Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Albert Markovski (Jason Schwartzmann), je přesvědčen, že sled podezřelých náhod rozhodně není jen tak. Najme si proto dva "existenciální detektivy" (Dustin Hoffman, Lily Tomlin), aby vyšetřili jeho současný život. Svérázná metoda dvojice detektivů se vyznačuje zejména pozorným, takřka psychoaalytickým zkoumáním samotného Alberta. Přijdou na to, že ho brzdí táhlý konflikt s Bradem Standem (Jude Law), úspěšným mužem z vedení obchodního řetězce Huckabees. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

DrBuznička 

všechny recenze uživatele

Zajisté není těžké mezi filmy najít ty, které různými způsoby předhazují filozofické otázky týkající se existence Boha a jeho působení ve světě či posmrtného života, převtělování. Zatímco ostatní otázky, které k filozofii také neodmyslitelně patří - všichni a všechno jsme součástí něčeho, jsme jednolitá deka/nic spolu nesouvisí, beznaděj atd... - nechávají stranou. Scénárista filmu Má m rád Huckabees se však nebál tyto poházené a nepoužívané otázky sesbírat a vystavit na nich něco, co by se dalo nazývat filmem. Vytvořil však něco dokonale nesouvislého, nesmyslného, nevím zda to byl záměr, ale vytvořil dokonalou parodii na filozofii a filozofy samotné. Já jako student filozofie jsem se již od začátku filmu dokonale soustředil (protože jsem věděl že by to pro mě a můj náhled na zaměření studia mohlo být obohacující), ale ať jsem film osahával svými mozkovými závity sebedokonaleji, nedokázal jsem nahmatat žádnou jednotící linku a tu co jsem přeci jenom vyškrábal mi přišla neuspokojivá a svazovala k sobě svou pseudofilozofií jen některé úseky. Jsem tedy přesvědčen, že film není ničím jiným než prachsprostou parodií zešměšňující naši zlatou vědu - filozofii - a její snahu poskytnout nám odpovědi ohledně naší existence, které můžou naše jistoty a dosavadní vědomí roztříštít na miliony zmatených částic (tak nějak to sliboval ve filmu Dustin Hoffman, žádný závěr, který by mě zabolel a profackoval jsem však nezaznamenal)... Cením si však námětu, hereckých výkonů, některých dialogů a s tím souvisejícíh úžasných scén (např. večere s rodinou tajemného černocha) a hlavně odhodlání... ()

mat.ilda odpad!

všechny recenze uživatele

Něco tak stupidního se hned tak nevidí! Jde o komedii s naprostou absencí vtipu a pitvoření hlavního hrdiny připomíná herectví Luďka Soboty v jeho nejslabších chvilkách. Už sám nápad s "existencionálními detektivy", zkoumajícími Albertovo nitro uzavřením do pytle, kde si vzápětí představuje, jak nakope své kolegy a nadřízené je neskutečný, ovšem když Albert s detektivem Bernardem zahájili vzájemnou analýzu a syntézu ksichtů, to už mně hlava fakt nebrala. Vydržela jsem čtyřicet minut a to si myslím, že jsem pašák. Účast J.Lawa, D.Hoffmanna a I.Huppertové nechápu, snad dlužili Russellovi peníze, nebo je k sobě váže nějaké strašné tajemství. A Jason Schwartzman - kdo to sakra je? Nějaký nový komediální talent? Jako bychom už neměli Stillera, Wilsona a Sandlera.... ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Albert (Jason Schwartzmann) je hlavou kampaně pro zachování místního lesíka a močálu. Poslední dobou se mu ale nedaří, a i jeho kolegové dávají přednost zábavnému a impulzivnímu Bradovi (Jude Law). Když Albert zjistí, že Bradovi jde o úplně něco jiného než ekologii, a když zjistí, že se v jeho okolí děje až moc náhod najednou, najme si dva detektivy, aby tuto situaci vyšetřili. Metody Bernarda a Vivien (Dustin Hoffmana Lily Tomlin) nejsou ale příliš obvyklé... Nejvíce o tomto filmu asi řekne to, že i když jsem si jej pouštěl při jízdě na rotopedu, málem jsem u něj usnul. A usnout při něčem takovém, jako je šlapání na rotopedu, to už je něco. Námět filmu sice není úplně špatný, zpracování tak trochu Kaufmannovské, vizuálně (minimálně při "rozpadu mysli) taky atraktivní, jenže to dohromady moc nefunguje. Ani herecké obsazení, ač na první pohled působí velmi lákavě, nic extra nepřináší. Celkově mi přijde, že si David O. Russel chtěl vyzkoušet, co ještě distributoři (a chudáci diváci) snesou, a výsledkem jsou Huckabees... ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Zřejmě budu ve svém názoru osamocen, ale mě se tahle existenciální komedie plná roztomilých podivínů docela líbila. Díky zajímavému obsazení, originálnímu tvůrčímu přístupu a extra potrhlému scénáři je nám příběh podán hodně svéraznou formou ulítlých vtípků a vizuálních vychytávek. Naléhavost ekologického obsahu je v téhle dadaistické hříčce D.O.Russella dovedena až na hranici absurdnosti (hasič jedoucí k požáru na bicyklu) a v podobném lehce bizarním duchu se vlastně nese celý film. Pravda, nejde o divácky příliš vstřícné dílko, ale když půjdete filmu trošku naproti, budete odměněni hodně nevšedním zážitkem. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

The craziest sh*t and the biggest WTF movie I’ve ever seen. Šílené nápady o síle náhody proplétající se a koexistující v alternativním vesmíru pospojovaném z krychlí důsledků a něčeho jako Jing @ Jang agentů. No prostě intelektuální hloupost na entou, která je prakticky neslučitelná s mým myšlenkovým vesmírem. Teď abych si najal někoho, kdo mi tenhle snímek vymaže z mysli, protože zjišťovat příčinu, proč neunikl mé zřitelnici raději nebudu. I hate Huckabees. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Během natáčení se herečka Lily Tomlin pohádala s režisérem Davidem O. Russellem. Následoval režisérův hysterický záchvat, během nějž rozhazoval rekvizity po place a křičel na ženu nadávky nejhrubšího zrna. Herečka poté prohlásila, že se s režisérem usmířila. [Zdroj: Refresher.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama