Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

ladko 

všechny recenze uživatele

Hustý film, ktorý vás udrží v napätí počas celých takmer dvoch hodín. Gambling je choroba a tento film vykresľuje, ako sa jej dá podľahnúť. Hoffman tu hraje one man show, prakticky po celý film z neho kamera nezlezie-a hraje strhujúco. Aj pri všetkých hráčskych scénach kamera neukazuje karty alebo kocky, ale Hoffmanovu tvár. Jednoducho je to taká štúdia gamblera. Keď asi v tretej štvrtine filmu vysvitne, že Mahowny(How many...) prehral už 4,5 milióna, je to až neuveriteľné a človeka z toho až mrazí. Rozhodoval som sa medzi 4 a 5 hviezdami, ale nakoniec 5 za to, ako ma film prikoval do "sedadla". Keď vám niečo hovorí toto prostredie-neváhajte a siahnite po tomto filme. ()

July 

všechny recenze uživatele

Na příběhu je zajímavé především to, že byl natočen podle skutečných událostí. Velké zvraty ani gradaci u něj nečekejte. Tím ale vůbec nechci říct, že by měl o to nižší kvalitu. Dobře prokreslené a velmi zajímavé jsou postavy - konkrétně Dan Mahowny a jeho přítelkyně Belinda (musím obdivovat její svatou trpělivost...). Film nabízí autentický pohled především na život hráče, zákulisí kasin a podmínky v bankách v 80. letech a je v něm několik scén, při kterých téměř zamrazí, i scény, které pobaví (žebírka bez omáčky, pracovní vzestupy a pády Bernieho, kvantum policejních vozů, "krádež převyšující 200 dolarů"...). Hoffman jako vždy skvělý. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

„Sex ne, chlast ne, drogy ne, zajímá ho jen další karta.. Miluju ho..“ Šéf kasina mě bavil, bylo to parádní neřád a John Hurt je tu nepřehlédnutelný, Philip Seymour Hoffman v roli skromného zaměstnance banky, který zcela propadl hráčské vášni, bezchybný. Způsob, jakým kul pikle, jak zdařile kličkoval na hranici a posléze už i hodně za hranicí, byl fascinující (pro mě) a pochopitelně devastující (pro něj). Zdařilý snímek o tom, jak to vypadá (asi), když se ze hry stane vzrušující posedlost a daná osoba prostě nemůže přestat.. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Do Případu Mahowny se divák pouští už s celkem jasnou představou do čeho jde a jak to všechno skončí. Takže jsem si vysloveně vychutnávala Philipa Seymoura Hoffmana, který nenápadného, málomluvného, vzorného úředníčka a posléze muže, který prošustroval jako gambler miliony, zahrál excelentně. Svět hazardu spolkne denně tisíce lidí a málokdo se z toho kolotoče dokáže vymanit. Moc zajímavý film ještě navíc s milou Minnie Driver, která svého muže milovala i přes tak kruté poznání pravdy o Danym. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno