Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (164)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodná scéna super. Vzbudila chybný dojem pokusu o nezombie Zombieland. Následne ultra tuctová vyvražďovačka mladých, tupých, nesympatických a špatne zahraných. Vraždy sú urobené pekne čvachtavo. Škoda, že vytipovanie vraha je možné priskoro. Predsa len, väčšina postáv je v ohrození a z tých, čo zostanú ako možnosti, sa zasa väčšina samo vylúči rozdielnou výškou či váhou. Rýchlo zabudnuteľná krvavá oddychovka bez akéhokoľvek odlišovacieho prvku. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Díky nadprůměrným hodnocením zdejších uživatelů jsem se nechal zlákat na (prý konečně) nadprůměrný slasher, tak jsem se rozhodl jej prubnout. No ve výsledku ikdyž se nejedná o žádnou must-see záležitost, rozhodně jde konečně o žánrovku, která alespoň dobře baví. Velkou výhodou oproti konkurenčním laciným, nudným a v mnoha ohledech nedotaženým bratříčkům (nejen) letošního roku je zejména režisérova zkušenost, takže tady Eli Roth nestřílí slepýma, ale naopak do filmu přináší slušnou dávku nápaditosti a kvalitních vražd. Velmi chválím výborné jump-scares provázející vraždy - mnoho z nich jsem nečekal a dokázaly mě slušně zvednout ze sedačky, dále pak musím zmínit i celkem fajn teenagerskou partu s (v rámci žánru) obstojnou chemií, skvěle vyšperkované a výživné gore, které ve snímcích poslední doby dramaticky chybí a kterého jsme zde dostali požehnaně (konečně!!!!) a v neposlední řadě paradoxně dobře fungující prvky satiry a scén extrémně přitažených za vlasy, jelikož ty filmu dodávaly povznesenou nadlehčenost a ukázaly, že divák nemusí urputně lpět na smrtelné vážnosti, ale může jej vzít s nadhledem, což ostatně potvrdila už opening scéna s Black friday výprodejem v marketu - zde jsem se bavil fakt královsky a už od úvodu jsem věděl, že tohle bude ta správná nota. Fandy žánru potěší i zábavná hra na hádání vraha, kterého sice bystří diváci skrze detailní náznaky odhalí už v začátku, ale věřím, že opačná většina bude dost možná výsledkem velmi překvapena. Jediným mínusem a důvodem, proč nejdu výše, je pro mě (skoro už klasicky) vyšuměný závěr a ukončení filmu plus absence výraznější inovace žánru nebo více vychytralých detailů, ale krom toho si na nic nestěžuju a musím přiznat, že po dlouhé době mě i slasher dokázal příjemně potěšit a nechytal jsem se u něj samou stupiditou za hlavu, takže rozhodně dobrá volba. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tak sa Patrick Dempsey z Vreskotu 3 po 23 rokoch „dočkal“ a... OK, spoilery, už som ticho. Deň vďakyvzdania je v istom ohľade výnimočný film. Jeho prvopočiatky sa začali písať v r. 2007, kedy vznikol pozoruhodný projekt Grindhouse: Planétu Teror natočil Robert Rodriguez a Auto zabijak jeho kamarát Quentin Tarantino. Pri tejto príležitosti bola natočená séria „brakových“ trailerov na neexistujúce horory. Napr. Rob Zombie natočil Werewolf Women of the S.S., Eli Roth Thanksgiving a (opäť) Rodriguez Machete. Publikum bolo z tejto „blbosti“ také odvarené, až sa začalo hovoriť, že viaceré trailery sa dočkajú reálnych celovečerákov. Machete to do úspešného konca dokopal „len“ po troch rokoch a nielenže v celovečernej verzii po Trejovom boku hrali Seagal a De Niro (!), ale následne sa dočkal ešte dvojky. To Rothov Thanksgiving toľko šťastia nemal: musel si počkať až 16 rokov. Čakal tak dlho, až finálny produkt vlastne ani nikoho nezaujímal. Trailer z r. 2007 vyzeral vizuálne mimoriadne špecificky. Bol to extrémne brakový trailer pôsobiaci enormne nízkorozpočtovým dojmom, oproti ktorému Texaský masaker motorovou pílou z r. 1974 vyzeral ako vysokorozpočtový mainstream pre malé deti. Kým Roth i temer dve desaťročia zostával na palube, cez zábradlie bol hodený (alebo sám skočil) trailerový šerif Michael Biehn. Nahradil ho spomínaný Dempsey. Hoc sa Eli nezaprie a je fakt brutálny (úvod, cirkulárka, trampolína), scenár je tuctový a nevtipný. Je to smutné, čakáte WTF a napokon je výsledkom úplne priemerný slasher. Obávam sa, že trailerové pozadie celého projektu je na ňom tým jediným skutočne aspoň trochu zaujímavým a originálnym. Inak scenár pozostáva zo samého klišé, postavy sú biedne a česť im zachraňujú síce len dvaja sympatickí herci, ale keďže sú Addison Rae a Dempsey na plátne často, relatívne to stačí. Prostredie „vďakyvzdaňovej“ Ameriky filmu prekvapivo nedodáva žiadnu unikátnu atmosféru (až na finále s morkou a pitím vína); obdobie Vianoc, prípadne Veľkej noci, je pre kinematografiu atmosférickejšie. O Halloweene nehovoriac. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Eli Roth to konečne dokázal! Natočil pozerateľný, svieži a na kino pomery veľmi výživny horor. Mám strašne rád, keď fakeové Grindhouse trailery ožijú a už vtedajší Rothov zárez stál za to. Thanksgiving je absurdne násilný (čím je veľmi zábavný) tribute slasher klasikám ako Halloween alebo Scream. Nič prevratné, nič novátorske ale zábava väčšia ako dobre upečený moriak. A účasť Patricka Dempseyho viac ako len prekvapila. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání se vyplatilo a Eli Roth se svým novým snímkem Thanksgiving rozhodně nezklamal. Myslím si, že milovníci slasheru by zklamáni být rozhodně neměli. Protože co víc si taky přát. Nikdo snad nemohl(naivně) čekat nějakej vyšperkovanej scénář. Eli naservíroval slasher s nápaditými vraždami a vymazleným gore a o to tady šlo. Já jsem se bavil a od filmu jsem dostal to co jsem očekával. Díky Eli. Na 5 to není ale pěkný 4hvězdy to jistí. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)
  • Eli Roth bol v procese obsadzovania filmu, keď mu jeho kamarátka Gina Gershon napísala správu s otázkou: "Kedy ma obsadíš do hororu?" Roth odpovedal: "Gina, vlastne práve teraz mám pre teba rolu." (Arsenal83)

Reklama

Reklama