Reklama

Reklama

Srdce je zrádná děvka

  • USA The Heart Is Deceitful Above All Things (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jeho život byl drsný. Drogy a násilí - to bylo jeho dětství. I tak (nebo právě proto) se stal jedním z nejvýraznějších umělců své generace. Film vypráví příběh kultovního spisovatele J. T. Leroye. Hvězdné obsazení v čele s Peterem Fondou, Jeremy Rennerem, Asiou Argento a Marilyn Mansonem. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

misterz 

všechny recenze uživatele

Je to tak, Asia Argento si tu strihla najhoršiu a najodpornejšiu matku v dejinách kinematografie. Svoju postavu hnusnej, feťáckej matere dokázala tak presvedčivo zahrať, až mi z toho behal mráz po chrbte. Nie je nič horšie ako trápenie detí vo filme, a tu teda v tomto smere toho bolo neúrekom. Na druhú stranu ale čakal som väčší prílev emócií. Jedno z možných vysvetlení je to, že ako celok mi to prišlo dosť skratkovité a v niečom i povrchné. Jednotlivé kúsky skladačky celého príbehu na seba nenadväzovali spôsobom, aby sa dostavilo niečo hlbšie, niečo čo by dokázalo osloviť aj svojim obsahom. Väčšinou ide iba o drsné scény, síce dramaticky silné, no vo výsledku pocitovo chladnejšie akoby sa patrilo a navyše s podozrením účelovosti (pre mňa hlavne v tom nepochopiteľnom konaní chlapca). Ale nepozerá sa na to dobre, to je fakt. Nadpriemer. 75/100 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na ženskú a navyše takú mladú, no klobúk dole, poctivo zvádnuté. Aj herectvo, režijne by sa ešte dalo čo-to dotiahnuť. Ale podobné filmy sa mi vždy veľmi ťažko hodnotia a komentujú . Tento bol však natoľko náročný a ťažký, že si zaslúži celkové priaznivé ohlasy. Asia spravila výrazný krôčik, na podobné role treba vždy obrovskú dávku prípravy a herectva. Celkovo to však bola psychologická dráma s priemerným scenárom a pár nedomyslenými situáciami. Z finále som bol dosť zmätený, no myslím, že iné ukončenie si film ani nežiadal. Aha, no a ešte Manson. Potešil. Toto bolo asi prvýkrát, čo som ho videl ako človeka. 70%. ()

Reklama

Raven0 

všechny recenze uživatele

Tak já nevim, námět je docela slušnej, ale pohřbenej vším tim patosem a snahou šokovat, která však vyšumí do prázdna. Nedokázel jsem se prostě do hlavních hrdinů vžít a ani trochu jsem jim to nezbaštil. Spousta filmů dokáže zahrát na city mnohem lépe. Na druhou stranu, vizuální stránka je parádní a vykope jinak podprůměrný film alespoň do toho průměru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem necítil podobné pocity, jako při sledování tohoto filmu. Nesnáším násilí páchané na děckách, pedofilii, drogy – to všechno je tu však obsaženo mírou přímo vrchovatou. Už jen z přesvědčení bych tomu měl rovnou vlepit odpad, ale tím bych tvůrkyni dost ublížil. Asia Argento se rozhodně potatila a zatímco její otec je výborným režisérem, ona jeho kvalit v tomto oboru zatím nedosahuje, ale jako herečka je prostě skvělá. Tyhle ty role děvek, psychicky labilních žen – to ona zvládá dokonale. Navíc ve spodním prádle vypadá rajcovně. I mě bylo malého hlavního hrdiny opravdu líto. Navíc si chlapec vedl rovněž dobře. Atmosféra filmu mě doslova vtáhla do toho víru „hnusu“, lidského ponížení a pochmurného života malého kluka a jeho matky. Stopáž utekla zatraceně rychle. 70% ()

Jíha 

všechny recenze uživatele

Po většinu filmu skvělej a působivej sociální horror z prostředí white trash brlohů, feťáckej doupat, barů, parkovišť, truckstopů a jednoho obzvlášť děsivýho hnízda náboženských fanatiků. Ve filmu panuje podobná atmosféra jako v ještě o něco strašidelnějších Kids - naprostej rozpad hodnot na dně americký společnosti a naprostá nepřítomnost lásky. Její jedinej kousek, kterej do takovýho světa přišel spolu s tím malým klukem, je pomalu ale jistě dušenej a ušlapávanej, přesto nakonec najde jakýsi vyjádření v destruktivním vztahu se šílenou matkou. V závěru se děj propadne do úplný psychózy a alespoň pro mě tak ztratí na síle. Uvítal bych konvenčnější závěr. Celkem třeba necelých 80 %. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama