Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Sex ne, chlast ne, drogy ne, zajímá ho jen další karta.. Miluju ho..“ Šéf kasina mě bavil, bylo to parádní neřád a John Hurt je tu nepřehlédnutelný, Philip Seymour Hoffman v roli skromného zaměstnance banky, který zcela propadl hráčské vášni, bezchybný. Způsob, jakým kul pikle, jak zdařile kličkoval na hranici a posléze už i hodně za hranicí, byl fascinující (pro mě) a pochopitelně devastující (pro něj). Zdařilý snímek o tom, jak to vypadá (asi), když se ze hry stane vzrušující posedlost a daná osoba prostě nemůže přestat.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že by Případ Mahowny byl o ničem. To ne. Jenže to něco, o čem je, pro mě bylo tak zoufale nudné a nesnesitelně zdlouhavé, že jsem měl co dělat, abych vydržel do konce. Vážně. Dvě a půl hvězdy si zaslouží především nesympatický, upocený Philip Seymour Hoffman a (jediná postava, které jsem v tomto snímku rozuměl) majitel kasina skvěle zahraný Johnem Hurtem. Jinak dost nezajímavá, šedá nuda, na kterou jsem asi vsázet neměl. ()

Reklama

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že tento film u nás není běžně k dispozici v půjčovnách nebo v prodeji, protože film stojí za to nejen kvůli absolutnímu výkona Herce Hoffmana. Alespoň že čt ho nabídla v rozumné hodině a ještě v originálním znění. Při sledování jsem pojídal slané tyčky a oni tak nějak došly, šel jsem si pro nové a damm oni další nebyly. Přistihl jsem se při myšlence, že kdybych pracoval ve velkoobchodě s potravinami, vzal bych si další - krásná paralela s tímto filmem. Perfektní je scéna, když Dana doprovází dvě ženy a ochranka, šéf kasína ho osobně vítá. Proč je scéna špicová ? Díky identické na začátku filmu jen s jiným mužem a pak Vám dojde proč. U rozhovoru s psychologem se při procentuelním vyjádření vzrušení při hazardu a v normálním životě Danovi nemůžeme divit, co dělal a jak to pro něho musí být v této době těžké bez tohoto žít. Říkám to proto, že film je natočen podle skutečné události jednoho nevýrazného, introvertního defraudanta. Perla: dnes, po odpykání trestu, pracuje Mahowny jako konzultant firmy, zabývající se vyšetřováním defraudací. ()

Sonnik 

všechny recenze uživatele

To some it's a game. To others it's a habit. But to Dan Mahowny -- beating the odds is everything. Povinně by si to měl pustit každý, který s má s podobnými věcmi problémy. Aby věděl jak může dopadnout. Mahowny je průměrné drama, které vyzdvihují Hoffman a hlavně Hurt. Hoffmanovi bohužel scénář nedovoluje se nějak výrazně projevovat. Zato Hurt i v malém prostoru, který dostává, exceluje. "I have a... financial problem. A shortfall." ()

July 

všechny recenze uživatele

Na příběhu je zajímavé především to, že byl natočen podle skutečných událostí. Velké zvraty ani gradaci u něj nečekejte. Tím ale vůbec nechci říct, že by měl o to nižší kvalitu. Dobře prokreslené a velmi zajímavé jsou postavy - konkrétně Dan Mahowny a jeho přítelkyně Belinda (musím obdivovat její svatou trpělivost...). Film nabízí autentický pohled především na život hráče, zákulisí kasin a podmínky v bankách v 80. letech a je v něm několik scén, při kterých téměř zamrazí, i scény, které pobaví (žebírka bez omáčky, pracovní vzestupy a pády Bernieho, kvantum policejních vozů, "krádež převyšující 200 dolarů"...). Hoffman jako vždy skvělý. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama