Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když byl Edward Carnby malé dítě, tak na něm doktor Lionel Hudgens prováděl, podobně jako na dalších 19 dětech z malého sirotčince, své pokusy, při kterých chtěl spojit člověka z pradávným netvorem, který měl na svědomí vyhubení tehdejší civilizace - Abkaniů. Carnbymu se však podařilo uprchnout, takže pokus nebyl dokončen. Pracoval ve vládní jednotce 713, která měla na starost výzkum paranormálních jevů. Jednotka však byla zrušena a Carnby dostal vyhazov. Nyní se však na světě začínají objevovat pradávné artefakty, které vyrobila abkanská civilizace, a které dokáží přitahovat pozornost nestvůr. Carnby tuší nebezpečí a začíná, za pomoci odbornice na artefakty Aline Cedrac, jednat. Proti nim se však staví jak nestvůry, které dokáže Hudgens částečně ovládat, tak i jednotka 713, která nyní pracuje pod vedením samolibého kapitána Richardse. Bitva o přežití naší civilizace začíná. (Isherwood)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (311)

Psema odpad!

všechny recenze uživatele

Totální průšvih, u kterého jsem trpěl nevídaným způsobem. Pakliže v jednom momentě běží dialog mezi herci a následně nastoupí bezmyšlenkovitá a především otřesná akce, tak skutečně nechápu. Přetočil jsem zpátky o minutu. Pustil znovu a stále nechápal. Tohle je totální dno filmařiny a už mě nebaví to u každého Bollova filmu opakovat. Režijně, scénáristicky, trikově i herecky nestoudná tragédie. House of the Dead bylo v jistém smyslu koukatelné, protože to divák mohl pojmout jako neplánovanou parodii a chvílemi to vypadalo, že ani Uwe to nebral vážně. Jenže u AitD je vidět, že tohle je myšleno naprosto vážně. Ke všemu je přistoupeno s vážnou tváří, čímž se z toho všeho stává nekoukatelná směska humusu. Btw: Uwe si dělá z bullet-timeu "pěkný" trademark. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Boha co to zase bylo! Vdyt ten film neměl hlavu ani patu co to mělo společného se hrou? Christian Slater za celej film řekne jen tři věty a tváří se jak dement to samý Dorff který se snaží tvářit drsne a střílí celý film do prázdna. Je to celý o ničem jednu hvězdu za to že jsme se s kámošem zasmáli :-D ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatná adaptace počítačové hry, jak je patrno ze zdejšího hodnocení. Uwe Boll je solidní v akčních scénách a hlavně druhá polovina je velmi dynamická. Trochu dramaturgické vyváženosti by neškodilo a herci se zrovna nijak nepředvedli. Slater s Dorffem tradičně nesympatičtí a zástupkyně něžného pohlaví Tara Reid je zde jen na ozdobu. Nenudilo mě to a jsem zvědavý na druhé pokračování. 60% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Moje první zkušenost s dílem Uweho Bolla. Čekal jsem absolutní srágoru, překvapivě se jedná o mírný podprůměr. Až na scény s hromadnými střelbami, které připomínaly laserovou show a bolely z nich oči, byl film překvapivě koukatelný, leč vizuálně nezajímavý. Podobně se dá hovořit o hercích a jejich výkonech, i když nejde nejde o nic oslnivého. Ovšem Tara Reid byla neskutečná. S brýlemi vypadala mimózně a navíc působila dojmem, že si každou chvíli hodlá dát šlofíka. Scénář je velmi podprůměrný a navíc s pointou, která se dala uhádnout už na začátku. Triky jsou velmi slabé, skoro jak z padesátých let. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s Obitusom. Keďže je v móde kopať do Bolla a nezmyselne pitvať aj veci, ktoré sa iným odpúšťajú, jeho film sa automaticky ocitol v čiernom políčku... Ako keby nebolo na svete dosť iných filmov, kde sú počítačové príšery skôr na zasmiatie, kde je príbeh originálny asi ako tričko Puma od Vietnamca a kde sa filmárskym prehmatom medze nekladú. Pre mňa typický "dvojhviezdičkový" film. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Jmenován nejhorším filmem roku 2005 - Stinkers Bad Movie Awards. (akisha)
  • Snímek se umístil na 21. místě v žebříčku nejhorších filmů všech dob sestaveném od čtenářů časopisu Empire. (orkadimenza)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 2. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (martin1m2)

Související novinky

Trošku sám v temnotě

Trošku sám v temnotě

26.07.2007

Na pokračování úspěšných filmů jsme si tak nějak zvykli, ale točit pokračování filmu, který se stal opravdovým propadákem, který má auru jednoho z nejhorších filmů desetiletí a který natočil režisér… (více)

Ďalšia hra v rukách Bolla

Ďalšia hra v rukách Bolla

02.07.2005

Zázračný Nemec Uwe Boll si nedá pokoj. Jeho 20-miliónový Alone in the Dark nielenže (už tradične) pozbieral len tie najhoršie ohlasy a recenzie, ale, vďakabohu, v amerických kinách aj celkom slušne… (více)

Reklama

Reklama