Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

oLí 

všechny recenze uživatele

Vždycky je nějakým způsobem složitý ohodnotit film, který vychází z kvalitní hry. Nechci se o tom příliš rozepisovat. AitD není moje srdcovka, ale hrál jsem především čtvrtý díl a i o těch předešlých něco vím. Funguje to jako horror samo o sobě a troufnout si natočit dle toho film je velký sousto a kdybych to bral takhle, napařím odpad! bez váhání. Jelikož jsem ale film viděl 9 let od jeho natočení, dlouho jej odkládal a chtěl se na něj prostě podívat ze zvědavosti aniž bych vzpomínal kultovní herní sérii, vychází mi z toho dobrodružná blbina za 3.5/10. Vzpomenout si však na nejsilnější okamžiky série, nedopadlo by to takhle, však se jen podívejte na toto video: http://www.youtube.com/watch?v=zcMzDeOpKbU Atmosféra, kulisy, od času 1:00 se rozjede hudba a JSTE V HORRORU.. zavírám obě oči a vidět tohle Bollovo dílo už nemusím. ()

Tom Hardy odpad!

všechny recenze uživatele

V podstatě Uwemu závidím. Má k dispozici slušné herce, solidní rozpočet a nemalé kvantum technických hračiček, ke kterým se většinou člověk dostane akorát tak, že pracuje pro armádu (případně jí něčím hodně vytočil). A je až k neuvěření, jak to Uwe neumí využít. Ano, scénář je béčko nejbéčkovější, ale z podobných hovadin už vzešel nejeden slušný snímek (pokud mluvíme o atmosférickém běsnění). Sám v temnotě je však neuvěřitelně nudný, nezáživný a roztahaný film. Co taky čekat od filmu, ve kterém paradoxně nikdy nikdo neuvízne „sám v temnotě“… ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Efekty 5/10/// +Tara Raid, zpracování počítačové hry Alone in the Dark, atmosféra -zdlouhavý úvod, složitý příběh, vykrádačka jiných filmů/// Druhý viděný film mistra Uwe Bolla (první by kdysy House of the Dead). Docela jsem se těšil, hlavně proto, že to je zpracování počítačové hry a to je z velké části věc, která pro mě hodně znamená. Nadruhou stranu jsem se moc netěšil, protože tenhle film tady má hodně záporné komentáře. Já osobně s hrou Alone in the Dark moc společného nemám, nový díl(2001) jsem nehrál, ale mám doma orig. Nejnovější díl(2007), na ten se teprve chystám. Ve výsledku jsem si jen zahrál starší díly z 90tých let. Ale ty jsem si jen oťukal. Takže srdcovka to není, přesto hru trochu znám. Samotný film má strašně zdlouhavý úvod kdy se vysvětluje příběh. První půlhodina je tak docela nudná a jen připravuje půdu pro to co příjde později. Potom příjde pořádná akce a masakr, nutno říct, že masakr nepřehledný. Ale co už, potom je to klasická naháněcí střílečka. Docela zajímavá a koukatelná. Čeho si však nelze nevšimnou, a to možná vý každý: Boll strašně vykrádá. Film se hodně podobá Residen Evilu (jsou tam zombíci), filmu Alien vs. Predátor 3(na lidi útočí vetřelci) Doom (jsou tam vojáci) a taky 28 dní poté(evakuované město). Je tohle účel nebo způsob jak natočit film? Na to jsem zatím nepřišel. Každopádně špatný film to není, rozhodně ho nemůžu hodit do odpadu a i když pořádně nevím kolik toho má film společného s hrou(jestli tedy vůbec něco kromě jmen), tak film nezahazuji jen proto že to natočil Boll. Ve výsledku je to mírně nadprůměrné (asi mi ke spokojenosti stačí málo) a docela to bylo zajímavé i koukatelné. Moc moc moc se těším na Dungeon Siege./// Celkem 36%/// PS: Djkoma má s tou Tarou Raid docela pravdu. ()

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll to vůbec nemá lehké. Pro své filmové adaptace her je nechvalně znám a předsudky se kolem něho vznáší jako mlha na skotských blatech - nemusí padnout ani jediná klapka a už všichni vědí, že to bude průšvih. Ale ruku na srdce - je on opravdu tak špatný, nebo diváci tak alergičtí? Toť dobrá otázka, ale za sebe mohu s klidným srdcem říct, že předsudky netrpím. Ano, uznávám, že když tolik kritiků řekne, že je to propadák, tak asi žádná pecka vskutku nebude, ale když jsou takto hodnoceny všechny jeho filmy, pak je nejspíš něco shnilého v klubu kinematografickém... Toť teorie. Praxe? Alone in the Dark je propadákem na celé čáře, předsudky, nepředsudky. Bohužel. ()

Adrian odpad!

všechny recenze uživatele

Nie je to čistý odpad, skor 0,5* a to z nasledujúcich dôvodov: 1) pozitívum je to, že Uwe režisérsky "dozrieva", i keď oproti House of Dead ide sotva o promilový progres, žiaľ neuveriteľne nudný 2) začínam sa vážne zamýšlať nad tým, že to čo pre našu generáciu filmových maniakov znamená Ed Wood, tak možno pre generácie nasledujúce bude znamenať Uwe ... :-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Po přečtení scénáře producenti uvolnili Uwe Bollovi dalších deset milionů dolarů, které padly na zvláštní efekty. (akisha)
  • Jmenován nejhorším filmem roku 2005 - Stinkers Bad Movie Awards. (akisha)
  • Německá nahrávací společnost Nuclear Blast zaplatila 30 000 amerických dolarů, aby se její kapely mohly podílet na filmovém soundtracku. (Dreadd)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama