Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roztržitý, ale geniální profesor Alexander Hartdegen ztratí při loupežném přepadení svou velkou lásku Emmu. Aby odvrátil její smrt, rozhodne se sestrojit stroj času, vrátit se do minulosti a této tragické události předejít. Osud jeho dívky se mu však změnit nepodaří. Ptá se tedy, zdali je to vůbec možné, a představuje si, že někde v budoucnosti by na to mohl najít odpověď. Roky 2035 a 2037 mu jeho otázku také neobjasní, a tak se posouvá nešťastnou náhodou o celých osm set tisíc let dopředu. Na Zemi je všechno jinak, Měsíc se rozpadl a planetu teď obývají dvě naprosto odlišné rasy - mírumilovní Eloiové a záhadní krutí Morlokové. A existuje zde ještě někdo, kdo je všechny ovládá... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (450)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Toto ja môžem. Dobrodružný film šmrncnutý sci-fi zápletkou o cestovaní v čase je rozhodne dobrý námet na film, aj keď pod tým všetkým sa skrýva len príbeh o láske. Prvá polka filmu je skutočne dobrá. Výprava, kostýmy, efekty, herci, hudba, dobová atmosféra a príbeh vás dokážu vtiahnuť do deja, no v polke filmu je film strašne rýchlo odbitý, čo je velka škoda. Od polky filmu sa ide priamočiaro do záverečného finále a pri tom keby sa rozvinul trochu príbeh by to bolo minimálne o triedu lepšie. S celkového hladiska sa stále jedná a dobrý film, kde vás pripúta k sedlu hlavne skvelý Guy Pearce a hudba Klausa Badelta. 70% - 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Po celých deseti letech od premiéry filmu jsem se konečně odhodlal a po všech těch negativních ohlasech, které se na film za ta léta stihly sesypat jsem poměrně mile překvapený... Time Machine má svoje limity, ale stejně tak i přednosti, mezi ty hlavní patří především skvostný vizuál, výtečné triky (kterých je málo, takže jsou kvalitní a zároveň fungují jako něco výjimečného a fascinace jimi funguje) a solidní ruční výprava, zajímavé scénáristické momenty a v neposlední řadě také Guy Pearce, který, pokud zrovna podivně nepřehrává, hraje výtečně... Vizuální feeling Verneovek taktéž jednoznačně k dobru... ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Triky - bez výhrad. Pearce a Irons - zrovna tak. S příběhem už je to horší, je takový nemastný neslaný (a to znám předlohu a vím, že taky nepatří k nejstrhujícnějším), no a Samantha Mumba je pěkná baba, ale tak, jako hlavní hrdina, bych se kvůli ní nejspíš nerozhodl. Lehce nadprůměrný film s dobrou hudbou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem vnímala určitý slibný potenciál, scénář však namísto inteligentní časovky vsadil na hloupou, nudnou, patetickou slátaninu. Guy Pearce byl standardně úplně kožený, vizuální efekty solidní, hudba docela pěkná... a tohle že mělo nominaci na Oscara za masky?!? No to si ze mě snad děláte prdel, páni akademici! Mám ráda sci-fi, mám ráda postapokalyptickou budoucnost, "Stroj času" je však nehorázná hovadina, po stránce děje, dialogů a hereckých výkonů hrubě nezvládnutá. 10% za úvodní půl hodinu, 10% za speciální efekty, 10% za hudbu a 5% rezerva za další případné klady, které jsem zapomněla nebo nepostřehla. 35% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Je to: za a) naivně pitomé nebo za b) pitomě naivní? Správně je možnost c. :) Je to totiž obojí. :) Nejsympatičtějšími postavami filmu jsou lovící morloci, kteří vypadají jako kříženci E.T.mimozemšťana a ropáka, s tím dodatkem, že nebyli aspoň 7 let u holiče. Že v tom hraje Guy Pearce, to považuji "jen" za omyl "matky přírody", že tam má ale malý štěk i Jeremy Irons, to už zavání přímo sabotáží - ten chlap by měl rychle změnit agenta. Btw. H.G.Wells se z výtvoru svého pravnuka (či v jakém rodinném poměru jsou) musí otáčet v hrobě i dva roky po vzniku filmu, a být na jeho místě (tedy být mrtvý), tak svého praprapotomka budu chodit strašit tak dlouho, až mu z toho hrábne. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (16)

  • Kostým Morloka vážil 10 kg a navrhoval ho Stan Winston, který za svoji práci měl již čtyři Oskary. (Ravi)
  • Detonace uvnitř Měsíce by jeho rozpad nezpůsobily, gravitace by totiž případné vystřelené úlomky zase přitáhla, vyjma těch nejmenších. V daleké budoucnosti však Měsíc rozpad čeká, a to přibližně za 7,59 miliard let, kdy se kvůli vyzařování gravitačních vln zmenší poloměr jeho oběžné dráhy pod tzv. Rocheho mez, poté bude roztrhán slapovými silami a jeho úlomky spadnou na Zemi nebo se z nich stane planetární pás. Je však možné, že Země i Měsíc budou dávno předtím pohlceny Sluncem, až se z něj stane rudý obr.¨ (vojtaruzek)

Reklama

Reklama