Reklama

Reklama

Arrested Development

(seriál)
Trailer
USA, (2003–2019), 33 h 40 min (Minutáž: 22–37 min)

Tvůrci:

Mitchell Hurwitz

Hrají:

Jason Bateman, Portia de Rossi, Will Arnett, Michael Cera, Alia Shawkat, David Cross, Jeffrey Tambor, Jessica Walter, Armie Hammer, Ron Howard, Judy Greer (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(84)

Obsahy(1)

George Bluth Sr. (Jeffrey Tambor), hlava rodiny, zakladatel a bývalý výkonný ředitel Bluth Company, která buduje malá sídla a obchoduje s nimi, je zatčený pro finanční podvody. Jeho manželka Lucille (Jessica Walter) se stává výkonnou ředitelkou společnosti, a do funkce prezidenta jmenuje svého nejmladšího syna Bustera (Tony Hale). Ten není pro funkci kompetentní, a tak se rodina obrací na Michaela (Jason Bateman), prostředního syna a dvojče jediné Bluthovic dcery Lindsay (Portia de Rossi). Ten se funkce ujme, a aby dysfunkční rodinu udržel pohromadě, přesvědčí Michael svého syna (Michael Cera) a rodinu sestry (David Cross, Alia Shawkat), aby společně bydleli v jednom z modelových domů Bluth Company.

Taková je výchozí situace pro sitcom, který si za pouhé tři roky svého trvání stačil vybudovat status kultu, a získal šest cen Emmy a jeden Zlatý glóbus. (Tom Riddle)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (54)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Co na Developmentu musí (dobrá, měl by...) každý televizní produkce znalý divák ocenit je jeho neustálá snaha se posouvat, být originální, překvapovat, hledat humor na místech, kde jiní nehledali, nebo se neodvážili. Rozhodně nejsebevědomější (ve více smyslech slova) sitcom, který jsem měl to potěšení si užít. Na rozdíl od většiny svých žánrových souputníků navíc s přibývajícími sezóny přidává na plyn, což souvisí z velké části s tím, jak se sžíváte s jednotlivými pošuky z rodiny Bluthů. Čímž se dostáváme k jádru seriálu, tedy ústřední rodince - její členové rozhodně nejsou plnohodnotné, životné postavy, zato jsou to plnohodnotné, nadživotní karikatury a to skoro bez výjimky úžasné. Kompletní dospělá sekce rodiny - Lucille a George sr., Gob, Michael, Buster, Lindsay a Tobias - jsou do jednoho magoři. Ať už mrchy, sviňky, skety, pokrytci, či mimo realitu žijící trosky, nikdo z nich - včetně na první pohled nejnormálnějšího Michaela - si nemůže nárokovat označení slušný člověk. A jsou k sežrání zábavní. Co se týče George Michaela a Maeby, ti jsou podobně jako ve filmech Wese Andersona okolnostmi donuceni chovat se dospěleji než jejich rodiče, kterýmžto pádem pak nejsou tak vtipní. Každopádně, to co si seriál dovolil zejména ve třetí sérii (kdy se například vypravěč příběhu snaží zachránit život seriálu tím, že vás žádá, abyste o něm řekli známým ), či v po letech dotočené sezóně čtvrté, kdy rozbije děj celé sezóny do střípků, které pak skrz hlediska jednotlivých postav proplétá do komické mozaiky, tady opravdu ještě nebylo. A jestli jo, určitě ne tak vtipně naservírované. 90% ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Arrested Development je seriál ktorý v amerike neskutočne zbožnujú, a tiež seriál, ktorý spravil nevídané hviezdy z hercov ako Jason Bateman a Michael Cera. Celý seriál je poňatý veľmi zvláštnym spôsobom, kde absurdita strieda absurditu a všetko sa to točí okolo udržania rodiny a firmy. Cez všetky myšlienky hlavných predstaviteľov sme vedení rozprávačom, ktorý raz dej obohacuje a inokedy pôsobí až neskutočne vtieravo. Všetky inteligentné a celkom vtipné osudy a dejové línie sú odsunuté na kraj aby ich nahradili totálne zbytočné a samoúčelné príbehy, ktoré uberajú príbehu na hodnote. Herci sú bezchybný a vidieť že si užívali každú jednu sekundu. Len ma mrzí že seriál nešiel do hĺbky a len okrajovo sa dotýkal každej jednej zo zúčastnených postáv. Nie je to totiž seriál o charakteroch s ktorými sa môžte stotožniť ale o bláznivých situáciach jednej disfunkčnej rodiny, ktorá dakedy koná až príliš iracionálne. Záleží na vás čo od komediálneho seriálu očakávate. som zvedavý na film a postava Charlize Theron bola absolútne ohromujúca. 1 séria 60%, 2 séria 60%, 3 séria 70 %. slabšie 4 hviezdy. ()

