Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý člověk prý má tři životy: veřejný, soukromý a tajný. Tajný život Dana Mahownyho, spořádaného a skromného úředníka jedné torontské banky, vyšel najevo počátkem osmdesátých let minulého století, kdy byl zatčen a obviněn z defraudace. Za celou dobu jeho profesní kariéry nepojal nikdo nejmenší podezření. Jeho pozice v bance byla natolik pevná, jeho chování tak bezúhonné, že jen pomyšlení na něco takového musel každý okamžitě zahnat jako absolutní nesmysl. A přece částka, o kterou nakonec banka přišla, vyrazila každému dech. Stejně šokující bylo ovšem zjištění, že všechny ty peníze, do posledního dolaru, pohltil hazard. Protože Danu Mahownymu nešlo o bohatství. On nehrál pro peníze. On, jako pravý gambler, hrál jen pro vzrušení, které při hře zažíval. A které u něj na pomyslné stupnici od jedné do sta zaujímalo bezkonkurenčních sto bodů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (96)

Swansea 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nechápala, jak ženy, třebaže pohledné a nijak mdlého rozumu, mohou naletět sňatkovým podvodníkům. Po dalším excelentním výkonu charismatického P.S.Hoffmana už tomu rozumím. Kdyby (nedej bože ) přestal s hereckou profesí, zfleku by mohl být sňatkovým podvodníkem světového formátu. Jemu prostě nelze odolat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Do Případu Mahowny se divák pouští už s celkem jasnou představou do čeho jde a jak to všechno skončí. Takže jsem si vysloveně vychutnávala Philipa Seymoura Hoffmana, který nenápadného, málomluvného, vzorného úředníčka a posléze muže, který prošustroval jako gambler miliony, zahrál excelentně. Svět hazardu spolkne denně tisíce lidí a málokdo se z toho kolotoče dokáže vymanit. Moc zajímavý film ještě navíc s milou Minnie Driver, která svého muže milovala i přes tak kruté poznání pravdy o Danym. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto snímku jsou zejména dvě věci - tou první je, že tento příběh napsal sám život a tou druhou je vynikající Philip Seymour Hoffman.. Dál už nic.. Celé je to podáno bohužel dost nezáživným způsobem :-( Chtělo by tomu filmu dodat víc šťávy a pak by se stal opravdu nezapomenutelným.. Takhle o něm týden po shlédnutí neštěkne ani pes :-( ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Je obrovská škoda, že tento film u nás není běžně k dispozici v půjčovnách nebo v prodeji, protože film stojí za to nejen kvůli absolutnímu výkona Herce Hoffmana. Alespoň že čt ho nabídla v rozumné hodině a ještě v originálním znění. Při sledování jsem pojídal slané tyčky a oni tak nějak došly, šel jsem si pro nové a damm oni další nebyly. Přistihl jsem se při myšlence, že kdybych pracoval ve velkoobchodě s potravinami, vzal bych si další - krásná paralela s tímto filmem. Perfektní je scéna, když Dana doprovází dvě ženy a ochranka, šéf kasína ho osobně vítá. Proč je scéna špicová ? Díky identické na začátku filmu jen s jiným mužem a pak Vám dojde proč. U rozhovoru s psychologem se při procentuelním vyjádření vzrušení při hazardu a v normálním životě Danovi nemůžeme divit, co dělal a jak to pro něho musí být v této době těžké bez tohoto žít. Říkám to proto, že film je natočen podle skutečné události jednoho nevýrazného, introvertního defraudanta. Perla: dnes, po odpykání trestu, pracuje Mahowny jako konzultant firmy, zabývající se vyšetřováním defraudací. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Seymour Hoffman dokáže zahrát přesně tento typ člověka, který je totálně na dně, vůbec nevíte, co si o něm máte myslet, je to takový ten "trouba", do které byste vůbec neřekli, že by byl něčeho "velkého" schopen :) A ještě ke všemu je ohromně asexuální a ono najednou ouha :) Neznám ten pocit, který on měl, když tam sázel na všechno možné - a že jako opravdu - ať sport, zvířata, kasino a já nevím co dalšího všeho....Neznám to. Nevím jaké to je. A znát to ani nechci...Je to krásný stručný pohled na to, jak tomu dokáže člověk podlehnout a jak to změní život plno lidem...Film je krásně natočen, hodně podkreslen hrou na trubku či obdobný nástroj, neustálé létání z města do města a do toho přítelkyně, která měla tušení, ale ne tak veliké, do kterého to dospělo...To fakt ne..A já se jí ani nedivím..Minnie Driver je velmi příjemná, John Hurt skvěle podlézající a nejvíc se mi líbila ta situace, kdy Hoffman jde kasinem s tou ohromnou ochrankou ke konci, jako šel jiný host v první části filmu a byl to ten nejváženější host...Film je skvělou ukázkou toho, kam může člověk spadnout, pokud nemá veliké zábrany a i když máte někoho, kdo Vám dokáže pomoci - přesto to musíte být hlavně Vy, kdo řekne DOST. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Případ Mahowny je inspirován životním osudem Briana Molonyho, úředníka, který ze "své" banky zpronevěřil více než 10 milionů dolarů během pouhých 18-ti měsíců. Jeho příběh byl v roce 1987 novinářem Garym Rossem přetaven do knížního bestselleru pod názvem "Stung". (Matty)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama