Reklama

Reklama

Zodiak

  • USA The Zodiac (více)
všechny plakáty
Trailer

Psychologický thriller Zodiak, natočený podle skutečné události, podrobně líčí hrůzostrašnou sérii vražd, ke které došlo koncem 60. let minulého století v Severní Kalifornii. Pátrání vede policista z malého města, který se musí postarat o bezpečí své rodiny i vzdorovat šílené kampani médií. Protivníkem je mu Zodiak – jeden z nejnebezpečnějších sériových vrahů americké historie, který navíc dosud nebyl dopaden. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (80)

LINKIN 

všechny recenze uživatele

K téhle verzi jsem se dostal (a zřejmě nejen já) spíše náhodou, ale obětoval jsem hoďku a půl a zjistil, že tenhle malý bráška od Finchrového Zodiaca není vůbec špatný. Justin Chambers mi sice do oka vůbec nepadl, ale to spíš moje mínus. Ale celá detektivova rodina jako by v tom filmu svoje místo mít neměla, podle mě to působí spíš jako rušící element. A natahování ke konci filmu je opravdu k nevydržení. Jakoby si rejža nějak neuvědomoval, že to je tak monotóní. Počkám si na novější verzi a pevně věřím, že mistr napětí se s tímto tématem dokázal poprat o mnoho zdatněji než v tomto případě. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Výborný dobový feeling 60. let, několik pamětihodných a brutálních scén, luxusní vozový park a skvělý Justin Chambers v hlavní roli (plus pochopitelně otevřený mrazivý závěr). Za mě osobně sympatický snímek, který sice nedosahuje kvalit a úrovně novějšího Zodiaca od velmi respektovaného Finchera, ale i tak je to zajímavá podívaná. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Zodiaka jsem si spletla se Zodiacem, ale myslím, že to bylo tak nějak jedno - jen jsem přemýšlela, kde je sakra ten Jake Gyllenhaal a proč to je o policajtech a ne o novinářích :-) Kvalitativně bych hodnotila velice podobně :-) Jen tento Zodiak měl o hodinu méně, než ten druhej, což znamená víc useklej konec :-))) ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Tato verze příběhu masového vraha téměř ničím nevyniká, přesto však jde o průměrnou zábavu, kde si každý může najít něco, co ho zaujme. Mě zaujal výkon W. Mapothera, který sice není nic moc herec, avšak tato role mu podle mě sedla a dokázal se jí skvěle ujmout. Jinak mě přišel tento snímek plný zmatků a slepých uliček, ale to ostatně vrah sám představuje také. Dávám 45% = 2/5, čekal jsem trochu více. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Jako většina lidí jsem si tento film spletl s tím od Finchera. Samzřejmě očekávám, že ten bude lepší. Tohle se mi nezdálo hned z několika důvodů. Doba roku 68-69 byla sice pěkně zrealizovaná, ale postavy tak vůbec nevypadaly. Detektiv se sestříhem, kterej se tenkrát těžko nosil a jeho žena taky. Dál se mi nelíbilo to jeho děcko. Rory Culkin má sice dobrej ksicht a potenciál, ale toto byla špatně napsaná role. Vůbec jsem nepochopil, proč tam vůbec byla. Už jsem jenom čekal, že synek vyluští kód a vrah pak bude ohrožovat jejich rodinku. Prostě to zapletení rodiny do děje bylo úplně zbytečné. Detektiv mi připadal celkem topornej, měl hrozný výkyvy nálad, ale to bylo asi taky scénářem a režií, ne jen jeho hereckm ztvárněním. No, to je tak asi všechno, co jsem chtěl říct. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je zmíněna vražda herečky Sharon Tate (9. srpna 1969), manželky slavného režiséra Romana Polanského, která byla ve vysokém stupni těhotenství. Spolu s ní byli na Cielo Drive v Los Angeles zabiti také její přátelé Jay Sebring, Abigail Folger a Wojciech Frykowski, kteří jí dělali společnost. Vraždy provedlo několik členů kultu Charlese Mansona. (noelcoward73)
  • Zodiak ve svých dopisech tvrdil, že zabil nejméně 37 lidí. Policie mu dodnes může dokázat jen pět vražd. (Indy_Brabino)

Reklama

Reklama