Reklama

tom.nosek 

všechny recenze uživatele

1. řada je trošku taková těžce stravitelná. Je toho moc najednou, občas ta divnost je až moc divná, takže to jsou spíš tři hvězdičky. Ve 2. a 3. řadě pak dochází k ustálení charakterů, show je podle mě celkově kvalitnější, tyto dvě řady tedy čtyři hvězdičky. V Netflixem po 7 letech dotočené 4. řadě se pak sází na zaměření dílů na jednotlivé postavy. To se podle mě první polovinu série moc nedaří, všechno je dost zmatené a nepřehledné. Naopak v druhé polovině se kvalita opět zvýší. Za čtvrtou sérii tedy takové horší čtyři hvězdičky. Co se týče celého seriálu, tak jednotlivé charaktery jsou vymyšleny opravdu velice dobře, a zatím má Arrested Development také nejvtipnější jméno postavy, a to Bob Loblaw a jeho "Bob Loblaw Law Blog" (pro ty, co neznají - zkuste přečíst rychle). ()

erased 

všechny recenze uživatele

Arrested Developement je dost možná ten nejoriginálnější nový americký sitcom. Postavy a vtipy, jakkoli povedené, sice nijak nepřekvapí, celkově jsou spíš výběrem těch nejlepších archetypů, které se v žánru vyskytují odnepaměti, avšak teprve samotným pojetím vyprávění a jeho výsledným podáním si těžko hledá konkurenci. Už první epizoda se s vyprávěním nepáře: bez doprovodného smíchu představí celou rodinu Bluthových prakticky najednou, což jednoduchosti vůbec nepomáhá. Zbytek prvních tří původních sérií se sice poměrně umravní, ale autorský rukopis na nich jde pořád znát. Nelineární vyprávění je přesně v takové podobě asi ideální, kvanta flashbacků pomáhají prokreslovat postavy, a zároveň nijak nebrzdí samostatné epizody. Po náhlém ukončení produkce FOXem a následném návratu rodinky o několik let později pod křídly mnohem odvážnějšího Netflixu se však vypravěčské peklo rozjede na plné obrátky. Nové epizody jsou stejně jako ty předchozí promyšlené do posledního puntíku, jenže kvůli tomu, že se každý díl zaměřuje na jednotlivé postavy, přičemž se jejich akce prolínají, ať už v záběru nebo mimo něj, už AD není ani zdaleka tak odpočinkové jako bývávalo v televizi. Co je ale nejdůležitější, vtipu ani samotným postavám to neškodí, naopak. Pouze děti rodiny, tedy George Michael a Maeby, ztrácí na zajímavosti. Jak rád jsem jim věřil ty podivné pubertální výrostky, tak jsou jako odrostlí často až nesnesitelní (ano, Michael Cera byl před nějakými desíti lety dokonce i sympaťák!). Ostatní jedou naplno od začátku do konce. A to především mí oblíbenci GOB a Pop-Pop/Oscar. První, nejstarší syn rodiny, největší životní tragéd bez přátel a opravdového života, nejlepší jezdec na Segway, ale hlavně věčně mizející "velkolepý" mág a iluzionista. Druhý, otec rodiny, milovník žen, ale hlavně lhář a podvodník, který je vždy na útěku/jeho vždy zkouřené identické dvojče. Jejich epizody jsou v poslední řadě tím nejlepším, co se v celém seriálu vyskytne, ale i to jen těsně. Tato těžce nepovedená rodina si mě svým vyhnáním trapnosti sitcomového vtipu do absurdity a využíváním právě té trapnosti získala a s čistým svědomím můžu říct, že o ní nevznikla jediná špatná epizoda. Už aby byl film. ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zdánlivě nevinný sitcom, který vám však po určité době naservíruje spousty geniálních zápletek v jejichž rozuzleních se většinou všechny dějové linie jednotlivých členů povedené Bluthovic rodinky (doopravdy tu není ani jedna nezajímavá postava) nějakým neuvěřitelně zábavným způsobem propojí. Mým osobním oblíbencem je asi Gob, což může a nemusí být způsobeno jeho hlasem, který rovněž propůjčil mému oblíbenému animovanému koni :) ()

Galerie (204)

Zajímavosti (35)

  • Drtivá většina dílů začíná vypravěčovými slovy: "Michael Bluth..." nebo "Michael..." (Tom Riddle)
  • Postavy Davida Crosse ani Jeffreyho Tambora nebyly původně zamýšleny jako regulérní postavy. Až když tvůrci viděli, jak se oba osvědčili, jejich role upravili. (Tom Riddle)

Související novinky

Lego Robin dostal pasující hlas

Lego Robin dostal pasující hlas

17.07.2015

Z loňského Lego příběhu se vyklubal takový hit, že studio Warner Bros. okamžitě rozjelo nový filmový vesmír. V září 2017 tak uvidíme celovečerák Lego Ninjago, v květnu 2018 regulérní pokračování Lego… (více)

Bratři Russovi chystají vlastního Bournea

Bratři Russovi chystají vlastního Bournea

01.06.2014

Tomu se říká skok do první ligy. Bratři Russovi se dlouho drželi v televizi, kde pomáhali se sitcomy jako Community, Happy Endings nebo Arrested Development. Pak ale dostali velkou šanci od Marvelu,… (více)

Reklama

Reklama