Reklama

Reklama

VOD (1)

Upíři v čele s Danicou Talosovou vyhledají v syrské poušti pyramidu, v níž spí superupír Dagon. Potřebují ho k boji proti Bladeovi a vzorek jeho krve k tomu, aby umožnili upírům pohyb na denním světle. Zatímco Blade zlikviduje další z upírských skrýší, nastraží na něj protivníci past. Její vinou se lovec stane středem pozornosti policie a bezpečnostních složek, takže zanedlouho vtrhne do Whistlerovy továrny komando FBI, vedené agenty Cumberlandem a Halem. V boji se sice Whistlerovi podaří zničit počítačová data, v následné explozi však patrně přijde o život. Blade je zajat, když však přizná vraždu více než tisícovky upírů a jejich přisluhovačů, je pokládán za pomateného psychopata. Psychiatr Vance, který je jeho případem pověřen, je však jedním z přisluhovačů a přivolá Danicou vedené upíry. V poslední chvíli Bladea nečekaně zachrání ozbrojený Hannibal King a odvážná lukostřelkyně Abigail. Patří k organizaci Nočních lovců, kteří stejně jako Blade bojují s upíry. V jejich štábu se Blade seznámí se zbraňovým expertem Dexem, slepou vědkyní Sommerfieldovou, která vymyslela virus proti upírům, a její dcerou Zoe. Aby byl virus účinnější, je třeba získat vzorek Dagonovy krve. Blade se s Nočními lovci neochotně spojí, začnou likvidovat přisluhovače upírů a pátrat po jejich hlavním sídle. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (516)

Lima 

všechny recenze uživatele

Moje ostravská babička by pro to měla výstižné označení - "chujovina". "Trojce" Bladea chybí to, co zdobilo předchozí části. Působivou atmosféru a solidní příběh prvního Bladea a Torovu akční explozivitu "dvojky" vystřídal připitomnělý scenář, nic moc akce, úděsný castingový omyl v podobě Draculy a zejména fakt, že Goyer je opravdu slabý režisér (i s přihlédnutím k faktu, že se jedná o debut). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"To je kousek jeho pancíře. Z toho jsme dokázali počítačově vyvodit, jak ten šmejd asi vypadal." Ano, přesně tohle jedna z postav filmu Blade: Trinity smrtelně vážně řekne a přesně tak hloupý je celý film. Že bude horší než del Torův senzační, hravý a nápaditý druhý díl, jsem čekal, ale že bude také horší než průměrná jednička, to už jsem si nemyslel. A přece. Blade tu už tak nějak není Bladem, spoustu toho zachraňuje Ryan Reynolds (jediný herec z celého obsazení, kterému se daří být vtipný a zároveň sympatický) a trapnějšího záporáka, než je tento naposilovaný tupý Dracula alias Drake nebo kdo, si nedovedu představit. Když to vezmu kolem a kolem, líbila se mi vlastně jen scéna se psy. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takhle zazdít sérii, k jejímž prvním dvěma dílům napsal David S. Goyer scénář, to je teda výkon. Žádná atmosféra, podivný scénář, trapné triky, nezajímaví hrdinové. Blade vypadá (stejně jako upíři) jen jako divnej chlápek s blbejma kontaktníma čočkama (na ty ostatně dojela i Parker Posey), Drake má spíš vizáž třetiřadého příslušníka ruské mafie než vůdce upírů, aspoň Jessica Biel a Ryan Reynolds hrají pár lidských hrdinů, kterým se dá i fandit. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Se zvědavostí jsem čekal, zda v blbosti trojka trumfne jedničku a v podstatě jsem nebyl zklamán. Scénář je opět ejakulátem mysli, která snad až příliš hltá céčkové akční filmy a ty nejhorší komiksy. Neustálá touha přesvědčit svět, že Blade je něco víc než stupidní střílečka a že se vymyká upírským filmům, je kouzelná a všudypřítomná. Faktem je, že s Draculou, který vypadá jako luxusní gigolo, na košili nosí připnuté ocelové pláty a při útěku vypadá jako uličník, který v zahradnictví ukradl kilo hrušek, se to snad ani podařit nemůže. Blade: Trinity prostě zůstává úsměvným blábolem o bandě vyhulených typů s neujasněnou sexuální orientací, co si říkají upíři a o sošném černochovi, který zvládne 113 minut bez jediného projevu emoce. Je to zkrátka kalibr. Vizuální složka je ovšem oproti prvnímu dílu na velmi slušné úrovni, celé je to klipoidní a post-matrixoidní, prostě koukatelné. Snaha o povinný cool odér vychází zpola slušně, zpola naprosto směšně. Jediný důvod, proč nedám odpad, jsou právě některé akční scény. Koneckonců, je to akční film. I když by Blade chtěl do vyšší ligy. Na to má ale přliš řidké trenky. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Blade v svojej koncepcie trilógie je príkladom toho, kedy narastajúce číslo za názvom je v nepriamej úmere s výslednou kvalitou. Jednotka Blade bola výborným akčným filmom so všetkými potrebnými ingredienciami - od zaujímavého viacžánrového mixu, cez super hlášky a skvelé formálne prevedenie. Dvojka viac-menej rezignovala na príbeh, ale o to viacej vsadila na akčno-trikové orgie, hyperkinetickú dynamiku a pritlačila na gore, ktoré sa podarili a bolo teda aspoň na "čo pozerať". Blade: Trinity je ale nezvládnutym projektom takmer na všetkých frontoch (výnimkou je slušne nadupaná pesničková časť soundtracku). Vo výsledku nie je ani hyper-akčnou jazdou (sotva tri-štyri akčné scény, navyše najlepšia sekvencia tohto zamerania je hneď na začiatku, ostatné za ňou zaostávajú o niekoľko tried) ani hlbšou sondou do mytológie Blade vesmíru (charakteristika postáv, logičnosť ako i zasadenie deja v kontexte zomknutia celej trilógie, nevýrazný záporak - to všetko celý čas iba kĺže po povrchu bez výrazneho hlbšieho zárezu). Práve táto absencia celkového, dejového prekreslenia zamrzí o to viac, keď si uvedomíme, že scenárista všetkých troch dielov sa tentokrát posadil aj na režisérsku stoličku. Na Goyera toho tak boli asi veľa a odhrýzol si oveľa väčšie sústo ako je schopný zvládnuť. Jeho réžia robí totiž celý film značne do seba uzavretým (takmer 90% filmu sa skladá iba z amerických záberov až veľkých detailov) a roztriešteným (často chaotický strih a jeho zlá rytmika počas akcie). Navyše hudobné podfarbenie (aj keď dobré) je miestami veľmi zle naviazané na obraz (pátosová hudba v nevydarenom kontraste rýchlej akcie ako aj opačne - dravý rap v spomaľujúcich záberoch). Tým si od diváka udržuje chladný odstup, čoho výsledokm bola v mojom prípade narastajúca nuda a otrávenie, ktorá pretrvávala aj v akčných sekvenciách a naberala na intenzite každou ubehnutou minútou filmu.1,5* ()

Galerie (176)

Zajímavosti (44)

  • Podle herečky Kate Beckinsale bylo v určité době zvažováno propojení sérií Blade a Underworld. (NIRO)
  • Při závěrečné bitvě v domě Danici Talos (Parker Posey) ohýbá při pádu Hannibal King (Ryan Reynolds) traverzu, která je však po vtrhnutí policistů do domu opět rovná. (Pepy)
  • Režisér David S. Goyer původně zamýšlel umístit děj do budoucnosti, ve které by upíři převzali vládu nad světem a lidé by byli umístněni v táborech jako dobytek. Producentům se však tento nápad zdál příliš temný, a proto musel scénárista pro svůj režijní debut na filmovém plátně přijít s jiným námětem. (imro)

Související novinky

Vládci vesmíru od Goyera?

Vládci vesmíru od Goyera?

01.12.2017

Když má scenárista (a občasný režisér) David Goyer dobrý rok, nadělí nám Bladea nebo Batman začíná. Když má špatný rok, vypadne z něj Blade: Trinity nebo Ghost Rider 2. Hollywoodská studia ale tohle… (více)

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Upíři trochu jinak

Upíři trochu jinak

03.10.2007

Včera jsme tu měli dvě závažná politická dramata, dnes si dáme tuplovanou porci něčeho lehčího. Konkrétně se bude podávat krev. Ano, máme tu duo upírských filmů, a značně netradičních. Především je… (více)

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Reklama

Reklama