nehanila, 2 hvězdy jsem přeci jen kvůli něčemu dala. Na tu dobu byla vážně hezky natočená a proto se na to dalo celkem bez větších problémů dívat. Ve filmu jsou některé krásné záběry Irska a dokonce zazní i irská muzika. A kdo má rád příběhy o vílách a skřítcích, určitě si přijde na své:-) ()

Reklama

Colour 

všechny recenze uživatele

Príjemná atmosféra írskeho vidieku, dobrá hudba, sympatickí leprikóni a letúšikovia, no prílišná rozvláčnosť. Ústredná dejová línia sa podobá na príbeh Rómea a Júlie. Zaujímavé, ako sa tvorcovia pohrali so Shakespearovym dielom. Efekty sú slabé, no na tv budiš. Vidieť sa to dá i viackrát. Troška skresať, vymeniť pár hercov a bolo by to super. 71% ()

Moiraine 

všechny recenze uživatele

Doba, kdy jsem tento film viděla poprvé, je dávno pryč. A spolu s ní odešlo i odešlo i to kouzlo, které na mě tehdy působilo. Dnes už je to jen jednou z mnoha variací na Romea a Julii. Ale i když to kouzlo už je pryč, pořád pro mě tento dvoufilm má jistou sentimentální hodnotu a pořád i se svou téměř tříhodinovou stopáží dokáže udržet pozornost. ()

msp5 

všechny recenze uživatele

Když slyším Hallmark, tak mi naběhne kopřivka. Musím ale říct, že toto považuji na jejich poměry za velmi povedený film. Nejvíc ho kazí výkon hlavního "hrdiny", do kterého se jednoduše nejde zamilovat (vážně Randy Quaid?!?) a občas nekvalitní trikové efekty, které Hallmark nejspíš zvládl podle svých finančních možností. Nejvíc mě baví závod skřítků na ovcích. Nostalgie a pohádkový příběh inspirovaný Shakespearem působí ale natolik, že občas nejde odolat a musím se na film podívat znovu. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno