Reklama

Reklama

Rozvedená Mexičanka Flor Morenová se vydá s malou dcerou Cristinou do USA, aby tu začala nový život. Zatímco Cristine začne chodit do školy a velmi rychle se naučí anglicky, Flor je nejistá a dlouho se uzavírá v mexické komunitě. Ví, že nemůže sebe a dceru uzavřít před okolním světem navždy, a tak nakonec přijme práci hospodyně v zámožné rodině Johna Claskyho. Seznamuje se s jeho sobeckou manželkou Deborah, jejími dvěma dětmi Bernice a Georgem a s její matkou, bývalou zpěvačkou Evelyn. Postupně zjišťuje, že Claskyovi mají přes své bohatství horší problémy než ona. I Flor však čeká vážný problém. Na přání Deborah musí strávit s Claskyovými léto, a to znamená vzít s sebou i dceru. Claskyovi si ji okamžitě oblíbí, Deborah jí dokonce začne dávat přednost před vlastními dětmi. Také Cristina je okouzlena životem a bohatstvím Claskyových. Situace začne být vážná, když Deborah vezme Cristinu na nákupy bez povolení Flor a začne jí kupovat drahé dárky. Vše vyvrcholí, když Deborah zajistí pro Cristinu stipendium na velmi drahé soukromé škole, do níž chodí Bernice. Flor se rozhodne dát výpověď. Cestou potká Johna, který se právě dozvěděl, že mu byla manželka nevěrná. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

POMO 

všechny recenze uživatele

Emocionálne angažujúca dramedy s výbornými hercami a množstvom hrejivých momentov. Ako 130-minútový celok však príliš zdĺhavá, dejovo tápajúca a priestorovo monotónna (neustále sitcomové interiéry). Brooks sa mal uskromniť a zamerať iba na pozitívny vplyv dvoch návštevníčok na chod komplikovanej americkej rodiny. Zásadovosť hlavnej predstaviteľky, ktorá chce svoju dcéru neoblomne uchrániť amerikanizmu, je s touto líniou nevhodne skĺbená a iba to celé spomaľuje - hoci vyslovenie finálnej, s tým súvisiacej myšlienky, je pekné. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! Na jednu stranu šlo o milou komedii a romantiku, ale na druhou stranu jsem čekal poněkud více. Co mě nejvíce mrzí je otevřený konec, nebo spíše takový závěr, z kterého je patrné, že větu "žili spolu šťastně až do smrti" zde nelze použít a to je při čekání u dvouhodinového filmu kapánek zklamáním. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

Tento film je pohlazení, hřeje u srdce, a ač se v něm najde pár komediální scének ústících obvykle z kulturního, sociálního a hlavně jazykového nedorozumnění, není to tak zcela komedie. Ostatně na to je James Brooks specialistou. Na komedie s "duchem" - třeba tak to můžu nazvat. Herci jsou veskrze příjemní, osobně mě příjemně překvapil Adam Sandler (už podruhé po Opilí láskou), Téa Leoni předvedla docela slušně neukojenou neurotičku a Paz Vega coby hispánská hospodyně je dostatečně uvěřitelná a to nejen díky tomu, že mluví španělsky, ale že skutečně hraje. Mám prostě pocit, že takový film má smysl, opravdu, žádné rádoby přehluboké filosofování, je jen civilně lidský - a to mám ráda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Když se dívám na chronologický seznam filmografie Adama Sandlera, myslím, že právě tímto snímkem začal svým kritikům dokazovat, že je opravdu dobrý herec schopný i dramatického výkonu. Žánr komedie bych v tomto případě uváděla až na posledním místě, protože ty nejzásadnější scény vás primárně dojmou a nutí přemýšlet o vlastním rodinném životě. Stříhala bych, to rozhodně ano, zároveň jsem ale dlouho neviděla tak zvláštně krásný film. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi jako komedie nezdá. Střet dvou kultur a mentalit, mexické a americké, vyprávěn z pohledu dcery krásné Flor, která po odchodu z Mexika šest let stráví v komunitě krajanů v LA. Rozhodne se přijmout práci u bílých lidí, kde je nejen jazyková bariéra, ale odlišné mentality.Rodina střední vrstvy, matka T.Leoni , táta A.Sandler a jejich dvě děti a babička.Milé, úsměvné, trochu dojemné. a první věta, kterou se Flor naučí anglicky kvůli jejich dceři - jen to zkus... ()

Galerie (38)

Zajímavosti (12)

  • Herečka Paz Vega neuměla anglicky a režisér James L. Brooks španělsky, proto při natáčení musel být neustále k dispozici tlumočník. (Coldrex)
  • Kabriolet Audi v několika záběrech nemá poznávací značku. Během jízdy na dálnici však už značku má. (Terva)
  • Sarah Steele byla vybrána do role Bernie z 2000 mladých hereček. (Pumiiix)

Související novinky

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Reklama

Reklama