Reklama

Reklama

V městečku Plymouth, kde se zrodila tradice Dne díkůvzdání, výprodejové šílenství během Black Friday skončí obrovskou tragédií. Uplyne rok a v době vrcholících příprav na oslavu tradičního svátku začne ve městě řádit záhadný zabiják. Zpočátku to vypadá, že si své oběti vybírá náhodně, ale brzy se ukáže, že každá vražda je součástí většího a precizně vypracovaného zlověstného plánu. Podaří se obyvatelům a policii odhalit vraha a prožít svátky... nebo se stanou účastníky jeho zvrácené sváteční večeře? (Forum Film CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (166)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jejda, takových žánrových nálepek (proč probůh  třeba "mysteriózní"??) a chybí mezi nimi "komedie"? Vždyť tenhle skvostný oldschoolový vyvražďovák je chvílemi k popukání! Už třeba hned zkraje, při úvodní scéně Black Friday v obchoďáku, jsem se chlámal na celé kolo jako tupé hovado. A pobavilo mě i několik dalších skvělých gagů, sice naoko brutálních, ale přitom zábavných, s nadsázkou podaných. Nebo tak to aspoň vnímám já, tenhle typ slasherů  prostě beru jako komedie a tečka. Ani nějaký ten drobný punc originality nelze filmu upřít, mám teď na mysli onu hrůznou večeři s Kathleen do zlatova a sklenkou červeného přímo z krční tepny... Jen to rozuzlení mě hodně zklamalo, nezajímavý vrah s hloupým motivem, na téhle rovině by bývalo bylo potřeba trochu víc zapracovat, pane scénáristo. Ale jinak příjemná sváteční zábava. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání se vyplatilo a Eli Roth se svým novým snímkem Thanksgiving rozhodně nezklamal. Myslím si, že milovníci slasheru by zklamáni být rozhodně neměli. Protože co víc si taky přát. Nikdo snad nemohl(naivně) čekat nějakej vyšperkovanej scénář. Eli naservíroval slasher s nápaditými vraždami a vymazleným gore a o to tady šlo. Já jsem se bavil a od filmu jsem dostal to co jsem očekával. Díky Eli. Na 5 to není ale pěkný 4hvězdy to jistí. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úvodní hon za vaflovači je přesně důvod proč nakupuji výhradně online. Tento snímek splňuje všechny aspekty komedie. S hororem nemá nic společného. Extrémně necharismatické a nesympatické herecké obsazení s nulovým hereckým talentem dává již v úvodu tušit problém. Naštěstí se záhy ukáže, že tvůrci tento film rozhodně nemíní myslet vážně a působí velmi sebeparodizujícím dojmem. Jednotlivé vraždičky jsou nápadité, vtipné a hlavně jich je hodně. Děj je naprostá slasher klasika, která vás v průběhu ani jednou ničím nepřekvapí. Je zde cítit, že děj je v podstatě jen slepencem nejrůznějších hororových krádeží a jako celek moc nefunguje. Zaujme spíše jen v rámci jednotlivých nápaditých a hodně přestřelených vraždiček. [60 %] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dík by měl být vzdán, že se uvolil tvůrce natočit slasher. Nápaditý, nutno podotknout. Rok od nebývalé tragédie v obchodním domě, kdy v rámci výprodejového šílenství padlo za oběť několik lidských životů, se na scéně objevuje zabiják v masce, co vraždí jako pominutý.  A jeho plán nabírá hrozivé rozměry. Terorizované maloměsto rázem vyčlení spoustu postav, které byly přímo přítomny rok staré tragédii. A i přes nemalé množství okruhu podezřelých je celkem zřejmé, kdo je vrah. Čekal jsem, že se to v závěru zamotá a sázka na identitu zabijáka nevyjde, ale nestalo se tak. Tohle mínus ovšem předčilo gore. Většině zabití nechybí explicitní nasnímání a různé způsoby úmrtí. Zabiják je kupříkladu zručný ve vrhu sekerou nebo vidlemi, i jeho bleskurychlé přemístění z jednoho místa na druhé je záhadnější než on sám. Herecký sbor byl vesměs zatlačen do pozadí. Z omladiny si lze povšimnout Nell Verlaque, ale těch momentů je pramálo. Největší hvězdou zůstává Patrick Dempsey v roli šerifa. Pozornost, jak už to tak ve slasherech bývá, je upřena na vraždy a jejich provedení. A v tomto ohledu to opravdu stojí za to. Finále chyběla větší intenzita a moment překvapení. Eli Roth se režijně vyznamenal. Nejenže natočil svůj nejlepší film, ale také oživil lepší hororové zítřky pro slasher. 9|10 ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě větší pecka než jsem doufal a Eli Roth natočil svůj nejlepší horor a zároveň nejlepší Slasher dost možná za dekádu. Ukrutnéj Masakr, který strká do kapsy všechny Vřískoty, Halloweeny, Pátky 13, všechny PG-13 slashery a všechny rádoby Meta Slashery. Ten film se nesnaží přinést něco nového do žánru, pouze pracuje s tím, co je osvědčené, ale je to tak fanouškovsky zapálené, že vše, co v tom filmu je obsaženo je děláno s láskou k žánru a já si to celé neskutečně užíval. Už jen samotné zasazení do slavného amerického svátku Thanksgiving je velmi fajn a potěší víc než halloween či vánoční tématika. Tady je každopádně nakročeno k velké slasherovské frančíze, což doufám, že bude. Hned úvodní opening sekvence, kterou bych nazval Black Friday opening gory Madness, bude patřit k legendárním scénám hororového archívu, která filmu vyslouží kultovní status. Přejdeme tedy k jednotlivým prvkům,kde šetřit chválou nehodlám. Za chválu stojí perfektní Killer ( úžasný design, kostým, ikonická postava, která má skill a nástupy na scénu jsou úžasné) K mému překvapení funguje i odhalení vraha a jeho motiv, což také kvituji. Je to narvané s nadsázkou a milým černým humorem, který potěší. Funguje to dobře i jako detektivka o honu na sériového vraha, kde sledujeme i menší investigativní práci. Potěší, že terčem není jen skupina ústředních teenagerů, ale spousta dalších vedlejších postav. Město je sžírané terorem a v bezpečí není nikdo. Bodycount je tedy slušně vysoký. Musím vychválit i dobře dávkované lekačky, kde jeden jump scare, mi málem vyvolal infarkt a patří k nejlepšímu, co letos vznikl ( hanba všem duchařinam, že slasher odvádí lepší jump scare práci ), potěší i sympatický retro 80´s feeling a postavy jsou taky v pohodě ( kde hlavní hrdinka je opravdu cute and hot). Vyzdvihnout musím i fakt, že to není úplně hloupé, tedy chování postav je rozhodně přirozenější než v jiných slasher hororech no a teď to nejhlavnější samotné GORE a provedení vražd je Top Notch. Tady je Eli Roth opravdu utržen z řetězů a všechny vraždy mají šmrnc, jsou řádně brutální, hodně kreativní, doslova někdy až nepříjemné a hodně ošklivé. Využívá různé zbraně a fatality a opravdu jsem si všechny killy užíval. Došlo na střeva, umlácení kladivem, usmažení zaživa, skalpy,dekapitace hlav, ufiknuté prsty, zkrátka od každého něco a je to super. Zaujme i finále s večeří, kde si myslím, že mohl být potenciál využit o něco lépe, tam bylo nakročeno k ultimátnímu Torture Mayhem a zůstalo to na půl cestě, škoda, mohly tu být hned 2 legendary scény v jednom filmu, to se jen tak nevidí. Samozřejmě, že nechybí i hojné napětí a celé je to tak zábavné, že po skončení máte chuť si to sjet celé znova. Za mne V top 5 bez debat letoška. 8.5/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna krátká scéna. (Amras)
  • Agent Patricka Dempseyho oslovil Eliho Rotha, aby vyjadril hercov záujem o účasť vo filme. Roth bol nápadom nadšený, ale povedal, že nevie, či si produkcia môže dovoliť Dempseyho sadzbu. Jeho agent ho uistil: "To nerieš, Patrick naozaj chce nakrútiť horor. Prečítal si scenár a páčil sa mu." (Arsenal83)
  • Patrick Dempsey pochádza z malého mesta v Maine a dokázal tak využiť svoj prirodzený novoanglický prízvuk, ktorý musel stratiť, keď sa stal hercom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama